Romeo ve Jülyet

Tarihler: 28 Mayıs 2005 Cumartesi ~ 28 Mayıs 2005 Cumartesi 28 Mayıs Cumartesi Saat 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 48,50 YTL / Tam: 38 YTL - İndirimli: 33 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2005 ~ May 28, 2005
Kapanış gösterisi
“Romeo ve Jülyet” - NUEVO BALLET ESPAÑOL

İş Sanat, 2004-2005 sezonunu yine muhteşem bir gösteriyle kapatıyor; bugüne kadar Avrupa ve Amerika’da çıktığı turnelerle dans dünyasının ses getiren topluluklarından biri olan İspanya’nın yıldız dans topluluğu Nuevo Ballet Español, hepimizin iyi bildiği ölümsüz aşk hikayesi “Romeo ve Jülyet”i bu kez farklı bir yorumla, geleneksel ve çağdaş flamenkonun muhteşem bir senteziyle İş Sanat’ta sahneleyecek. Muhteşem bir dans gösterisi, muhteşem bir final...

İspanya’nın son zamanlardaki en başarılı topluluklarından biri olan Nuevo Ballet Español, bugüne kadar İspanya’da, Avrupa ve Güney Amerika’da çıktığı geniş kapsamlı turnelerle son zamanlarda dans dünyasının yıldızı en çok parlayan topluluklarından biri oldu. Topluluk, ikisi de İspanya’nın en ünlü flamenko dansçılarından olan Angel Rojas ve Carlos Rodriguez’in 1994’te Dans ve Flamenko Koreografi Yarışması “En İyi Dansçı Ödülü”nü paylaşmalarının ardından bir araya gelerek flamenko sanatını kutlamak ve bu sanatı 21. yüzyıla taşıyarak uluslararası alanda daha geniş bir seyirci topluluğuyla buluşturmak amacıyla kuruldu. Klasik ve çağdaş flamenko tekniğinin mükemmel bir karışımı olan çeşitli eserleri sahneye koyan topluluk, bugüne kadar “Infinito” (1995), “Canela y Fuego” (1996), “Sangre Flamenca” (1997), “Flamenco Directo” (1998), “Gallo de Pelea” (1999), “Nbex5” (2000) ve “Furia” (2000) isimli yedi gösteri gerçekleştirdi. Uluslararası Biarritz Festivali (Fransa), Uluslararası Carcassonne Festivali (Fransa), Maison de la Danse (Lyon-France), Venedik Bienali (İtalya), Uluslararası Kuopio Dans Festivali (Finlandiya), Uluslararası Tampere Dans Festivali (Finlandiya), Flamenko Sanatları Festivali (Santa Barbara – ABD) ve Madrid Uluslararası Dans Festivali gibi önemli festivallerde gösteriler gerçekleştiren topluluk, Montreal’de 2004’de sahneye konulan “Don Juan” gösterisinin de koreografisini ve müziklerini gerçekleştirerek yeni dünyanın gönlünü de fethetmişti.

1974’te Madrid’de doğan Carlos Rodriguez, profesyonel kariyerine Rafael Aguilar ile birlikte Ballet Teatro Español’da başladıktan sonra Ballet Español ve Ballet Zambra gibi topluluklarla birlikte çalıştı. 1993’te José Antonio Spanish Ballet Company’de solo dansçı olarak çalışmaya başlayan Rodriguez, 1994’te İspanya’daki Dans ve Koreografi Yarışması’nda En İyi Dansçı Ödülü’nü Angel Rojas’la birlikte almaya hak kazanınca, jüri iki dansçıyı birden onurlandırdı. Koreograf olarak Carlos ve Angel arasındaki bu yarışma aracılığıyla başlayan ortaklık, birlikte Nuevo Ballet Español’u kurmalarıyla güçlendi.

1974’te Madrid’de doğan Angel Rojas, 16 yaşında İspanyol Bale Tiyatrosu’nda dans eğitimine başladı. Kısa zamanda gerçek bir dans dehası olarak kendini gösteren sanatçı, daha sonra José Granero’nun sahneye koyduğu Madrid İspanyol Balesi’nin “Hamlet” gösterisinde rol almaya başladı. 1993’te Küba’nın Rosario Suàrez Balesi’yle çalışmaya başlayan Rojas, 1994’te İspanya’nın Dans ve Koreografi Yarışması’nda En İyi Dansçı Ödülü’nü Carlos Rodriguez’le paylaşmasının ardından Rodriguez’le birlikte Nuevo Ballet Español’u kurdu. Angel, Nuevo Ballet Español’la yaptığı çalışmaların dışında Jose Antonio İspanyol Balesi gibi başka topluluklarda dans ve koreografi dersleri vermeye ve solist dansçı olarak gösterilerde yer almaya devam ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT