5. Çizgili Günler Şenliği

Tarihler: 05 Mayıs 2008 Pazartesi ~ 10 Mayıs 2008 Cumartesi 5-10 Mayıs 2008

Yer: santralistanbul

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.bilgi.edu.tr

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2008 ~ May 10, 2008
5. ÇİZGİLİ GÜNLER ŞENLİĞİ
santralistanbul’da

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kültür Yönetimi, Sanat Yönetimi ve Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programları 1. sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen 5. Çizgili Günler Şenliği’ne ev sahipliği yapıyor. 5-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak film gösterimleri ile başlayacak şenlik, 10 Mayıs Cumartesi günü santralistanbul’da düzenlenecek olan ‘Karikatür ve Satir’ konusunun farklı yönlerinin tartışılacağı söyleşiler dizisi ve atölye çalışması ile sona erecek.

Her sene ‘çizgi’ ile ilgili farklı konu ve teknikleri ele alan şenliğin bu yılki konusu “Türkiye’de Karikatür” ve özellikle de kara mizah (satir). Diyalog Derneği’nin desteği ile hazırlanan şenlik geçen yıllardan farklı olarak BİLGİ’nin yeni kampüsü santralistanbul’da gerçekleşiyor. Şenlikte 5-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak film gösterimleri dışında, 10 Mayıs Cumartesi günü, konu üzerine uzman akademisyenleri ve tanınmış çizerleri gençlerle bir araya getirip Türkiye’de karikatürün tarihi, karikatürün toplumla ilişkisi, ifade özgürlüğü, kadın karikatüristler, karikatür eğitimi ve sektörü gibi konularda bir tartışma ortamı yaratmayı amaçlayan söyleşiler dizisi ve atölye çalışması düzenlenecek.

Osmanlı’dan Bugüne Türkiye’de Karikatür üzerine önemli eserlerin yazarı, karikatürist ve yönetmen Turgut Çeviker’in ‘Türkiye’de Karikatür Kültürü’ adlı konuşmasıyla başlayacak program, Prof. Dr. Ayşe Öncü’nün ‘Mizahta Alternatif Kültürler’ başlıklı konu üzerine sosyolojik bir tartışma sunacağı konuşmasıyla devam edecek. Programın devamında uzun yıllardır karikatür sanatına, dergiciliğine emek vermiş ve gençlere örnek oluşturmuş çizerleri bir araya getirecek söyleşilere yer verilecek. Etkinlik, ‘Karikatür ve Eğitim’ adlı kitabın yazarı ve karikatürist Hasan Efe, Uykusuz Dergisi’nde çizen ve amatörlerin çalışmalarıyla ilgilenen Ersin Karabulut ve Galip Tekin’in yer alacağı ‘Türkiye’de Karikatür Eğitimi ve Sektörü’ adlı panelle sona erecek.

Konferans ile eşzamanlı olarak yapılacak ‘Espiri Nasıl Bulunur, Çizgiye Nasıl Aktarılır’ adlı atölye çalışmasında Bahadır Boysal, Mehmet Çağçağ ve Güneri İçoğlu, genç katılımcıları karikatür sanatının iç dünyasına davet edecekler.
5-9 Mayıs tarihleri arasında ve 10 Mayıs’ta tüm gün boyunca yapılacak film gösterimlerinde, Persepolis, Ghost In the Shell I ve II, The Simpsons Movie, Southpark: Bigger, Longer & Uncut ve Futurama gibi çizgi, eleştiri ve mizahı bir araya getiren animasyon film ve dizi seçkilerine yer verilecek.
Herkesin katılımına açık olan etkinlikler, ücretsiz gerçekleşecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT