`Kandiller Yanarken` Uluslararası İstanbul Ramazan Etkinlikleri

Tarihler: 22 Eylül 2008 Pazartesi ~ 02 Ekim 2008 Perşembe Çeşitli saatler

Yer: Feshane, Topkapı Kültür Parkı ve Bağlarbaşı Kültür Merkezi

Nereden Alınır: Bilgi için :www.kultursanat.org

Adres: Feshane, Topkapı Kültür Parkı ve Bağlarbaşı Kültür Merkezi Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2008 ~ Eki 2, 2008

İstanbul’da Ramazan Etkinlikleri "Kandiller Yanarken"le Başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl düzenlediği “Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri”ni bu yıl İstanbul’un üç tarihi noktası Eyüp, Topkapı ve Üsküdar’da gerçekleştiriyor. "Kandiller Yanarken" Uluslararası İstanbul Ramazan Etkinlikleri" adıyla hazırlanan programlar 31 Ağustos - 2 Ekim 2008 tarihleri arasında Eyüp Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi, Cevizlibağ Topkapı Kültür Parkı ve Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü`nce düzenlenen, Kültür A.Ş. tarafından da organizasyonu gerçekleştirilen, İstanbul’un üç tarihi noktası Eyüp, Topkapı ve Üsküdar’da 31 Ağustos - 2 Ekim 2008 tarihleri arasındaki “Kandiller Yanarken Uluslararası İstanbul Ramazan Etkinlikleri”nin basın tanıtımında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Öztürk basın mensuplarına etkinlikler hakkında bilgi verdi. Öztürk yaptığı konuşmada, ramazan ayı ruhuna uygun hazırlanan etkinliklerle tüm İstanbulluları kucaklamayı amaçladıklarını söyledi. Öztürk, “ Bu yılki Ramazan etkinliği uluslararası organizasyon olarak ikinci, Feshane’de düzenlenen üçüncü Ramazan etkinliğidir. Bu yılın geçmiş yıllardan farkı, Ramazan etkinliklerinin Feshane dışında Topkapı Kültür Parkı ve Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olması. 33 gün sürecek etkinliklerin yediden yetmişe hitap etmesine önem verdik. Bu bakımdan, özellikle çocuklara yönelik programlara ağırlık verdik. Ülkemizin önemli sanatçılarını davet ettik. Etkinliğe katılacak yabancı konuklar kendi kültürlerinin renklerini sunacaklar” dedi.

Ramazan etkinliklerinin vazgeçilmez mekanlarından biri olan Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul`u fethi sırasında surlarda açılan gedikten şehre ilk girdiği alan üzerine kurulan Topkapı Kültür Parkı ve İETT’nin tarihi binasında yükselen Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 33 gün boyunca, 500’e yakın program gerçekleştirilecek. Kandiller yanarken başlayacak etkinlikler çerçevesinde, ünlü sanatçıların konserleri, anma programları, kadir gecesi özel programları, sema gösterileri, tiyatrolar, eski İstanbul davulcuları, temaşa sanatları, mehter konserleri, şişme karakterler, Karagöz-Hacivat, hediyeli yarışmalar ve birbirinden renkli gösteriler sunulacak.

Türk Pop Müziği’nin usta yorumcusu Özdemir Erdoğan, Türk müziğinin güçlü sesleri Ahmet Özhan, Ertuğrul Erkişi, Alp Arslan, Bekir Ünlüataer, özgün müziğin sevilen ismi Uğur Işılak, rock müziğinin sevilen sesleri Murat Göğebakan, Ali Altay, Murat Kekilli, Burak Ahıskalı, Slow-Rock’ın güçlü sesi Murat Çelik, Türk Halk Müziği’nin duygulu sesi Erdal Akkaya, Turgay Başyayla ve Arabesk-Fantezi Müziği sanatçısı Nihat Doğan bu yıl Feshane’de birer konser verecek. Şair-Yazar Sunay Akın şiirsel üslubuyla sunacağı dinletisiyle ziyaretçileri tarihte yolculuğu çıkaracak. Tasavvuf Müziği’nin güçlü sesleri Veysel Dalsaldı, Mehmet Erenler, Ender Doğan, Erkan Mutlu, Fatih Koca, Ses ve Nefes Tasavvuf Topluluğu ve Dervişâne Topluluğu, birbirinden değerli eserleri seslendirecek.
BEZAD Halk Dansları Topluluğu, Bosna Bedem İlahi Grubu ve Endonezya’nın etnik müzikleriyle tanınan Grup Debu da etkinliğe farklı renkler katacak. Dünyaca ünlü Mısırlı hafız Dr. Ahmet Naina bu yılki etkinliklerde Kur’an ziyafeti verecek. Bedirhan Gökçe ve Dursun Ali Erzincanlı şiirleriyle etkinlikte sahne alacağı etkinlikte, Yol Hikayecisi Tayfun Talipoğlu sevenleriyle buluşacak. Hüseyin Goncagül ve ekibinin sahneleyeceği Geleneksel Temaşa Sanatları ve Mehteran Takımı Konserleri ramazan ayı boyunca hergün konuklara hoş saatler yaşatacak. 7’den 70’e herkesin sevgisini kazanan Minik Dualar Grubu da seslendirecekleri ilahilerle kalplere dokunacak.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı boyunca, Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş ve Eminönü vapur iskelelerinden 17:00–24:00 saatleri arası karşılıklı seferlerle ücretsiz olarak Feshane’ye ulaşım sağlanacak.

Bu yıl 3 ayrı merkezi, günde yaklaşık 100.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Söz konusu etkinliklerin maliyeti yaklaşık 4.000.000 YTL. Ramazan ayı boyunca bu merkezlerde açılacak standlarda da çeşitli ürünlerin satışı - sunumu ve tanıtımı yapılacak.

RAMAZAN BOYUNCA 10 MERKEZDE İFTAR KUMANYASI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz yıl olduğu gibi iftar kumanyası bu yıl da mobil büfe araçları ile aşağıda belirtilen merkezlerde tüm halkımıza ikramda bulunacaktır.
İFTAR PAKETİNİN İÇERİĞİ: BİR ÇEŞİT YEMEK (ET-PİLAV), EKMEK, MEYVE SUYU, HURMA, PEYNİR, ZEYTİN, REÇEL
İFTAR PAKETİNİN DAĞITILACAĞI MEYDANLAR:
1. EMİNÖNÜ MEYDANI
2. AVCILAR MEYDANI
3. BAKIRKÖY MEYDANI
4. KADIKÖY MEYDANI
5. BEŞİKTAŞ MEYDANI
6. MECİDİYEKÖY MEYDANI
7. ŞİRİNEVLER MEYDANI
8. BÜYÜKÇEKMECE MEYDANI
9. AKSARAY MEYDANI
10.TAKSİM MEYDANI
NOT: Tüm ikram paketleri ambalajlı olacaktır. Her noktada günlük 5.000 adet dağıtılacak olup, aylık toplam 1.450.000 adet ikram paketi dağıtılacaktır.

Topkapı Şehir Parkı:
Adres: Takkeci Meydan Sok. No:1 TS:13 Topkapı
Tel: 0212 501 59 21 - 0212 501 61 43
Fax: 0212 501 78 35
Bağlarbaşı Kültür Merkezi:
Adres: Selamiali Mh. Eski Bağlarbaşı İETT garajı Bağlarbaşı / Üsküdar
Feshane
Eski Feshane Caddesi Defterdar Durağı EYÜP
Tel: 0 212 501 73 26
Fax : 0 212 501 73 28
ETKİNLİKLERİN 30 GÜNLÜK PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT