2.Uluslararası Kurye Video Festivali

Tarihler: 07 Mayıs 2010 Cuma ~ 16 Mayıs 2010 Pazar

Yer: İstanbul Modern

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 7, 2010 ~ May 16, 2010
İstanbul Modern Sinema, 7-16 Mayıs tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Kurye Video Festivali’nde birbirinden ünlü isimleri İstanbul’da buluşturuyor.

2. Kurye Uluslararası Video Festivali’nin açılış etkinliği olan ve İstanbul Modern Sinema işbirliğiyle gerçekleşen Fransız dijital sanatçı grubu Pleix’in sunumundan sonra festival, sunum ve video gösterimleriyle sürecek. Kurye Video Organizasyonu’nun düzenlediği festivalde, sanatçı sunumlarının yanı sıra 23 ülkeden 100`ü aşkın video gösterimi yapılacak.

Festival, Macromedia Flash öncülerinden dünyaca ünlü tasarımcı Joshua Davis, MTV için yaptığı işlerle ünlenen 3D animasyon ustası Joost Korngold (aka. RENASCENT) ve dünyaca ünlü müzik grubu Underworld’ün sanatçıları tarafından kurulan ve 90’lardan beri İngiltere’nin en önemli ajansları arasında yer alan tomato gibi dijital sanat dalında ünlü eğitmenleri ağırlıyor.

Fransız dijital sanatçı grubu Pleix, ilk kez Kurye Video Organizasyonu ve İstanbul Modern Sinema işbirliği ile İstanbul’a geliyor. Groove Armada, Basement Jaxx ve Plaid gibi birçok ünlü grup ve müzisyenin video kliplerinin yanı sıra sayısız reklam ve yerleştirme işleri yaratan Pleix, 7 Mayıs Cuma saat 18.00’de İstanbul Modern Sinema’da hayranlarıyla buluşacak.

Özellikle Mor ve Ötesi, Aydilge, Post gibi isimlerle gerçekleştirdikleri müzik videolarıyla dikkatleri üzerine çeken Türkiye’nin genç ve yaratıcı prodüksiyon stüdyosu dgmnd, 8 Mayıs Cumartesi saat 18.00’de İstanbul Modern Sinema’da izleyenlerle buluşacak.

Elektronik müzik grubu Underworld’den Rick Smith ve Karl Hyde’ın 1990’ların başında kurduğu sanat ve tasarım topluluğu tomato ekibinden Simon Taylor ve Dylan Kendle, 14 Mayıs Cuma saat 17.30`da, İstanbul Modern Sinema’da video gösterimi ve sunum gerçekleştirecek. İngiliz ekip, işlerinden derlediği bir seçki ile sunumlarının ardından izleyenlerin sorularını yanıtlayacak.

İstanbul Modern Sinema’da, on gün boyunca İngiltere’nin deneysel film ve video işlerinin tanıtım ve dağıtımı konusunda en önemli merkezi Lux; 1989 yılında Brüksel’de kurulan sanat ve medya merkezi Argos; 1984’ten beri video ve dijital sanatların gelişiminin izlendiği Fransız kurum Videoformes; Brezilya’nın en eski ve prestijli video organizasyonu Videobrasil; İsveç filmlerini desteklemek ve uluslararası arenada tanıtmak amacıyla kurulmuş Swedish Film Institute; Hollanda’dan sanatçı inisiyatifi 1646; Norveç’ten genç ve heyecan verici bir festival Oslo Screen Festival; yine genç ve başarılı bir oluşum Wiz-Art Festival tarafından hazırlanan özel gösterimler de yer alacak.

Film gösterimleri, müze ziyaretçilerine ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT