Modern Zaman Dervişinden Dansa Davet

Tarihler: 24 Aralık 2009 Perşembe ~ 24 Aralık 2009 Perşembe

Yer: Tiyatro Manan Performans Sahnesi

Ücret: Tam:30 TL, Öğrenci:25 TL

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2009 ~ Ara 24, 2009
Çağdaş dans sanatçısı Ziya Azazi, “Dervish” adlı ve uluslararası sahne sanatları alanında pek çok ödüle layık görülen eseriyle 24 Aralık Perşembe akşamı, İstanbullu sanatseverlere Tiyatro Maan Performans Sahnesi’nde büyüleyici bir gösteri sunmaya hazırlanıyor.

Sufi derviş dönüşlerini temel alarak oluşturduğu koreografileriyle çağdaş dans sanatına farklı bir yorum getiren Ziya Azazi, 24 Aralık Perşembe akşamı Tiyatro Maan Performans Sahnesi’nde “Dervish” adlı gösterisini sunacak. Azazi’nin bu eseri, geleneksel “sufi dansını” zihinsel ve fiziksel sınırları zorlayıcı yönünü muhafaza ederek kişisel tarihçesi ile örtüşen estetik ve kinetik bir dile dönüştürüyor.

Bugüne kadar Jan Fabre, Yoshi Oida, Ismael Ivo gibi koregrafların yanı sıra Türkiye’den Cem Ertekin, Mercan Dede, Sertap Erener, Tuluğ Tırpan, Yılmaz Erdoğan, Orhan Şallıel gibi ustalarla birlikte çalışan Azazi, bu eserinin müziklerinde de Uwe Felchle ve Mercan Dede ile birlikte çalıştı. Anadolu Mevlevi semah gösterilerinin çağdaş bir yorumu olan eserin kostümleri iseIschiko tarafından hazırlandı. Seyirciye koşullanmanın sınırlarını zorlayan eşsiz bir buluşma vaad eden eser, Dervish’in Progress (Prömiyer, 2004 Barcelona) ve Azab (Prömiyer, 2005 Sao Paulo/Brazil) adlı iki kısa solonun birleşiminden oluşuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT