22. Akbank Caz Festivali

Tarihler: 03 Ekim 2012 Çarşamba ~ 21 Ekim 2012 Pazar

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 3, 2012 ~ Eki 21, 2012

Her yıl olduğu gibi 22. yılında da dünyaca ünlü caz sanatçılarını caz tutkunlarıyla buluşturacak Akbank Caz Festivali, 03-21 Ekim 2012 tarihleri arasında Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleşecek. Klasik cazdan avangart tınılara, dünya müziklerinden elektronikanın sınırlarına uzanan işitsel tecrübelerle sanatseverlere oldukça geniş bir çeşitlilik sunan Akbank Caz Festivali bu seneki isimleriyle göz kamaştırıyor. Festival, zengin konser programının yanı sıra atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunch’lar ve Kampüste Caz konserleri ile de dikkat çekiyor.

Cazın Ustaları

Cazın megastar’ı Miles Davis’in, ölümünden 20 sene sonra dahi müzik dünyası üzerinde etkisini sürdürmesini sağlayan projelerden Miles Smiles izleyenleri unutulmaz bir zaman yolculuğuna çıkacak.

Bu sene 20. yılını kutlayan ACT plak şirketinin, dokuz müzisyenden oluşan yıldızlar topluluğu kutlamalar şerefine 20 yılın hikayesini efsane bir performans ile anlatacak.

Amerikan cazının efsanelerinden Anthony Braxton, 17 yıl aradan sonra bu kez Diamond Curtain Wall Quartet ile Akbank Caz Festivalinde.

Ses ve Görüntüye Dair Bir Buluşma

Günümüzün en önemli film ve tiyatro bestecilerinden Yunan piyanist ve besteci Eleni Karaindrou, Ender Sakpınar yönetiminde yaylı ve nefesli çalgılardan oluşan çok özel bir orkestra eşliğinde Theo Angelopoulos filmlerinden unutulmaz anları sahneye taşıyacak.

Farklı Coğrafyaların Müzikleri Cazda Buluşuyor

Kuzey Avrupa’nın melodik lirizmden Hindistan ve Orta Doğu’nun müzikal renklerine farklı coğrafyaların müzikleri 22. Akbank Caz Festivali’nde buluşuyor.

Ellinin üzerinde albüm kaydeden Norveçli ünlü piyanist Ketil Bjørnstad, dünya çapında 15 ödül sahibi, müziğinde Arap ezgilerini kullanan trompet sanatçısı ve besteci İbrahim Maalouf, günümüzün en yenilikçi caz müzisyenlerinden, elektronik müzik ve hint müziğini harmanladığı projesi Samdhi ileRudresh Mahanthappa, vokalist, besteci ve ud sanatçısı Kamilya Jubran ile trompet sanatçısı Werner Hasler, doğaçlama müzik üretmek ve kaydetmek amacıyla kurulan oluşum KonstruKt, canlı kayıtlar eşliğinde ürettiği elektronik müzik ile dinleyicileri büyüleyen Anchorsong, Akbank Caz Festivali’nde dinleyicilerle birlikte olacak.

Cazın Tüm Renkleri

Müzik otoriteleri tarafından “bir sonraki en büyük erkek caz vokali” olarak nitelendirilen Gregory Porter, funk, klasik müzik, Japon ritüel müziği gibi ayrı müzikal dünyalardan yepyeni bir stil oluşturan zen-funk beşlisi Nik Bärtsch’s Ronin, AC/DC’nin rock müziğini baladlar halinde caz formunda sunan Jens Thomas, genç yaşına rağmen en iyi müzisyenler arasında ismi yer alan Vinny Raniolo ve günümüz gitaristleri arasında en iyi olarak gösterilen Frank Vignola, dünyanın en iyi piyanistlerinden biri olarak gösterilen Aydın Esen ve alışılmışın dışında, modern tarzlarıyla Octurn, deneysel elektronik caz topluluğu Hidden Orchestra, virtüöz Juan Sebastian Garcia-Herreros, grubu The Snow Owl Band ile, Akbank Caz festivalinde caz tutkunlarını performanslarıyla büyüleyecek.

Keşif Yolculukları

Cazdan ilham alan ve caza ses veren yeni müzikler ve yeni isimler, Festival’in “Keşif Yolculukları” bölümüne konuk oluyor. 12 Points Festivali kapsamında keşfedilen, Hollanda ve Türk ortak projesiKaja Draksler Acropolis Qnt., pop müziği cazla buluşturan Elifantree ve alışılmışın çok dışında sound’larıyla Donkey Monkey, deneysel indie-folk-fusion tarzıyla Barıştık Mı, geleneksel enstrümanlarla elektronik tınıları harmanlayıp dinleyicileri doğu-batı arasında unutulmaz bir yolculuğa çıkaran Yakaza Ensemble, Akbank Sanat’ta gerçekleştirecekleri konserler ile Festival’e renk katacaklar.

Hollanda Müzik AtlasıTürkiye - Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlanması kapsamında, cazdan elektronik müziğe zengin bir program sunan “Hollanda Müzik Atlası” bölümünde;Talking Cows; Rembrandt Frerichs Trio Coltrane Project; The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble; Dutch Sunday: Michiel Borstlap & Sibel Köse; Dutch Sunday: Oğuz Büyükberber & Guus Janssen; DJ Maestro; Barana – feat Ceylan Ertem konserleri yer alıyor.

Türk Cazının Ustaları ve Genç Yetenekleri

Türk cazının ustalarını ve genç yeteneklerini buluşturan “Türk Cazının Ustaları ve Genç Yetenekleri” isimli bölüm yenilikçi çalışmalardan standartlara, sürpriz konukların yer aldığı birlikteliklerden folklorik tınıların renk verdiği çalışmalara uzanan bir çeşitlilik içeriyor. Günümüz türk cazının geniş bir panoramasını sunan bölümde; Erkan Oğur Anatolian Blues, Baki Duyarlar’s”Time of Spring”, Önder Focan & Meltem Ege Group-Songbook, Islak Köpek & Serra Yılmaz, KonstruKt, Yurodny & Hezarfen Ensemble konserleri dikkat çekiyor.

Caz & Dans

İngiliz caz müziğinin en aykırı kişiliği olarak tanınan Martina Topley-Bird, kabare müziği, ska, caz, folk, klezmer gibi çok çeşitli müzik türlerini punk rock’a dahil edip kendilerine has bir tarz yakalayanFirewater, birbirinden farklı üç olağanüstü sesten oluşan The Three Ladies of Blues, dinleyicileri 1930’ların Chicago’suna götürecek Smokey Joe and The Kid, 30’ların ve 40’ların ‘big band’ ve ‘Gypsy Swing’ havasının canlı performansla birleşmesinden doğan Swing Zazou, tarzını geleneksel Capo-Verde müziği üzerine oluşturan Lura, Rio doğumlu davul ve perküsyon ustası Ricardo Imperatore, hareket-ses öğelerinin birleşiminden oluşan eşsiz proje db-II-base, eski swing plaklarına bambaşka bir hava kattıkları toplama albüm serileriyle adını duyuran White Mink DJ’leri performanslarıyla 22. Akbank Caz Festivali’nde akıllarda iz bırakacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT