28. Uluslararası İstanbul Film Festivali

Tarihler: 13 Nisan 2009 Pazartesi ~ 19 Nisan 2009 Pazar 4-19 Nisan 2009

Yer: İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV)

Nereden Alınır: www.iksv.org/film

Adres: İstanbul Kültür Sanat Vakfı; İstiklal Caddesi 64 Beyoğlu 34435 İstanbul İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 13, 2009 ~ Nis 19, 2009
27. ULUSLARARASI İSTANBUL FİLM FESTİVALİ
4 – 19 NİSAN

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından AKBANK sponsorluğunda düzenlenen 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali son hızla yaklaşıyor.
Festival sponsorluğunu AKBANK’ın üstlendiği 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali 4 – 19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.
Geçtiğimiz yıl 170 bin izleyiciyle rekor kıran Uluslararası İstanbul Film Festivali programında bu yıl, 2007 ve 2008’in en yeni yapıtlarının yanında, unutulmaz klasik filmler ve sinema tarihinin usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeler içeren 20’yi aşkın bölümde 200’e yakın film yer alıyor. Festivalde her yıl olduğu gibi ünlü konuklar, usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, ustalık sınıfları, sergiler, partiler, konserler ve birçok ilginç yan etkinlik gerçekleşecek.

Festival Merkezi: Akbank Sanat
27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin merkezi Akbank Sanat olacak. Sinemacılarla atölye çalışmaları, söyleşiler ve panellerin düzenleneceği Akbank Sanat, festivale akredite olan tüm basın mensuplarına açık olan basın odasıyla festivalin basın merkezi olarak da hizmet verecek.
Festival Sinemaları
Bu yıl Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Beyoğlu’ndaki sinemalarına bu yıl AFM Fitaş da eklendi. 200’den fazla filmin yer alacağı festivalin gösterimleri Beyoğlu’nda Emek, Fitaş, Atlas, Beyoğlu ile Akbank Sanat ve Kadıköy’de Rexx sineması olmak üzere toplam 6 sinemada gerçekleştirilecek.
İstanbul Film Festivali’nde Atlas Sineması’nın mekân sponsorluğunu Digiturk üstleniyor. Türkmax ise; Emek Sineması üst fuayesinde kurulacak “Türkmax Lounge”dan yapacağı yayınlarla Türk sinemasının saygın yönetmenleriyle söyleşileri, film galalarını ve festivalin diğer renkli anlarını Digiturk platformu Türkmax kanalı üzerinden izleyicilerine taşımayı hedefliyor.

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri
Uluslararası İstanbul Film Festivali tarafından her yıl, Türk Sineması’na imzasını atan sanatçılara verilen “Sinema Onur Ödülleri” bu yıl üç büyük aktöre verilecek: Ekrem Bora, İzzet Günay ve Ediz Hun. 4 Nisan Cuma akşamı gerçekleşecek İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde ödülleri takdim edilecek sanatçıların Festival programında birer filmi de yer alıyor.
Festival’de Her Gece Bir Akbank Galası
İstanbul Film Festivali, sinemaseverleri festivalin ilk haftasında 21.30 seanslarında Emek Sineması’ndaki Akbank Galaları’na davet ediyor.
Uluslararası Yarışma: Altın Lale
27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma bölümünde, festivalin büyük ödülü Altın Lale için yarışacak toplam 12 film arasında Berlin Film Festivali’nin kapanış filmi olacak Michel Gondry’nin merakla beklenen son filmi Be Kind Rewind bulunuyor. Film, “2001: Uzay Macerası”ndan “Bayan Daisy’nin Şoförü”ne sinema tarihinin en tanınmış filmlerini kendi olanaklarıyla yeniden canlandırıp ünlü olan iki arkadaşın hikâyesini anlatıyor.
Festival’de Türk Sineması
İstanbul Film Festivali’nde Türk filmlerinin sponsorluğunu yine Türk sinemasına, film üretimine önemli destek veren Efes Pilsen üstlendi. 2007–2008 sezonunda yapımı tamamlanan Türk filmlerinin bir araya geldiği Türk Sineması bölümünde, Ulusal Yarışma, Yarışma Dışı ve Belgeseller bölümlerinde olmak üzere 30’a yakın kurmaca film ve belgesel yer alıyor.
Avrupa Konseyi Sinema Ödülü FACE
İstanbul Film Festivali kapsamında Avrupa Konseyi işbirliğiyle ilk kez geçtiğimiz yıl verilmeye başlanan Avrupa Konseyi Sinema Ödülü (FACE – Film Award of the Council of Europe) bu yıl da sahiplerini bulacak. Festivalin 19 Nisan Cumartesi gecesi gerçekleşecek Kapanış Töreni’nde “Sinemada İnsan Hakları” bölümünden bir film, FACE ödül heykelciğinin ve 10.000 Avro’luk para ödülünün sahibi olacak.
Festivalde Yeni Bölümler
• Amerikan Bağımsızları
Festivalin bu yılki yeni bölümlerinden biri son dönem bağımsız Amerikan sinemasının bol ödüllü ve çok ses getiren filmlerine ayrıldı. Dokuz filmin gösterileceği “Amerikan Bağımsızları” başlıklı bölümde en son Mysterious Skin / Tenin Gizemi ile festivalde izlediğimiz Gregg Araki’nin son filmi Smiley Face öne çıkan filmlerden…
• 68 ve Mirası
İstanbul Film Festivali, dünyanın siyasal ve kültürel manzarasını büyük ölçüde etkileyen olayların meydana geldiği 1968 yılını, 40. yıldönümünde özel bir bölümle anıyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nin sponsorluğunu üstlendiği “68 ve Mirası” başlıklı bölümde, Roll Dergisi editörleri küratörlüğünde seçilen, dönemin siyasal ve toplumsal atmosferini yansıtan, biçim ve içerik açısından devrimci olarak nitelendirilen 12 film yer alıyor.
Festival’de Çocuklara Özel
Son iki yıldır festival programında yer alan ve çocuklardan büyük ilgi gören Çocuk Filmleri bölümü bu yıl da Digiturk Çocuk Kulübü sponsorluğunda devam ediyor. Çocuk filmleri festivallerinde gösterilip büyük ilgi toplayan filmlerden seçilen 5 çocuk filmi festival boyunca hafta sonları sabah seanslarında Fitaş ve Rexx sinemalarında gösterilecek. Filmlere simültane Türkçe seslendirme yapılacak.
Festivalin Vazgeçilmezleri
• Dünya Festivallerinden
• Genç Ustalar
• Mayınlı Bölge’ye Dikkat!
• Geceyarısı Çılgınlığı’na Devam…
• Yıllara Meydan Okuyanlar
• NTV Belgesel Kuşağı
• Canlandırma Sineması
• Sinemanın Çılgın Yaratıcıları: Marc Caro
• Milos Forman
• Nokia Nseries Kısa Film Yarışması
• Köprüde Buluşmalar

FİLM FESTİVALİ’Nİ BU YIL HERKES İNDİRİMLİ SEYREDİYOR!
İstanbul Film Festivali Biletleri 22 Mart’ta Satışa Çıkıyor.
İstanbul Film Festivali izleyicilerden büyük ilgi gören haftaiçi seanslarında indirimli fiyat uygulamasını bu yıl tüm bilet fiyatlarına yansıtıyor. Artık akşam ve haftasonu seansları da çok uygun fiyatlarla satışa sunulacak. 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde bilet fiyatları tam 10 YTL; öğrenci ile 65 yaş ve üstü sinemaseverler için ise 7 YTL olacak.
Hafta içi gündüz seanslarındaki indirimli bilet uygulaması bu yıl da devam ediyor. Festival boyunca, hafta içi gündüz seansları (11.00 – 13.30 ve 16.00) yalnızca 3,50 YTL olacak. Sinema tutkunlarına ve öğrencilere özellikle tavsiye ederiz.
Akbank Galaları’nın bilet fiyatları ise 15 YTL olarak belirlendi.
Filmlerin gösterim saatleri: 11.00 – 13.30 – 16.00 – 19.00 ve 21.30
Festival biletleri;
BİLETİX satış noktaları,
BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00)
www.biletix.com ve
Emek, Atlas ve Rexx sinemalarında açılacak Ana Gişelerden alınabilecek.
FESTİVAL’DE FİLMLERİ EN UCUZA İZLEME ŞANSI LALE ÜYELERİ’NİN
Festival boyunca filmleri en ucuza izleme şansı Lale Üyeleri’nin olacak. İstanbul Kültür Sanat Dostları programı üyeleri biletlerinde %25’e varan özel indirimden yararlanabilecekler. Lale Kartı sahipleri için indirimli ön satış dönemi 19–20–21 Mart.
AXESS SAHİPLERİ İÇİN AYRICALIKLI ÖZEL İNDİRİM
Axess sahipleri, 22 Mart’tan itibaren satın alacakları tüm biletlerde hafta içi gündüz seansları hariç %20 özel indirimden yararlanacaktır.
“BitamBiöğrenci” İLE ÇOCUKLARI SANATLA BULUŞTURUN!
İKSV`nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte geçen yıl hayata geçirdiği “BitamBiöğrenci” projesi devam ediyor. Biletlerinizi satın alırken "BitamBiöğrenci" diyerek zor imkânlarda büyüyen 3 ya da 10 çocuğun da İstanbul Film Festivali’ne katılımını kolayca sağlayabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için: www.bitambiogrenci.org ve www.biletix.com





istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT