18. İstanbul Caz Festivali

Tarihler: 01 Temmuz 2011 Cuma ~ 19 Temmuz 2011 Salı 1 – 19 Temmuz 2011

Yer: İstanbul

Nereden Alınır: www.iksv.org/caz/

Adres: Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane, 10.00–18.00 saatleri arasında İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00 - iksv

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 1, 2011 ~ Tem 19, 2011
CAZ KALPLİ İSTANBUL
18. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ 1–19 TEMMUZ 2011

FESTİVAL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 14. kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali, 1–19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

18. İstanbul Caz Festivali, 40’ın üzerinde konser, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyla yine İstanbul’un kalbini cazla dolduracak. İstanbul Caz Festivali konserleri bu yıl Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Müzesi, İstanbul Modern, İstinyePark, Salon ve The Marmara Esma Sultan gibi klasikleşmiş mekânların yanı sıra ilk defa bir konser mekânı olarak kullanılacak olan Tersane Sahnesi ve santralistanbul Kıyı Amfi’de gerçekleşecek. Tünel Şenliği’ndeki mekânlar da dâhil olmak üzere toplam 25 farklı etkinlik mekânı ile festival şehrin farklı noktalarına yayılacak.

İstanbul Caz Festivali`nin, geçen sene ilkini gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören etkinliği Tünel Şenliği’nin ikincisi, festivalin ilk hafta sonu, geçtiğimiz yıla göre daha da kapsamlı programıyla, müzikseverlerle buluşacak. 2 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek Tünel Şenliği`nde, Tünel ve Galata meydanlarında kurulacak ana sahnelerin yanı sıra Beyoğlu, Şişhane, Galata, Asmalımescit bölgelerinde sokaklarda ve birçok farklı mekânda gerçekleştirilecek konserler, atölye çalışmaları, özel sergiler, ikramlar ve etkinliklerle, “festival içinde festival” geç saatlere kadar devam edecek.

TÜNEL ŞENLİĞİ CAZSEVERLERİ SOKAKLARA ÇAĞIRIYOR!

İstanbul Caz Festivali geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Tünel’i bir şenlik alanına çevirecek! Festivalin ilk hafta sonunda, 2 Temmuz Cumartesi akşamı düzenlenecek Tünel Şenliği’yle festival, kentin kültür-sanat yaşamının nabzının attığı Beyoğlu, Tünel, Asmalımescit, Şişhane ve Galata bölgesinde bir kez daha “festival içinde festival” yaratacak.

Coca-Cola ve Vodafone eş-sponsorluğu, Hollanda Konsolosluğu ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle 2 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00’de başlayacak şenlik, Beyoğlu ve Galata bölgesinde sokaklarda ve değişik mekânlarda ücretli ve ücretsiz konserler, atölye çalışmaları, özel sergiler ve ikramlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek. Tünel Şenliği’nin ayrıntılı programı, bölgede birbirine yakın mekânların haritası üzerinden takip edilebilecek.

Galata ve Tünel’de kurulacak iki ana sahnedeki ücretsiz konserlerle bütün bölgede bir festival atmosferi yaşanırken gece boyunca seyirciler değişik mekânlar ve sahneler arasında mekik dokuyarak, birbirinden farklı etkinliklere katılacak. Salon, Salt Beyoğlu, Nardis Jazz Club, Hollanda Konsolosluğu Bahçesi, İtalyan Kültür Merkezi ve Galata Cabaret gibi Tünel bölgesinin renkli mekânlarında gece boyunca sahne alacak sanatçılar arasında Okay Temiz, Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü (Konuk sanatçı: Hakan Behlil), Neil Cowley Trio, The Souljazz Orchestra, Mdungu, Pinettes Brass Band, East Park Reggae Collective, Elif Çağlar, Jehan Barbur ve Emir Ersoy gibi isimler yer alıyor.

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ BİLETLERİ 7 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ SATIŞA ÇIKIYOR!
18. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri 7 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da satışa çıkıyor. Festival biletleri;
• BİLETİX satış noktaları,
• BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00)
• www.biletix.com ve
• İKSV’den (Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Cad. No: 5 Şişhane) alınabilecek.
18. İstanbul Caz Festivali’nin bilet fiyatları 15 TL ile 350 TL arasında değişiyor. Bilet alımlarına kredi kartı geçerli olacak.
FESTİVALDE KONSERLERİ EN UCUZA DİNLEME ŞANSI LALE KART SAHİPLERİNİN
Festival boyunca konserleri en ucuza dinleme şansı yine Lale Kart sahiplerinin olacak. Lale üyeleri biletlerini öncelikli olarak %25’e varan özel indirimlerle alabilecek.Lale Kart ve üyelikle ilgili ayrıntılı bilgi için www.lalekart.org
Ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org/caz

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ’NİN AÇILIŞ KONSERİ, TÜRK CAZININ YILDIZLARINI AYNI SAHNEDE BULUŞTURACAK
18. İstanbul Caz Festivali 30 Haziran Perşembe akşamı The Marmara Esma Sultan’da, özel bir konserle açılıyor. Bu yıl açılış konseri iki bölümden oluşacak. Gecenin ilk bölümünde caz standartlarını kendine has yorumuyla seslendiren Simavi; ikinci bölümde ise Türkiye caz sahnesinin önemli bir ustası, Emin Fındıkoğlu ve topluluğu konser verecek.

FESTİVALİN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ OKAY TEMİZ’E
İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü bu yıl, 50 yılı aşkın müzik kariyeri boyunca Anadolu’nun sesleri ve müziğini, caz ve güncel müzikler ile birleştiren yenilikçi çalışma ve albümleri ile ismini duyuran, dünyanın çeşitli yerlerindeki önemli festival ve mekânlarında konserler veren ve Türkiye’den de pek çok müzisyeni keşfedip uluslararası sahneye taşıyan bir ustaya, Okay Temiz’e verilecek.

AÇIK HAVA SAHNESİ’NDE EFSANE İSİMLER

FESTİVALDE BİR DÜNYA PRÖMİYERİ: ÜÇ CAZ EFSANESİNDEN MILES DAVIS’E SAYGI DURUŞU: HANCOCK, MILLER VE SHORTER’LA “TRIBUTE TO MILES”
Müzik dehası Miles Davis’in ölümünün 20. yılında, sanatçıya saygı duruşu niteliğinde bir proje hayat buluyor. Davis’le daha önce çalışmış üç efsane isim, Marcus Miller, Wayne Shorter ve Herbie Hancock, Amerikalı müzik dâhisi Miles Davis’in anısına düzenlenecek olan bu konserde bir araya gelecek.

FESTİVALDE USTA KADIN VOKALLERİN GECESİ: DIANNE REEVES, ANGELIQUE KIDJO VE LIZZ WRIGHT İLE “SING THE TRUTH”
2007 yılında, Nina Simone anısına başlatılan ve Nina Simone repertuarının ünlü sanatçılarca seslendirildiği “Sing The Truth” projesi, farklı müzikal gelenekleri yaşatmak üzere devam ediyor. İstanbul Caz Festivali kapsamında 12 Temmuz Salı akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek “Sing the Truth” gecesinde caz, folk, R&B, gospel ve blues dünyasından büyük kadın şarkıcıların güçlü şarkıları yeniden hayat bulacak.

RANDY CRAWFORD & JOE SAMPLE VE NATALIE COLE UNUTULMAYAN ŞARKILARIYLA AÇIKHAVA SAHNESİ’NDE
İstanbul Caz Festivali seyircilerinin sabırsızlıkla beklediği ve pop-caz sahnesinin en sevilen ikililerinden olan Randy Crawford ve Joe Sample ile dünyanın en iyi caz şarkıcılarından biri olarak kabul edilen Natalie Cole, 13 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de Açık Hava Sahnesi’ne konuk oluyor. İki bölümden oluşacak bu mükemmel caz gecesi, Randy Crawford ve Joe Sample’ın ardından, Natalie Cole’nin konseriyle devam edecek.

AKDENİZİN USTA KADIN VOKALLERİNİ, MODERN FLAMENKO’NUN ÖNCÜLERİNDEN JAVIER LIMON’UN ŞARKILARIYLA AYNI SAHNEDE BULUŞTURACAK ÇOK ÖZEL BİR PROJE: “MUJERES DE AGUA” – “SUYUN KADINLARI”
İstanbul Caz Festivali’nde Akdenizli usta kadın sanatçıların aynı sahnede buluşacağı “Mujeres de Agua” yani “Suyun Kadınları” başlıklı konser, kuşkusuz Festivalin kaçırılmayacak gecelerinden biri olacak. Akdenizli 6 usta kadın sanatçı, modern flamenkonun öncülerinden kabul edilen, yapımcı, besteci ve gitarist Javier Limón’un şarkılarına getirdikleri çarpıcı yorumlarıyla, 15 Temmuz Cuma akşamı saat 21.00’de, Emirates sponsorluğu ve Cervantes Enstitüsü işbirliğiyle, Açık Hava Sahnesi’nde müzikseverlerle muhteşem bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.

HAYRANLARININ YILLARDIR BEKLEDİĞİ, FOLK MÜZİĞİN EFSANE İSMİ PAUL SIMON İLK KEZ İSTANBUL’DA
Gelmiş geçmiş en büyük müzik efsanelerinden biri olarak kabul edilen, kült ikili Simon and Garfunkel’in itici gücü, ozan şarkıcı geleneğinin öncülerinden Paul Simon, İstanbul Caz Festivali’nin konuğu olarak ilk defa İstanbul’a gelerek hayranlarının uzun süren bekleyişine son veriyor…

BOSSA-NOVA’YI POP VE CAZLA BİRLEŞTİREN 80’LERİN VE 90’LARIN YILDIZ TOPLULUKLARINDAN MATT BIANCO FESTİVALİN İLK GECESİNDE İSTİNYEPARK’TA









istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT