2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

Tarihler: 01 Temmuz 2011 Cuma ~ 21 Temmuz 2011 Perşembe

Yer: Çeşitli Mekanlar

Ücret: Festival biletlerinin fiyatları 20 ile 300 TL arasında değişiyor.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Etkinlik Yapılan Merkezler

Adres: Aya İrini, Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı, Sütlüce Haliç Kongre Merkezi ve Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 337 51 79

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 1, 2011 ~ Tem 21, 2011

2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali DenizBank’ın sponsorluğunda; 1 – 21 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak. Dünyaca ünlü sanatçı Elina Garanca’nın Aya İrini’de vereceği Gala Konseri’nin yanı sıra birbirinden seçkin 8 operanın 6 farklı mekânda toplam 18 kez sahneleneceği festivalin biletleri de satışa çıktı.

Türkiye’nin kültür sanat yaşamına destek verme misyonuyla hareket eden DenizBank’ın ana sponsor olduğu ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 1 – 21 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak. Festival, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2011’de de İstanbul’un tarihi mekânlarını sanatla buluşturacak.

2011 Temmuz ayı boyunca Aya İrini, Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı, Sütlüce Haliç Kongre Merkezi ve Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, opera repertuarının birbirinden güzel eserlerine ev sahipliği yapacak. 2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin repertuarında yer alan Saraydan Kız Kaçırma, Fatih Sultan Mehmet, Zaide, IV.Murat, Aşk-ı Memnu gibi Türk kültürü ve yaşantısını konu alan operalar orijinal tarihi dekorlarda sahnelenecek. Elina Garanca Gala Konseri 13 Temmuz’da

4 hafta sürecek festivalde, 8 farklı opera prodüksiyonu ve bir Gala Konser’den oluşan toplam 19 gösteri ile sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatılacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Almanya’dan Karlsruhe Badisches Devlet Tiyatrosu ve Münih Gartnerplatz Tiyatrosu gibi dünyanın en önemli ve prestijli sanat kurumları da festivalde konuk topluluk olarak operanın en güzel örneklerini sahneleyecek. Ayrıca dünyaca ünlü mezzosoprano Elina Garanca’nın Gala Konseri 13 Temmuz’da Aya İrini’de izleyici ile buluşacak.

Ünlü sanatçıya İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. Orkestrayı sanatçının eşi Orkestra Şefi Karel Marc Chichon yönetecek. Ayrıca, Festival’in diğer prodüksiyonlarında da uluslararası klasik müzik arenasının önemli isimleri, konuk solist sanatçı olarak Türk ve yabancı sanatçılar ile birlikte sahneye çıkacaklar.

Festivalin biletleri Biletix’ten 3 Haziran 2011 Cuma günü satışa çıktı. Festival biletlerinin fiyatları ise 20 ile 300 TL arasında değişiyor.

Program

1 Temmuz Fatih Sultan Mehmet İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

2-3 Temmuz IV. Murat Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Topkapı Sarayı

4 Temmuz Tosca Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

6-7 Temmuz Mahagonny Kentinin Yükselişi ve Düşüşü Gärtnerplatz Devlet Tiyatrosu - Münih Rumeli Hisarı

8-9-10-11-12 Temmuz Saraydan Kız Kaçırma Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Yıldız Sarayı

13 Temmuz Elina Garanca Gala Konseri Şef:Karel Marc Chichon İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Orkestrası Aya İrini

15-16-17 Temmuz Aşk-ı Memnu İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Yıldız Sarayı

18-19-20 Temmuz Zaide Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Topkapı Sarayı

21 Temmuz Cezayir’de Bir İtalyan Kızı Badisches Devlet Tiyatrosu – Karlsruhe Sütlüce Kongre Merkezi

2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Programı İçin Tıklayınız

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT