Fotograf Gösterisi Machapuchare’nin Peşinde : Nepal

Tarihler: 01 Temmuz 2009 Çarşamba ~ 01 Temmuz 2009 Çarşamba

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.fototrek.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 1, 2009 ~ Tem 1, 2009
Fotograf Gösterisi Machapuchare’nin Peşinde : Nepal
Fototrek Fotograf Merkezi Çarşamba Etkinlikleri yaz mevsiminde de devam ediyor !
01 Temmuz 2009 Çarşamba etkinliğinde MACHAPUCHARE’NİN PEŞİNDE : NEPAL isimli gösterisi ile Cenk GENÇDİŞ yer alıyor.
Nisan 2009’da Özcan YURDALAN rehberliğinde düzenlenen Nepal Seyahatine katılan GENÇDİŞ’in Kathmandu, Bakhtapur, Patan ve Pokhara şehirlerinde çektiği fotograflardan hazırladığı seçkiyi 01 Temmuz 2009 Çarşamba günü saat 19:30’da izleyebilirsiniz.

Machapuchare’nin Peşinde : Nepal
Binlerce kilometrelik uçuş, saatlerce süren otobüs yolculuğu, dağda geçirilen fırtınalı gece, yürünen vadiler, ‘namaste’ler, geldiğimiz şehir, ülke, yaptıklarımız ettiklerimiz, yapacaklarımız edeceklerimiz, yediğimiz içtiğimiz, gördüklerimiz, dinlediklerimiz, anlattıklarımız anlatacaklarımız, bildiğimiz bilmediğimiz her şey ‘balık kuyruğuna’ takılmış, 7000 metre yüksekten bize bakıyordu... İnsan küçüktü, hayat güzeldi, dağlar uluydu ... Nepal’de, Pokhara’da bu sabah güneş doğarken çevremizdeki onlarca insanla birlikte ne kadar şanslı olduğumuzu düşünüyor, Machapuchare’yi selamlayıp şehre doğru iniyorduk…

Cenk GENÇDİŞ ...
Fotograf ve yazıları Negatif, Aktüel, Active, Fotoğraf, Doğa ve Gezi, Outdoor, Gezi National Geographic Traveler, House Beautiful, Ulusoy Travel, Time Out İstanbul, Caretta, Digital Photoline, Photoworld, Jetlife, Food & Travel dergilerinde yayınlandı. Karma sergilere katıldı. “Doğu’dan Portreler”, “Rafael : Matador”, "Kuşpazarı" ve “İnsan ve Portre Fotografları” isimli dört kişisel sergisi bulunuyor. Bir çok ilde çok çeşitli konu ve başlıklarda sayısız dia gösterileri yaptı. Çeşitli yarışmalardan ödüller kazandı. 1998 ve 2000 yıllarında Karayolu ile Hindistan seyahatleri gerçekleştirdi. 2000 yılındaki seyahati IVECO sponsorluğunda gerçekleşti ve NTV’de yayınlanan belgesele konu oldu. Bu yolculuğu anlatan “Doğu’dan Portreler” isimli fotograf sergisi İstanbul, Ankara (FSK), İzmir (İFOD), Sinop (SİFAD), Çorum (Anadolu İletişim Meslek Lisesi) ve Kars’ta (Anadolu Kültür Merkezi) açıldı.

1995 yılından bugüne 250’den fazla seminer grubunda eğitmenlik yaptı. LEVIS, İstanbul Barosu, Koç Üniversitesi, International Women of Istanbul, Yeni Yüksek Tepe Kültür Derneği, Galatasaray Lisesi, British Petrol, Bahçeşehir Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Panasonic, Otokoç, Vodafone, Turkcell gibi kurum ve kuruluşlarda fotograf eğitmenliği ve danışmanlık yaptı. Türkiye’nin büyük bir bölümü, İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Fransa, İspanya ve Suriye`de fotograf çalışmaları yaptı. 2004 yılında Fransız Sokağı’nın açılış etkinliklerinde Fransız Sokağı Hatırası isimli serginin kuratörlüğünü yaptı.
2003 yılından bugüne kadar yaklaşık 30 farklı dönemde İnsan ve Portre Fotografçılığı Atölyesinde danışmanlık yaptı. FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ’nin kurucusu ve idarecisidir. Mart 2009 tarihinde “İnsan ve Portre” : Pratik Fotograf Rehberi – 1 isimli kitabı yayınlandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT