Rusya`nın Altın Ayakları

Tarihler: 03 Mayıs 2008 Cumartesi ~ 05 Mayıs 2008 Pazartesi 3-4-5 Mayıs Saat 21:00

Yer: Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Ücret: 200 YTL - 150 YTL - 125 YTL - 90 YTL - 75 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve TİM Gişe

Adres: Büyükdere Caddesi Derbent Mevkii (Darüşşafaka Kampusü Yanı) Maslak-Sarıyer Şişli İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86 - www.timshowcenter.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2008 ~ May 5, 2008
RUSYA`NIN ALTIN AYAKLARI
BOLSHOI BALESİ BAŞSOLİSTLERİ TİM’DE

Dünyaca ünlü bale topluluğu “BOLSHOI BALESİ”, prima ve premier başdansçıları ile corps-de-ballet’den oluşan 36 kişilik dev kadrosuyla Türkiye’de ilk kez 3/4/5.Mayıs.2008 tarihlerinde yalnız 3 gösteri için TİM-Maslak Show Center’da!
Dünyanın hayranlıkla izlediği BOLSHOI BALESİ topluluğu Rusya’nın kültür mirası sayılan çok saygın bir bale topluluğudur. Özellikle son otuz yılda, sanat yönetmeni ve koreografı Yuri Grigorovich ‘in önderliğinde, doğuştan yetenekli dansçıları ile dünyanın en bilinen bale topluluğu olmuş, kazandıkları uluslararası başarılar da BOLSHOI’un bu ününü daha da pekiştierek kalıcı kılmıştır.

Rusya’nın ulusal balesi olan BOLSHOI, Rus müzik geleneğini sürdürme ve uluslar arası kültürün merkezi olma misyonlarını bir potada eriterek, geleceğe bir klasik miras bırakmayı hedeflemektedir. Topluluğun çoğu prodüksiyonunun dekor ve kostümleri Bolshoi’un kendi atölyelerinde imal edilmektedir.
BOLSHOI repertuvarını 19. ve 20. yüzyılın Rus müzikal tiyatro ve balesi ile bale sanatını daha da ileriye taşıyacak modern eserler oluşturmaktadır. Repertuvarın %70’inin Rus sanatçıların eserlerinden olmasına dikkat edilmekte ve bu dengenin gelecekte de sürdürülmesi planlanmaktadır. Topluluğu asırlardır zirvede tutan da “Fındıkkıran”, “Kuğu Gölü”, “Don Kişot”, “Romeo Juliet”, “Tarantela”, “Giselle”, “Spartacus” gibi eserlere getirdikleri eşsiz yorum ve sıradışı koreografileridir.

TIM`de sergilenecek 3 gösteride, Bolshoi Balesi`nin Prima, Premier ve 1.Solist ünvanlı en usta başdansçıları Genadiy Yanin, Nina Kaptsova, Denis Medvedev, Ruslan Pronin, Elena Andrienko, Maria Allash ve Andrey Uvarov, “Kuğu Gölü”, “Fındıkkıran”, “Don Kişot”, “Tarantella” gibi çok bilinen klasik eserlerden partisyonlar ile Piazzola’nın “Son Tango”su gibi daha modern eserlerden örnekler sergileyecektir.
Dünyaca ünlü sayısız gösteri, konser, bale ve şova evsahipliği yapmış olan TIM MASLAK Show Center, dünyanın en ünlü bale topluluğu BOLSHOI’un başdansçılarını sahnesinde ağırlayacak olmaktan onur ve mutluluk duymaktadır.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT