İstanbulDanse / Density

Tarihler: 07 Temmuz 2004 Çarşamba ~ 08 Temmuz 2004 Perşembe 7-8 Temmuz Saat 20:00

Yer: Atatürk Kültür Merkezi Aziz Nesin Sahnesi

Ücret: ücretli

Nereden Alınır: Devlet Tiyatroları gişelerinden

Adres: Atatürk Kültür Merkezi, Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245.25.90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 7, 2004 ~ Tem 8, 2004
İSTANBULDANSE
Türk-Fransız Çağdaş Dans Festivali (1-10 Temmuz 2004)

İSTANBULDANSE FESTİVALİ boyunca izleyiciler farklı yerlerde ve evrenlerde (tiyatrolar, galeriler, dış mekanlar) dolaşmaya yöneltilecek. Bu on gün, aynı zamanda bir eğitim dönemi de olacak: Fransız koreograflar, dansçılar ve müzisyenler tarafından bu amaçla üç workshop düzenlenecek. Ayrıca, İSTANBULDANSE FESTİVALİ Türk ve Fransız sanatçılar ve kültürel organizatörler arasında bir tanışma ve tartışma platformu olacak.

“DENSITY”
Koreografi : Aydın TEKER
Dansçılar: Aydın Teker,Ayşe Orhon,Ebru Anıt Ahunbay,Mihran Tomasyan,Nadi Güler,Serap Meriç

Density 2000 ve 2001 yılları arasında yaratıldı. Eser odak kavramı üzerine kuruldu ve yedi bölüm içeriyor. Her bölüm vücudun belirli bir bölgesinde yoğunlaşıyor ve ifadeye dikkat etmeksizin sistematik bir biçimde sınırlarını inceliyor. Koreograf, sadece vücudun anatomik yapısı üzerinde çalışıyor, performansın gizli derinliklerini gün yüzüne çıkarmak için, dansçılarını fiziksel ve teknik limitlerinin ötesine geçmeye teşvik ediyor.

Eser 2001 yılında, 22. Uluslararası Zürih tiyatro festivalinde özel bir ödüle layık görüldü. Juriye göre : “Aydın Teker’in minimalist eseri, formel gücü ve görsel alışkanlıklarımızı yerle bir eden cesur tavrı ile bizi etkiledi : İnsan vücudunun formları üzerindeki sistematik arayışları sert bir vivseksiyonu andırıyor, vücudu kendine ait bir işlevi olmayan sade bir organizma gibi değerlendiriyor. Buna ulaşmak için Teker ve dansçıları, garip ve sert gibi görünen son derece duygulu bir gösteri sunuyorlar. Radikal bir biçimde güzellik ve çirkinlik kavramını, bir norm ve algılama biçimi olarak sorguluyorlar”.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT