10. Yıldız Kısa Film Festivali

10. Yıldız Kısa Film Festivali

Tarihler: 22 Mayıs 2017 Pazartesi ~ 26 Mayıs 2017 Cuma

Yer: YTÜ Davutpaşa ve Beşiktaş Kampüsleri

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2017 ~ May 26, 2017

Yıldız Kısa Film Festivali başlıyor! Yola çıktığı ilk günden bu yana sinemaseverlerin ilgisiyle büyüyen Türkiye’nin ilk ve bağımsız öğrenci organizasyonu Yıldız Kısa Film Festivali onuncu kez sinemaseverlerle buluşuyor. YTÜ Sinema Kulübü tarafından düzenlenen, jüriliğini sinema sektörünün özgün ve seçkin isimlerinin oluşturduğu festivalin son katılım tarihi 14 Nisan 2017

22 Mayıs 2017 tarihinde açılış etkinlikleriyle başlayacak olan festival hafta boyunca yapılacak gösterimlerle devam edecek,

26 Mayıs 2017 akşamı gerçekleşecek olan ödül töreni ve kokteyl ile son bulacaktır. Hafta boyunca yapılacak olan gösterimlerin yanı sıra; panel, söyleşi ve atölyelerle katılımcılara keyifli anlar sunmayı amaçlayan festival herkese açıktır. Etkinlik mekânı YTÜ Davutpaşa ve Beşiktaş kampüsleridir.

KISA FİLM YARIŞMASI

Festival Kapsamında düzenlenecek yarışma bölümüne ulusal çapta tüm öğrenciler katılabileceklerdir. Yarışmaya katılan filmler,( YTÜ Sinema Kulübü danışmanı Uğur KUTAY başkanlığında), YTÜ Sinema Kulübü Festival Ekibinden oluşan ön jüri tarafından değerlendirilecektir. Ön jüri değerlendirmesinden geçen filmler arasından kurmaca, canlandırma ve deneysel dallarda ilk üçe giren filmler esas jüri tarafından belirlenecektir. Esas jürinin belirlediği her dalda en iyi üç film ve özel ödül olmak üzere toplam on film gala gecesinde ödüllendirilecektir. Yarışma jürisinde bulunan isimler:

AÇILIŞ, GALA ve ÖDÜL TÖRENİ

22 Mayıs 2017 günü açılış etkinlikleri ile başlayacak olan Yıldız Kısa Film Festivali, 26 Mayıs 2017 akşamı jüri ve finalist filmlerin yönetmenlerinin yanı sıra medya ve basından seçkin konukların da davetli olduğu ödül töreni ile derece alan filmleri belirleyecek, tören sonrası kokteyl ile son bulacaktır.

KISA FİLM GÖSTERİMLERİ

Festivale kabul edilen filmlerin gösterimleri 22 Mayıs 2017 ve takip eden hafta boyunca YTÜ Beşiktaş kampüsündeki gösterim mekânlarında izleyicilerle buluşacaktır. İnternet ve diğer basın organlarıyla duyurusu yapılacak program içerisinde yerli yapımların yanı sıra uluslararası festival seçkileri de bulunacaktır. Katılımın tüm sinemaseverlere açık ve ücretsiz olduğu etkinlik içerisinde bir gün de açık hava gösterimi mevcuttur. Festival dâhilinde finalist filmler yıl boyunca çeşitli gösterim ve kültür merkezlerinde izleyicilerle buluşacaktır.

PANELLER VE ŞÖYLEŞİLER

Festival kapsamında sinema dünyasından seçkin konukların katılımıyla sinema ve kısa film üzerine, panel ve söyleşiler düzenlenecektir. Bu etkinliklerle; sinemayla ilgilenen gençlerle profesyonellerin bir araya getirilip düşünce ve birikimlerin paylaşılabildiği bir platform oluşturulacaktır. Toplantı, söyleşi ve sosyal etkinliklerle, genç sinemacılar arasında iletişim ve dayanışmayı güçlendirmek hedeflenmektedir.

Ayrıntılı bilgi için:
www.yildizkisafilm.com
https://twitter.com/9YildizKisaFilm

Filmlerin Gönderilebileceği Adres:

Yıldız Kısa Film Festivali
Yıldız Teknik Üniversitesi
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Sinema Kulübü
Davutpaşa Kampüsü
Eski Kışla Binası
Esenler / İSTANBUL

iletişim@yildizkisafilm.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT