4. İstanbul Uluslararası Şiir Festivali

Tarihler: 13 Eylül 2011 Salı ~ 17 Eylül 2011 Cumartesi

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 13, 2011 ~ Eyl 17, 2011

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali, şiirin uzun ve köklü bir edebi gelenek olduğu ülkemizin şairleri ile dünyanın önemli şairlerini, tarihi boyunca kendisine sayısız şiirin ithaf edildiği İstanbul`da bir araya getiren büyük bir edebiyat etkinliği olarak bu yıl da devam ediyor.

13-17 Eylül arasında gerçekleştirilecek 4.İstanbul Şiir Festivali 13 Eylül’de düzenlenen etkinlikler ve aynı gün saat 20.00’de Pera Müzesi’nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

Bu sene dördüncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası İstanbul Şiir Festivali’ne 10’u yurtdışından olmak üzere toplam 24 şair katılıyor. Türkiye’nin en önemli edebiyat festivallerinden biri olan; bugüne kadar 40 ülkeden 180’i aşkın şairin yer aldığı ve bu yıl Türk şiirinin genç kuşağına ağırlık veren Uluslararası İstanbul Şiir Festivali kapsamında İstanbul’un çeşitli kültür merkezlerinde gün boyu etkinlikler düzenlenecek ve festival artık geleneksel hale gelen Şiir Hatları Vapuru ile son bulacak.

Şiiri İstanbul’un en sembolik mekanlarında gerçekleştirilecek resitaller, röportajlar ve okumalar aracılığıyla halkla buluşturmayı amaçlayan festivalin bu yılki İspanyol konukları İstanbul Cervantes Enstitüsü desteği ile festivale katılan Joan Manresa ve Pedro Enriquez. Şairler festival süresince ikişer kez ücretsiz olarak gerçekleştirilecek şiir okumalarına katılacaklar.

Joan Manresa, Felanitx`de (Mallorca, İspanya) doğdu. Gazete ve dergilerde yayıncılık, radyolarda müzik programları yaptı. Her yıl Mallorca`da kutlanan Cançons de la Mediterrània`nın yaratıcılarındandır. Resim çalışmalarında bulundu, sergiler açtı. Şiir kitapları: Res no hauré fet (1972). I Festa de les Lletres de Campos 1971. Una creu en blanc, una cara buida i el cos cansat de dinou anys (1976). Menjar-se les prunes amb la pell (1980). Un, algunes vegades (1999). Öyküler: Primer banyador blau marí (1973). Müzik çalışması: 25 anys de nova cançó a Mallorca (1987). Biyografi: Maria del Mar Bonet (1994). Sanat üzerine: Tècnica mixta (2004).

Pedro Enriquiez 1956 yılında Granada’da doğdu. Şair, yazar ve editör olan Enriquez 2004’ten beri Granada’da Güzel Sanatlar Akademisi’nde ders veriyor ve Ficciones, Revista de Letras dergisinin yöneticiliğini yapıyor. İspanya, ABD, Meksika, Arjantin, İsrail, Kolombiya ve Portekiz’deki çeşitli edebiyat dergilerinde eserleri yayımlandı ve bu eserlerin bir kısmı Portekizce, Fransızca, İbranice, İngilizce ve İtalyanca gibi dillere çevrildi.

Program:
Joan Manresa

14 Eylül Çarşamba – Şiir Okuması , saat 20.00 Beyoğlu Gençlik Merkezi
16 Eylül Cuma – Şiir Okuması , saat 20.00 Yerebatan Sarnıcı
Pedro Enriquez
15 Eylül Perşembe – Şiir Okuması, saat 18.00 Caferağa Medresesi
16 Eylül Cuma – Şiir Okuması, saat 16.00 Beyoğlu Gençlik Merkezi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT