5. Dünya Su Forumu Çerçevesinde Fransız Kültür Merkezi`nde Etkinlikler

Tarihler: 16 Mart 2009 Pazartesi ~ 22 Mart 2009 Pazar 16-22 Mart 2009

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Nereden Alınır: www.infist.org

Adres: İstiklal Cad. N.4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212.393.81.11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2009 ~ Mar 22, 2009
5. DÜNYA SU FORUMU ÇERÇEVESİNDE İSTANBUL FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDEKİ ETKİNLİKLER
EMİNE AKBUCAK FOTOĞRAF SERGİSİ : « YANSIMALAR »
FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ GALERİSİ
« TATLI SU, NADİR SU » AÇIK HAVA SERGİSİ
FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ DIŞ CEPHESİ
ULUSLARARASI « SU VE SİNEMA » BULUŞMALARI
FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ SİNEMA SALONU
5. Dünya Su Forumu çerçevesinde İstanbul Fransız Kültür Merkezi su konusu etrafında farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Emine Akbucak fotoğraf sergisi : « Yansımalar »
Çalışmalarını sanatın farklı alanlarında Paris’de sürdüren Emine AKBUCAK’ın yağmur sonrası Paris sokaklarından esinlenerek gerçekleştirdiği fotoğraflar, « Yansımalar » sergisi ile Fransız Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak. Sinemaya olan tutkusunu fotoğraf ve resim sanatıyla birleştiren sanatçı için « su, şehir hayatında doğaya açılan bir pencere; doğanın gücünü ve estetiğini yansıtan bir ayna…”. Sergide yer alan çalışmaların da gösterdiği gibi, Paris’in sokaklarına yayılmış ışığı farklı biçimde yansıtan su birikintileri sanatçıyı etkileyici sanatsal bir arayışa yönlendirmiştir. 17 Mart Salı günü sat 18:30’da açılacak olan sergi 4 Nisan’a kadar Fransız Kültür Merkezi Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Sergi : « Tatlı Su, Nadir Su »
Fransız Kültür Merkezi’nin İstiklal Caddesi üzerindeki dış cephesinde ise Paris Kalkınma Araştırmaları Enstitüsü (IRD) tarafından Fransa Dışişleri Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen « Tatlı Su, Nadir Su » pedagojik sergisi yer alacak. Bu sergi, Güney ülkelerindeki tatlı su araştırmaları konusundaki önemli unsurları gündeme getiriyor. Sergi çerçevesinde yer alan 9 pano, birbirinden çok farklı olmakla birlikte tatlı suyun nadir olduğu bölgelerde (Andlar, Sahel ve Tropik Adalar) IRD tarafından yürütülen çalışmalar ile ilgili somut örnekler sunmakta.

Sinema: « Uluslararası Su ve Sinema Buluşmaları »
Uluslararası Su ve Sinema Buluşmaları her 3 yılda bir Dünya Su Forumu çerçevesinde düzenlenmektedir. Su ve Sinema Buluşmaları, 2006’da Meksiko’da düzenlenen 4. Dünya Su Forumu çerçevesinde, Uluslararası Su Sekreterliği ve Su Akademisi’nin girişimiyle başlatılmıştır. 2009 yılındaki Uluslararası Su ve Sinema Buluşmaları ise, 5. Dünya Su Forumu çerçevesinde, "Su, İnsanlık ve Sürdürülebilir Kalkınma" teması etrafında, Fransız Kültür Merkezi işbirliğinde düzenleniyor. Yüze yakın film gösteriminin yer aldığı program kamuoyunu bilgilendirmeyi, duyarlılığı artırmayı ve dünyadaki su ile ilgili farklı konuların izleyiciler tarafından keşfedilmesini amaçlamaktadır. 16-22 Mart tarihleri arasında 100’e yakın film Fransız Kültür Merkezi sinema salonunda izleyicilerle buluşacak. (www.riec-iwfe.org)


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT