Fransız Kültür Merkezi`nde Çağdaş Dans: Solo

Tarihler: 06 Mart 2009 Cuma ~ 06 Mart 2008 Perşembe 6 Mart Perşembe, 20:00

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Nereden Alınır: www.infist.org

Adres: İstiklal Cad. N:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212.334.87.40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2009 ~ Mar 6, 2008
FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ÇAĞDAŞ DANS
" SOLO "

6 Mart Perşembe, 20:00
İstanbul Fransız Kültür Merkezi
Biletler gösteriden 1 saat önce satışa sunulacaktır.)

6 Mart Perşembe akşamı, “Solo” başlığı altında iki solo dans gösterisi ilk defa Fransız Kültür Merkezi’nde seyirci karşısına çıkıyor.
Dans kariyerleri Mimar Sinan Güzel Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Modern Dans Bölümü’ne girmekle başlayan Fırat Kuşçu ve Tuğba Özkul’un yolları, Fırat Kuşçu’nun koreografisini yaptığı Tuğba Özkul’un dans ettiği "Evo" adlı parçada kesişiyor. Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar’ından esinlenen Fırat Kuşçu, parçayı aynı zamanda sınıf arkadaşı da olan Tuğba Özkul’un bedeni üzeri’nde Garip Yaratıklar Ansiklopedisi’nden Disconnectus Erectus’un tanımlanması ile biçimlendiriyor.
Aynı gösteride ikinci soloda Fırat Kuşçu, koreografisini yine kendi yaptığı "FK" isimli parçayla sahne alıyor. Fırat Kuşçu "FK"de kafasındaki kavramları bozup, yoğrup başka bir şeye dönüşümünü, aslına dönüşümünü sorguluyor.

Fırat Kuşçu
1981 yılında Antakya`da doğdu. MSGSÜ Devlet Konservatuarı Modern Dans Bölümü mezunu. Eğitiminin bir bölümünü Viyana`da Konservatorium Wien Privatuniversitt`da gerçekleştirdi. Türk Fransız Çağdaş Dans Festivali, 14. Uluslararası Tiyatro Festivali, Lyon Dans Bienali gibi, yerli ve yabanci bir çok festivale katılıp bir çok koreograf ve dansçı ile çalışan sanatçı şu an kendi koreografileri üzerine yoğunlaşmaktadır.

Tuğba Özkul
1984’te Ankara`da doğdu. 2007 yılında MSGSÜ Devlet Konservatuarı Modern Dans Bölümü’nden mezun oldu. Dans eğitimi konservatuardaki beş yıl ile sınırlıdır. 2004 yılında 14.Uluslararası Tiyatro Festivali’ne Damla Hacaloğlu` nun "Gökkuşağı" adlı projeyle dansçı-oyuncu olarak katıldı. 2005 yılında "Yıldızların Altında" adlı müzikalde dansçı olarak yer aldı. 2006 yılında Şule Ateş`in "Uzun Yol" adlı projesinde koreograf asistanı ve dansçı olarak yer almıştır. 2003 yılında Pandantif , 2005 yılında Nekre ve 2007 yılında "Sentez-Anti Tez" adlı parçaların koreograflığını yapmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT