2. Kadıköy Kitap Günleri

Tarihler: 12 Aralık 2007 Çarşamba ~ 16 Aralık 2007 Pazar 12-16 Aralık 2007

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Nereden Alınır: Bilgi için: www.kadikoykitapgunleri.com

Adres: Bağdat caddesi Haldun Taner sok. No:11 Caddebostan Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 386 29 49-467 36 00 (3 hat)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2007 ~ Ara 16, 2007
2. KADIKÖY KİTAP GÜNLERİ
Türkiye’nin saygın yayınevlerinin katılacağı Kadıköy Belediyesi 2. Kadıköy Kitap Günleri 12-16 Aralık tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Gönüllülerinin organize ettiği 2.Kadıköy Kitap Günleri’ne bu yıl 80’den fazla yayınevi katılıyor. Kitapla okuyucu ve yazarı buluşturacak olan 2.Kitap Günleri’nde ünlü yazarların katılacağı ilginç söyleşiler, panel ve imza günlerinin yanı sıra müzik dinletileri de yer alacak. 2.Kadıköy Kitap Günleri’nin bu yılki onur konuğu ise 94 Yaşında olmasına rağmen halen üreten Kadıköylü şair Fazıl Hüsnü Dağlarca.

Geçen yıl ilki düzenlenen ve yoğun ilgi gören Kadıköy Belediyesi Kitap Günlerinin ikincisi için geniş ve renkli bir etkinlik programı oluşturuldu. Kitap Günleri’nde 46 söyleşi düzenlenecek, aralarında Muazzez İlmiye Çığ, Ender Saraç, Mine Soysal, Erdal Atabek, Nasuh Mahruki, Eşber Yağmurdereli, Toktamış Ateş, Halit Refiğ, Nail Güreli, Tuncay Özkan, Orkun Uçar, Hayrettin Karaca, Uğur Dündar, Fikret Bila, Nur İçözü, Nedim Şener, Refik Durbaş, Necati Güngör, Buket Uzuner, Aydın Boysan, Hıncal Uluç, Nermin Bezmen, Ali Sirmen, Enver Ercan, Füsun Önal, Emre Kongar, Doğu Perinçek, Deniz Som, Ümit Zileli gibi isimlerin de yer alacağı130 dan fazla yazar okuyucusuyla buluşup kitaplarını imzalayacak.

Yeni Sahra’ya kütüphane
Ziyaretçilerin tüm etkinlikleri ücret ödemeden izleyebileceği Kitap Günleri bu yılda Kadıköy de bulunan bir mahalleye Kütüphane kazandıracak. Geçen yıl katılımcı yayınevlerinin desteği ve kitap bağışıyla Kayışdağı Mahallesi’ne oluşturulan kütüphanenin bir benzeri bu kez Yenisahra Mahallesi’nde oluşturulacak.

Açılış 11 Aralık akşamı
Kadıköy Belediyesi 2. Kadıköy Kitap Günleri 11 Aralık akşamı saat 18.00 de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek kokteyl ile başlayacak. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün ev sahipliğindeki kokteyle yazarlar, sanatçılar,yayınevleri, protokol üyeleri ile medya mensupları katılacak. Gecede Onur Konuğu Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın plaketi takdim edilecek.

Amacımız: Kitap Günlerini Geleneksel Hale Getirmek
Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Gönüllüleri Sözcüsü Asuman Ermurat, 2.Kadıköy Kitap Günleri’nin ikincisini büyük bir heyecanla hazırladıklarını belirterek şunları söyledi: “Kentte yaşayanların, kentle ilgili sorunları; tanıma, takip etme, sonuçlandırma sürecine katılmalarını, Kadıköy’e sahip çıkmalarını sağlamak amacıyla kurulan Gönüllü Hizmet Birimimiz Asya yakasında geçen yıl bir ilke imza atarak 1. Kadıköy Kitap Günleri organizasyonunu hayata geçirmişti. Bu yıl ikincisini de büyük bir özenle hazırladık. Amatör bir ruhla yürüttüğümüz çalışmalarımız saygın yayınevlerinin desteğiyle meyvesini verdi ve ortaya geçen yılı hem nitelik hem de nicelik olarak geride bırakan son derece profesyonel bir organizasyon çıktı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan gönüllü birimimizde herkesin el verdiği bu organizasyon kentsel sivil inisyatifin gelişmesi açısından son derece önemli. Bu aynı zamanda Türkiye’de benzerine az rastlanan bir gönüllü hareketi. Belediyemiz, yayınevleri, yazarlar ve gönüllülerden oluşan ortak platform ve kültür hareketi oluşturduk diyebiliriz.. Destekçilerimiz de giderek çoğalıyor, artık bir web sitemiz var. Amacımız Kadıköy’e yaraşan bu Kitap Günleri’ne gelenekselleştirerek kurumsal hale getirmek ve daha çok kişinin katılımını sağlamak.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT