Mor Cepken Sedefli Kama

Tarihler: 09 Nisan 2011 Cumartesi ~ 09 Nisan 2011 Cumartesi 9 Nisan 2011 Saat 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori: 45,00 TL - 2. Kategori: 34,00 TL - 3. Kategori: 23,00 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, Levent İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 9, 2011 ~ Nis 9, 2011

ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu (ODTÜ THBT) mezun ve öğrencileri, 9 Nisan 2011 tarihinde İş Sanat Kültür Merkezi’nde “Mor Cepken Sedefli Kama” adlı gösteriyi sergileyecekler.

Zeybeklik geleneği ve Kurtuluş Savaşı temalı gösteri, iki bölümden oluşuyor. İlk bölümde THBT Korosu, Ege’nin eski eşkıyalarının birer kahramana dönüşme öyküsüne tanıklık eden görkemli zeybek ezgileri ve zeybek kültürünün etkilediği Anadolu yerel müziklerinden örnekler yer alırken, ikinci bölümde ODTÜ THBT mezun ve öğrencilerinden oluşan dans grubu, 19 yy.da Ege Bölgesinde zeybeklik ve yörüklük geleneği, Ege’den İç Anadolu’ya zeybek ve seğmenlerin Kurtuluş Savaşı’ndaki rolleri halkoyunları ve çağdaş sahneleme teknikleri kullanılarak anlatılıyor. Dramatik ögelerin yoğunlukla kullanıldığı gösteride temanın dekor, kostüm ve müzik ile desteklenmesi, konu bütünselliğini sağlarken seyirciyi de hikayenin içine çekiyor.

Mor Cepken Sedefli Kama gösterisi daha önce Boğaziçi Üniversitesi’nde, ODTÜ`de, Ankara Devlet Tiyatroları 125.Yıl Sahnesi’nde ve Ege Üniversitesi’nde sergilenmiştir. www.morcepken.net

ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu (THBT)

1961 Kasım’ında ODTÜ’nün ilk öğrenci topluluklarından biri olarak kurulan ve bu yıl 50. yılını idrak etmekte olan THBT, halk kültürü verilerinin çağdaş, bilimsel, ileriye dönük yöntemlerle değerlendirilmesi ve tanıtılmasını amaçlamaktadır.

Kurulduğu günden bu yana çalışmalarını aralıksız sürdüren topluluğumuz, halk oyunları, halk müziği, halk tiyatrosu ve yöre araştırmalarını kapsayan dört ana kolda etkinlik göstermektedir. Halk müziği çalgıları eğitimi, notalama, derleme ve arşivleme, asıllarına uygun halk oyunlarını öğrenme ve öğretme, halk kültürünü çağdaş ve bilimsel yöntemlerle araştırma, üyelerine bu konuda seminer ve kurslar düzenleme topluluğumuzun gerçekleştirdiği etkinlikler arasındadır.

Türkiye’de halkbilimi üzerine düzenlenmiş sayısız panel, seminer ve sempozyuma ev sahipliği yapan topluluğumuzun, verilerin halka ulaştırılması amacıyla çıkardığı “Halkbilimi” dergisi, çesitli konuları içeren araştırmalar, incelemeler ve çeviriler ile ciddi bir kaynak niteliği taşımaktadır.

http://www.thbt.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT