2. Uluslararası Boğaziçi Cam Şenliği

Tarihler: 25 Eylül 2004 Cumartesi ~ 25 Eylül 2004 Cumartesi 25 Eylül Cumartesi Saat 10:00-18:00

Yer: Cam Ocağı Vakfı

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi için: www.camocagi.org

Adres: Öğümce, Cam Okulu Durağı, Beykoz Beykoz İstanbul

Telefon: 0216 4333693

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 25, 2004 ~ Eyl 25, 2004
CAM DÜNYASININ YILDIZLARI 2. ULUSLARARASI BOĞAZİÇİ CAM ŞENLİĞİ’NDE BULUŞACAK

İstanbul’un festival geleneğine yeni bir soluk katan Uluslararası Boğaziçi Cam Şenliği’nin ikincisi, 25 Eylül 2004 Cumartesi günü ,farklı ülkelerden önemli cam sanatçılarını ve ustalarını Cam Ocağı’nda buluşturacak ve sanatseverler şenlik kapsamında cam dünyasının önemli isimlerini izleme olanağı bulacaklar. Üsküdar Rotary Kulübü tarafından desteklenen bu şenlikle, Beykoz’un cam geleneğinin sürdürülmesi ve bu geleneğin zenginleştirilmesi amaçlanıyor.

Cama olan ilgiyi arttırmak, stüdyo camcılığının gelişimine katkıda bulunmak ve hem geleneksel, hem de çağdaş cam sanatından örnekler vererek Beykoz’un turistik bir değer haline gelmesine öncülük etmek amacıyla düzenlenen Boğaziçi Cam Şenliği, ikinci yılında da cam dostlarına görsel bir şölen sunacak.

25 Eylül 2004 Cumatesi günü 10:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Boğaziçi Cam Şenliği’ne, İtalya’dan Davide Salvadore, Amerika’dan Boyd Suguki, Charles ve Constance Parriot, Çek Cumhuriyeti’nden Petr Novotny , Avusturalya’dan Jane Cowie, Beyaz Rusya’dan Halina Sidarevich ve Türkiye’den Fahri Kaplan ile İzzet Özdemir gibi önemli cam sanatçıları ve ustaları (Glassmasters) katılacak. Bu özel şenliğin konukları, belirli bir zaman dilimi içinde yılların birikimini ve hünerlerini sergilerken, izleyenler de her ustanın cama kendi üslubuyla şekil verdiği sıra dışı bir maratona tanıklık edecekler. Gösteri yapacak ustalar arasında kadın camcıların da olması şenliğe ayrı bir renk katacak. Cama ve cam yapımına ilgi duyan herkese açık olacak bu gösteriler, Cam Ocağı’nın sıcak cam bölümünde gerçekleştirilecek.

Türkiye’de cama ilgi duyan kesimi farklı etkinliklerle ve dünyaca ünlü cam sanatçılarının verdiği eğitim programlarıyla bir araya getiren ve deneyimli ustalarla el yapımı cam üreten Cam Ocağı, bu şenlikle beraber yine renkli bir cam buluşmasına sahne olacak. Boğaziçi Cam Şenliği’ne katılacak sanatçı ve ustalar bir yandan kendi hünerlerini sergilerken, bir yandan da farklı tarzlarla çalışan meslektaşlarını izleme imkanı bulacaklar ve şenlik aynı zamanda camın önemli isimleri arasında keyifli bir alışveriş ortamı yaratacak.

25 Eylül 2004 Cumartesi günü gerçekleştirilecek Boğaziçi Cam Şenliği ile ilgili bilgilere Cam Ocağı’nın 0216 4333693 numaralı telefonundan veya www.camocagi.org adresinden ulaşılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT