Şehirde

Tarihler: 28 Nisan 2008 Pazartesi ~ 29 Nisan 2008 Salı 28-29 Nisan Saat 20:30

Yer: Garajistanbul

Ücret: Tam: 22,50 YTL, Öğrenci: 18,50 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve Garajistanbul

Adres: Tomtom Mah. Yeni Çarşı Cad. Kaymakam Reşat Bey Sok. No: 11/A Galatasaray Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 28, 2008 ~ Nis 29, 2008
ÇIPLAK AYAKLAR DANS KUMPANYASI “Şehirde”
Koreografi: Charles Cre-Ange
Dansçılar: Candaş Baş, Aslı Öztürk, Maral Ceranoğlu, Duygu Güngör, Erdinç Anaz, Mihran Tomasyan
Müzik: Steve Reich
Işık Tasarım: Charles Cre-Ang
Işık Uygulama: Cem Yılmazer, Sema Öztaş

Çıplak Ayaklar Kumpanyası kimdir?
Çıplak Ayaklar Kumpanyası alternatif bakış açılarını barındıran dansçıların kurduğu bir proje topluluğudur. Amacı Türkiye’de giderek gelişmekte ve tanınmakta olan Modern / Çağdaş Dans (hareket-performans-tiyatro-video vb.) sanat dalının önemli bir temsilcisi olmak ve düzenli eser üretip farklı bir sahne dili oluşturabilmektir. Bu amaçla faaliyetlerini koreografik eserler dışında eğitim, festival, farklı sanatçılarla birleşmeler (ortak üretim) ve organizasyon alanında da sürdürmektedir. Türkiye’ de modern dans alanında önemli bir açığı doldurduğuna inanan topluluk, deneysel bir zeminde durmayı tercih eder.

Ön Ayak Projesi
Çıplak Ayaklar Kumpanyası çalışmalarını 4 yıldır sürdürmektedir. Projelerini, çalışmalarını bugüne kadar Dans Buluşma stüdyonun sponsorluğunda gerçekleştiren topluluk için artık kumpanyaya ait bir çalışma mekanı vazgeçilmez bir ihtiyaç olmuştur. Çıplak Ayaklar kendine Tophanede 200m2’lik tek katlı bir stüdyo kiraladı. 3 hafta gibi kısa bir sürede harabe halindeki bu binayı ekip kendi ve dostlarının çabalarıyla alternatif bir mekana dönüştürmeyi başardı. Ancak hala bir çok eksiği olan mekana destek için çağdaş dans alanındaki önemli isimlerin “Ön Ayak” projesi için bir araya gelip bu mekanın paylaşım-üretim alanına dönüşmesinde katkıda bulunabilmeleri fikri geliştirildi. Ön Ayak projesi Mustafa Kaplan, Aydın Teker,Tuğçe Tuna, Emre Çelik, Emre Olcay, Şafak Uysal, Semaver Kumpanya ve Enka’nın desteğiyle 4 Aralık’da Enka’da sahnelenecek. Çağdaş dans seyircisine unutulmaz bir gece yaşatacağını düşündüğümüz bu karma destek temsilinde Çıplak Ayaklar da yeni mekanlarında Fransız Koreograf Charles Cre Ange’la ürettikleri son eserleri “şehirde”yi ilk defa İstanbul seyircisine oynayacaklar.

Şehirde
Charles Cre-Ange Türkiye dans izleyicisinin yakından tanıdığı, Fransa`nın kendine özgü hareket dilini yaratmış önemli koreograflarından. Koreografileri “Piece a Conviction”, “L`encontre”, “Davet” İstanbul, Çanakkale ve Ankara’da birçok festivalde farklı sahnelerde seyirciyle defalarca buluştu. Cre-Ange`ın Çıplak Ayaklar için hazırladığı son eser Şehirde müziğin ve matematiğe dökülmüş hareketin izleyiciyi adeta hipnotize ettiği, iç içe geçmiş, karmaşık ama İstanbul gibi kendi kaosunda düzeni yakalamış bir koreografi. Bir yap-boz’a benzeyen Şehirde özenle tüm parçaları birleştiriyor ve resmin bütününü şehirde koştururken farkedemediğimiz güzelliğiyle seyirciye sunuyor.
“Puzzle ; “to puzzle” fiilinden gelir ve rahatsız etmek anlamında kullanılabilir. Hayatta her şey yaşayan ya da yaşamayan bir şekilde birbirine bağlanır, kesişir, karşılaşır yada birbirine benzer.”
Şehirde bu kesişmeleri anlatmak için tasarlanmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT