RAu

Tarihler: 24 Haziran 2014 Salı ~ 24 Haziran 2014 Salı 24 Haziran Saat:20:30

Yer: Akbank Sanat

Ücret: 12.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 24, 2014 ~ Haz 24, 2014

Dansçı Korhan Başaran'dan "RAu" 17 Haziran'da Akbank Sanat'ta sanatseverlerle buluşuyor.

Koreograf ve dansçı Korhan Başaran 2. Rau projesini şöyle anlatıyor;

“2012'de New York’ta "Between the Seas" adlı festivalde ilkini gerçekleştirdiğim "RAu", yıllar sonra; arayış, tecrübe, algı değişmişken yeniden karşıma çıktı. Kendimi kırmamı, alışkanlıklardan kurtulmamı, üretimlerimden uzaklaşıp, bilinmeze doğru bir yolculuğa çıkmamı sağladı. RAu kendim için olduğu gibi, beraber çalıştığım müzisyen, ışık tasarımcısı, dansçıların ve tüm seyirciler için de kıymetli bir yolculuğa dönüştü. O dönemki New York'lu dansçılarımdan bir kısmı ve beraber uzun zamandır çalıştığım Türkiye’den dansçılarla bir arada ürettigim 2. Rau, yine beni çok heyecanlandırıyor. Işık tasarımını New York’tan gelen Tuçe Yasak ve orijinal müzik parçalarını başka projelerde beraber calıştığım Kinan Azmeh'le oluşturacağımız çalışma, Amerikan Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'nun destekleriyle gerçekleşmektedir. Prodüksiyonu ise CPM İstanbul'la ortak gerçekleştiriyoruz.”  

Korhan Başaran
New York’ta yaşayan  Korhan Başaran, “Korhan Başaran and Dancers” topluluğunun artistik direktörüdür. The Ailey Citigroup Theater’da sergilediği son gala performansı "I am Korhan, This is My Dance" ile başta New York Times olmak üzere tüm basın organlarından olumlu eleştiriler alan Başaran, STEPS ve Peridance’te dans dersleri vermekte, DNA’da da konuk eğitmenlik yapmaktadır. Başaran’ın koreografileri arasında, “Elegy, 2008”, “Seeking Beauty, 2009”, “K’s Search for L, 2010”, “The Second Elegy, 2010”, “I am Korhan, this is my dance, 2011”, “The Gathering, 2011” yer almaktadır. 2012 yılında Fazıl Say’ın Patara Balesi adlı eserine “İsimsiz” adlı bir dans gösterisi hazırlayan Başaran, 2012 Eylül’ünde disiplinlerarası yeni eseri “This is not a Hamburger”i gerçekleştirdi. Korhan Başaran, “A Kind of Beauty” adlı seçilmiş repertuarından oluşan gösterisiyle Ekim ve Kasım aylarında New York’un ardından İstanbul’da sahne alacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT