1. İstanbul Mimarlık Festivali

Tarihler: 04 Ekim 2004 Pazartesi ~ 09 Ekim 2004 Cumartesi 4-5-6-7-8-9 Ekim 2004

Yer: Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları

Nereden Alınır: Bilgi için: http://www.mimarlikfestivali.org/

Adres: Darphane Binaları, Sultanahmet Eminönü İstanbul

Telefon: (216) 355 07 22 (Arkitera Mimarlık Merkezi)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 4, 2004 ~ Eki 9, 2004
1. İstanbul Mimarlık Festivali

Türkiye`nin ilk mimarlık festivali 4-9 Ekim 2004 tarihleri arasında Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenleniyor. Aykut Köksal`ın küratörlüğünde gerçekleştirilecek festivale Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları ev sahipliği yapacak.

İstanbul Mimarlık Festivali kültürel etkinlikler açısından tüm dünyada önemli bir yere gelmiş olan İstanbul`da, mimarlığın da yaşayan bir süreç olduğunu ve sadece eskiye dönük anıtlarla temsil edilmediğini göstermek amacıyla düzenleniyor.

Hafif Ama Ağır: Mimarlıkta Genç Olma Durumu
İlk yılında "Hafif Ama Ağır" başlığıyla gençlik temasına odaklanan festival, hem mimarlıkta genç olma durumunun tartışılacağı bir platform yaratmayı amaçlıyor, hem de eşzamanlı gerçekleştirilecek etkinliklerle mimari tasarımın kuram, süreç ve ürünlerini paylaşmayı hedefliyor.

İlk defa bu yıl Ekim ayının ilk haftasında düzenlenen festivalin 2004 yılında mimarlığın kendi iç dinamiklerini kullanarak var olması hedefleniyor.

Festival, mimarlığın hem fiziksel çevremizin niteliği ile olan ilgisini hem de kültürel bir eylem olarak bulunduğu farklı konumu vurgulayacak. 2004 yılında İstanbul Mimarlık Festivali 4-9 Ekim tarihleri arasında Aykut Köksal`ın küratörlüğünde gerçekleştirilecek. Birleşmiş Milletler`in Dünya Yerleşme Günü olarak ilan ettiği günle başlayan hafta 9 Ekim`de düzenlenecek mimarlık partisi ile son bulacak. Mimarlık buluşmaları, paneller, film gösterimleri, sergiler, geziler ve diğer etkinlikler ile İstanbul bir hafta boyunca mimarlıkla yaşayacak.

4 Ekim 2004, Pazartesi 10:00-18:00
5-8 Ekim 2004, Salı - Cumartesi 10:00-19:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT