4. Documentarist - İstanbul Belgesel Günleri

Tarihler: 31 Mayıs 2011 Salı ~ 05 Haziran 2011 Pazar

Yer: Çeşitli Mekanlar

Nereden Alınır: www.documentarist.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 31, 2011 ~ Haz 5, 2011

Documentarist İstanbul Belgesel Günleri, 4`üncü yılında sinemaseverlere yepyeni keşifler vaat ediyor. 31 Mayıs - 5 Haziran 2011 tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalin onur konukları Avrupa belgesel sinemasının usta ismi Helena Třeštíková ve görsel antropolojinin öncülerinden İstanbul doğumlu Asen Balikci.

Documentarist İstanbul Belgesel Günleri, 4`üncü yılını dopdolu bir programla karşılıyor. 31 Mayıs – 5 Haziran 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan festival, bu sene de belgesel sinemanın önemli isimlerini İstanbul`da ağırlayacak. Bunlar arasında, Avrupa belgeselinin en önemli ustalarından biri olan Helena Třeštíková ve yaptığı filmlerle görsel antropoloji tarihinde önemli yer edinmiş İstanbul doğumlu Asen Balikci gibi sürprizler de var.

Hollanda Başkonsolosluğu, Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, Akbank Sanat, Fransız Enstitüsü, Goethe Institute, Dimitrie Cantemir Romanya Kültür Merkezi ve Tütün Deposu`nun desteğiyle gerçekleşen Documentarist`in gösterim ve etkinlikleri bu sene de Fransız Kültür Mekezi, Akbank Sanat, Pera Müzesi ve Tütün Deposu`nda yapılacak.

Türkiye`de belgesel alanında yeni ufuklar açan Documentarist`in bu yılki programı, Arap Dünyasından Belgeseller, Etnografi ve Belgesel Sinema, Müzik Filmleri, Post-Komünizm Dönemi başta olmak üzere belirli tema ve başlıklar üzerine yoğunlaşacak. Dünyanın çeşitli festivallerinden seçilmiş çoğu ödüllü yüze yakın nitelikli belgeselin ve pek çok yan etkinliğin yansıra, duvarları perde niyetine kullanarak sokakta film gösterimleri yapan A Wall Is A Screen adlı Alman grubunun gösterisiyle festival sokaklara taşacak.

Filmlerini 15 Yılda Tamamlayan Yönetmen de Festivalin Konuğu
Yaşayan en önemli belgeselcilerden olan Çek sinemacı Helena Třeštíková, Akbank Sanat ve Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu`nun işbirliği ile festivalin onur konuğu olacak. “Rene” adlı filmi Avrupa Film Akademisi tarafından 2008 yılında `En İyi Belgesel Ödülü`ne layık görülen usta yönetmenin çekimleri 15 yıl gibi uzun sürelere yayılan insan portreleri de dahil olmak üzere en bilinen filmlerinden geniş bir seçki sunulacak. Třeštíková, ayrıca belgesel sinema üzerine bir sinema dersi vererek, belgesel alanındaki düşünce ve deneyimlerini sinemaseverlerle paylaşacak.

Görsel Antropolojinin Öncü İsmi Türk Belgeselseverlerle İlk Kez Buluşuyor
Festivalin bir başka ağırtop konuğu ise, Kanada`nın önemli antropologlarından ve görsel antropolojinin öncülerinden İstanbul doğumlu Asen Balikci. Türkiye`deki belgeselseverlerle ilk kez buluşacak olan Balikci`nin Alaska`dan Bulgaristan`a çeşitli coğrafyalarda çektiği filmlerden bir seçki Documentarist programında yer alıyor. Balikci, özellikle 1960`larda Netsilik Eskimoları`nın yaşamı üzerine yaptığı belgesel serisiyle tanınıyor.

Discoveries 2011 Belgesel Geliştirme Atölyesi
Documentarıst, bu sene önemli bir uluslararası atölyeye ev sahipliği yapıyor. Yerli ve yabancı belgeselciler için fikir platformu olma özelliği taşıyan ve Balkan Belgesel Merkezi (BDC) tarafından organize edilen Discoveries 2011, Türkiye dahil Balkan ülkelerinden evrensel potansiyele sahip projelerin geliştirilmesini amaçlıyor.

İlk dönemi Mayıs ayı başında Sofya`da gerçekleştirilen atölyenin katılımcıları Documentarist`e davet edilerek projelerini yetkin uzmanlar eşliğinde öykü tekniği açısından yaratıcı yönde geliştirme şansı bulacak.

Fransız Kültür Mekezi
Adres:
İstiklal Cad. No:4 Taksim Beyoğlu İstanbul
Tel: 0212 393 81 11

Akbank Sanat
Adres:
İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu İstanbul
Tel: 0212 252 35 00

Pera Müzesi
Adres:
Evliya Çelebi Mah. Meşrutiyet Cad. 65 istanbul
Tel: 0212 334 99 00

Tütün Deposu
Adres:
Lüleci Hendek Cad. Koltukçular Çıkmazı No.1 Tophane İstanbul
Tel: 0212 292 39 56

4. Documentarist - İstanbul Belgesel Günleri Programı ve Biletleri İçin Tıklayın

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT