Kayıp Çocuklar Şehri

Tarihler: 07 Mart 2011 Pazartesi ~ 07 Mart 2011 Pazartesi 7 Mart Pazartesi Saat: 20:30

Yer: garajistanbul

Ücret: Tam: 23,00 TL, Öğrenci: 18,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Garajİstanbul Gişe

Adres: Tomtom Mah. Kaymakam Reşat Bey Sokak 11 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2011 ~ Mar 7, 2011

Tasarlayan ve Yöneten: Şafak Uysal
Özgün Metin: Beliz Güçbilmez
Yaratıcı ve Sahneleyenler: Canberk Yıldız, Çağla Gülol, Eren Gülbey, Fulya Tekin, Güneş Özkal, Şaml Taşkın, Bonnie & Clyde
Ses ve Görüntü Tasarımı: Doğuş Bitecik
Kostüm Tasarımı: Bahar Korçan
Dekor Uygulama: Alfa Beta Makine
Proje Geliştirme ve Dramaturji: Laboratuar
Ortak Yapım: Cpm İstanbul

Şehr’ü Evlâd’üz-Ziyan: Kayıp Çocuklar Şehri

“Bazen bu şehir bir yağmur bulutuna girer. Her gün aynı saatte. Baharda. Kırk gün...”

Şehr`ü Evlâd`üz-Ziyan {Sez}, içinde yaşadığımız zamanlara dair, uyur uyanık birbirine karışan rüyalar, kâbuslar ve gerçekler hakkında bir oyun. 1980’lerin iklimi ve sonrasında yetişen bir kuşağın Ankara deneyimlerinden yola çıkan bir oyun bu. Tüm hikâyeler gibi tam göbeğinden başlayan bir şehir hikâyesi. Bir gün bir şeylerin olduğu ve bir daha hiçbir şeyin aynı olmadığı, gecikmiş bir belgesel fantezi. Bir düş…

“Bir telafi çabasının hikâyesi bu. 80`lerde çocuk olmuş, ama sadece `80 sonrasını hatırlayan birilerinin hikâyesi bu. Her şeyden sonra bir Ankara hikâyesi işte bu…”

Sonuna kadar kurgusal ama bir o kadar gerçek bir şehir efsanesi {SEZ}’inkisi. Hiç atılmadığından değil ama hiç nakşolmadığından yitip giden adımların dolaştığı bir şehir. Buralıların bile en tanıdık sokaklarda kaybolup durduğu bir şehir. Anımsanamaz bir geçmiş ile tasarlanamaz bir gelecek arasında asılı duran bir “şimdi”ler şehri… İşte, her güne “yeniden” başlayan bu şehrin kuytusunda bir yerlerde, zamanın elini ayağını çektiği bir bardayız. Uykuları gelsin diye içen, içtikçe birbirine sokulan, hep lüzumsuz şeylerden konuşan bir adam ve bir kadınlayız.

“Uyuyanların fotoğraflarıyla ölülerin fotoğraflarını nasıl ayırırsınız birbirinden? Biz uyuyorlar sanmıştık, yalnız değiliz sanmıştık… Meğer...”

Her eserinde farklı ifade araçlarının birbirini aşındırdığı deneysel bir sahne dili arayışını sürdüren [laboratuar], minyatür sanatı, radyo tiyatrosu, stop-motion animasyon gibi kaynaklardan esinlendiği bu yeni çalışmasında da dans ve tiyatro, ses ve imge, metin ve hareket, dekor ve kostüm, icracı ve teknisyen gibi ikililer arasındaki ilişkinin sınırlarını zorluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT