2010 yılının Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un Ajandasında Bu Hafta

Tarihler: 01 Ağustos 2010 Pazar ~ 01 Kasım 2010 Pazartesi

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 1, 2010 ~ Kas 1, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın kültür-sanat, kültürel miras, kentsel uygulamalar ve kent kültürü alanlarında gerçekleştirdiği etkinlikler İstanbullularla buluşmaya devam ediyor.

İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projeleri kapsamında Kadıköy Gitarcafe’nin katkılarıyla Argos Kültür Sanat tarafından düzenlenen 2010 yılının en sıra dışı, en keyifli sanat projelerinden İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi 29 Temmuz’da başlıyor.

İstanbul’un müzikte yaratıcılığın yeni platformu olmasını hedefleyen ISCMS 2010’un 11 günlük benzersiz programında; farklı temalarıyla 8 büyük konser, 23 atölye ve seminer, pek çok grup çalışması ve konferans yer alıyor.

Birbirinden ilginç konserleri, müziğin ustalarıyla genç yetenekleri buluşturan atölye ve seminerleriyle izleyici ve öğrencilerin karşısına çıkacağı ve dünyaca ünlü Türk ve yabancı sanatçıların katılacağı İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi (Ismet Sıral Creative Music Studio, ISCMS) 8 Ağustos tarihine kadar Sepetçiler Kasrı, Heybeliada, Eminönü Üstgeçidi gibi şehrin farklı alanlarında gerçekleştirilecek.

Sanat Limanı
İstanbullu sanatseverlerle geçtiğimiz ay buluşan kamusal sergi mekanı “Sanat Limanı”, alanının önde gelen isimlerinin seçkilerinden oluşan 4 yeni sergiyle yoluna devam ediyor…

Mehmet Günyeli ve Bejan Matur’un fotoğraf ve şiir seçkilerinden oluşan “Kader Denizi” ve Mikiko Kikuta küratörlüğünde “Japonya’ya Avrupa Bakışı-Bugünün Japonya’sı Vol.12” sergileri 30 Temmuz 29 Ağustos tarihleri arasında Sanat Limanı`nda görülebilecek.

Piraeus Bank Grup’un Kültür Vakfı, her yıl düzenlenen Avrupa Kültür Başkenti festivaline, Sanat Limanı`nda 30 Temmuz ve 16 Eylül tarihleri arasında yer alacak iki sergi ile katılıyor.

Adalar Müzesi Ön Açılışı
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projeleri kapsamında, Adalar Vakfı, Adalar Belediyesi ve Adalar Kaymakamlığı’nın ortak çalışması ile hayata geçirilen Adalar Müzesi’nin ön açılışı, 3 geçici açık hava sergisi ile 31 Temmuz Cumartesi akşamı gerçekleşecek.

“Ada Sahillerinde Bekliyorum” ve “Adalılar” sergileri Büyükada Çınar Mevkii’nde, “Adalar’da İz Bırakanlar” sergisi ise Büyükada İskelesi’nde ziyaretçilerle buluşacak.

Geçici sergilerle müze açılışı arasındaki 40 gün boyunca gerçekleştirilecek konserler, yarışmalar, belgesel-film gösterileri, söyleşiler ve toplantılar Büyükada’ya bu yaz ayrı bir renk katacak.

Su Üstünde Avrupa Projeleri
Etkinlik : Waltraut Cooper (Light Fleet) Işık Salı / Avusturya
Tarih : 31 Aralık tarihine kadar
Yer : Haliç
*Ücretsiz
*Medyaya Açık

Sergiler
Etkinlik : "Efsane İstanbul: Bizans`tan İstanbul`a" Sergisi
Tarih : 4 Eylül, Cumartesi gününe kadar
Saat : 10.00-18.00-Pazartesi günleri hariç
Yer : Sakıp Sabancı Müzesi
*Ücretli
*Medyaya Açık

Etkinlik : "The Morning Line" Sergisi
Tarih : 30 Eylül, Perşembe gününe kadar
Yer : Eminönü Meydanı
*Ücretsiz
*Medyaya Açık

Etkinlik : Molecular (ISTANBUL) Sergisi
Tarih : 2010 senesi sonuna kadar
Saat : 11.00 – 18.00
Yer : Hasköy Mayor Sinagogu
*Ücretsiz
*Medyaya Açık (İzinle)

Etkinlik : "İstanbul`da Olmak, İstanbullu Olmak" Heykel Yerleştirme
Tarih : 31 Aralık tarihine kadar
Yer : Caddebostan Dalyan Parkı
*Ücretsiz
*Medyaya Açık

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT