Ziya Azazi Dans Performansı `Icons`

Tarihler: 04 Kasım 2009 Çarşamba ~ 07 Kasım 2009 Cumartesi

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Nereden Alınır: www.ziya-azazi.com, www.ckm.gen.tr,www.dancecamera-istanbul.org

Adres: Haldun Taner Sk Caddebostan, İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0216 386 29 49

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 4, 2009 ~ Kas 7, 2009
Sufi derviş dönüşlerini temel alarak oluşturduğu koreografileriyle 10 yıldır dönüş yapan ve bugüne kadar Jan Fabre, Yoshi Oida, Ismael Ivo gibi koreografların yanı sıra, Türkiye’den Cem Ertekin, Aydin Teker, Sertab Erener, Mercan Dede, Tuluğ Tırpan, Yılmaz Erdoğan, Orhan Şallıel gibi ustalarla çalışmalara imza atan Ziya Azazi; “Dans Kamera İstanbul, II. Uluslararası Dans Filmleri Festivali” kapsamında, 7 Kasım’da CKM’de, “ICONS” adlı canlı dans performansını sunacak!

2009 yılının, Ziya Azazi’nin yaşamında 40., sanatta 20. ve dönüşte 10. yılı olmasının etkisiyle, sanatçının bu sürecindeki deneme ve önerilerinin bir parçası, bir temsili niteliğini taşıyan “ICONS”, izleyiciye dönüşü; deneysel, tekrara dayalı ve progresif yönleriyle sunuyor.

Uzun zamandır yurtdışında yaşayan Ziya Azazi’nin, “AZAB” ve “DERVISH IN PROGRESS” adlı büyük beğeni toplayan önceki performanslarından yola çıkarak geliştirdiği “ICONS”; solo, trio ve düetlerden oluşuyor. Türkiye’de ilk kez sergilenecek performansta sanatçıya, Fransız müzisyen Serge Adam ile dansçı Su Güneş Mıhladız eşlik ediyor. Serge Adam, Azazi’nin koreografisinin tekrara dayalı yapısına uyum sağlıyor ve elektronik sesler ile trompet doğaçlamasını koreografiyle eşzamanlı sergiliyor. Performansa dansıyla eşlik eden Su Güneş Mıhladız’ın varlığıyla; koreografide, küçük-büyük, kadın-erkek, sert-kırılgan, aktif-pasif yapıların zıtlığına ve bütünlüğüne dikkat çekiliyor.

Performans; bu yıl 15 Ekim – 15 Kasım tarihleri arasında ikincisi düzenlenen “Dans Kamera İstanbul 2009, II. Uluslararası Dans Filmleri Festivali” kapsamında sahnelenecek. 6 kıtadan ve 41 ayrı ülkeden sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen festivalde; Pina Bausch, Sasha Waltz gibi dünyaca ünlü koreografların belgeselleri, ödüllü kısa ve uzun metrajlı yapımlar, amatör filmler ve Türkiye`den genç örnekleri sanatseverlerle paylaşılıyor.

Ziya Azazi, “ICONS” adlı performansıyla; 7 Kasım 2009, Cumartesi günü saat 20:00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde, izleyenleri farklı bir dünyayla tanıştırmaya hazırlanıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT