5. Uluslararası Görsel Müzik Festivali

Tarihler: 12 Haziran 2012 Salı ~ 16 Haziran 2012 Cumartesi

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 12, 2012 ~ Haz 16, 2012

VJ Fest İstanbul, İstanbul’un video ve müzik alt kültürlerine bir katkı yapmak amacıyla Haziran 2008’de başlatılmıştır. İstanbul’un gelişmekte ve küreselleşmekte olan müzik ve eğlence kültürünün ihtiyaçlarından biridir. Görselliğin ve müziğin uyumunun teknolojik araçlarla dışa vurulması olarak tanımlanabilen video jokeylik, günümüzün yeni sanat dallarından biridir. Bu sanat dalının yeni bir meslek olarak icra edilmesi, onun ait olduğu teknik ve kültürel eylem alanının gelişimine yön verebilecek zenginlikte bir iletişim sanatı olmasını sağlayacaktır. Bu yüzden de VJ’liğin yakın gelecekte büyük dünya şehirlerinin kültürel yaşamında önemli bir yer edinmesi beklenmelidir.

VJ Fest İstanbul, dış ülkelerden gelen video sanatçılarını (VJ’lerin) İstanbul’da misafir ederek bu sanatçılarla birlikte performanslar sergilemektedir. Yabancı VJ’lerin, Türk VJ’lerin ve konuya meraklı olan herkesin birbirleriyle bilgi alışverişine kolayca girebileceği, kültürlerarası bir etkileşim alanı oluşturmayı dört senedir başardık. Bunu bu yıl da tekrarlamak istiyoruz. VJ Fest İstanbul katılımcılarının iyi vakit geçirmelerini görsellik aracılığıyla kolaylaştıran uluslarararası bir video-müzik festivalidir. İyi vakit geçirmek kolaylaştığı zaman insanların sosyal ilişkileri zenginleşir. VJ Fest sözü geçen türden bir sosyal zenginleşmenin İstanbul’un kültür ortamına hediye edilmesini amaçlamaktadır. VJ Fest sosyalleşmenin ve görselliğin paylaşımıyla ortaya çıkacak sessel ve görsel eylem alanı sayesinde kurulan dostlukları ve uzun soluklu arkadaşlıkları pekiştirecektir.

2008-2011’de dört günlük festivalimizde çoğu Avrupa’dan yirmi iki ülkeden 58 video sanatçısını ağırladık, müzisyenlerle yüzden fazla sanatçı Beyoğlu’nun değişik yerlerinde video yansıtmaları müzikle birlikte sergiledi. Sanatçılar atölyelerde bu mesleğe ilgi duyanlara bilgilerini karşılık beklemeden aktardılar. Bağımsız olarak düzenlediğimiz festivalin kar amacı yoktur. Tüm etkinliklerimiz ücretsiz ve herkese açıktır.

Vj Fest İstanbul Festival 2012

Türkiye’de ilk kez 2008’de düzenlenen görsel müzik performans festivali VJ Fest Istanbul bu yıl beşinci kez gerçekleşecektir. Fesivalin amacı gelişmekte olan dijital performans sanatlarının İstanbul’da sergilemek ve sanatçıların bilgi paylaşımına fayda sağlamaktır. 2008’den bu yana 22 ülkeden 100’den fazla sanatçıyı ağırlayan VJ Fest İstanbul ticari bir amaç gütmeden bağımsız olarak düzenlenmektedir. Festival etkinlikleri herkese açıktır ve beş gün süren atölye çalışmaları ile işitsel-görsel performanslardan oluşmaktadır.

12-16 Haziran 2012’de gerçekleşecek festivale Almanya, Andora, Avusturya, Bosna Hersek, Hollanda, İspanya, Meksika, Polonya ve Türkiye’den kırktan fazla işitsel ve görsel medyada işler üreten sanatçılar katılacaktır.

Bu yıl Goethe Enstitüsü’nün desteklediği Mayer+Empl projesi mimariye yapılacak video yansıtma tekniği ile festivalin en önemli etkinliği olarak programda yer alacaktır. Dünyanın belli başlı şehirlerinde giderek artan video sanatı gösterilerinden bazı örnekleri İstanbul sokaklarında gerçekleştirmek için birçok insanın uğrak yeri olan Hazzo Pulo Pasajı’nı ve Galata Kulesini seçtik. 12-13 Haziran’daki ışıklı yansıtmalara canlı müzik eşlik edecektir. Alishya keman, Bulgaristan’dan müzisyenler telli ve vurmalı çalacaklar, Enzo Ikah söyleyecek.

Tarlabaşı Sakızağacı sokakta terkedilmiş binalarda eski mimariyi kullanarak mapping tekniğiyle video yansıtacağız. 14 Haziran’daki bu etkinliğe yerel grup Ssbunderground canlı müziğiyle eşlik edecek. 15 Haziran’da İstiklal Caddesi Sahkulu Bostani sokakta ise Avusturya Kültür Ofisi ve Meksika Konsolosluğu’nun desteğiyle gerçekleşen etkileşimli videolar sergilenecek, bunlara seyircinin katılmasını bekliyoruz. Etkinlikler sokak müzisyenlerinin de katılımına açıktır. 16 Haziran’da festival partisi ise Peyote’de. VJ-DJ setleri ve Audio-Video performanstan oluşan renkli ve ışık dolu parti herkese açıktır.

Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 400. yılı kutlamaları kapsamında Hollanda Konsolosluğu’nun desteğiyle üç grafiti sanatçısı da VJ FEST’e katılıyorlar. İstiklal Cad. Postacılar Sokaktaki konsolosluk duvarını Hollandalı ve Türk sanatçılar mutlu bir gelecek için boyayacaklar.

Festival Programı: 12-16 HAZİRAN 2012

Tüm etkinlikler ücretsizdir. En güncel bilgi için http://vjfestist.org

Sokak Gösterileri (Video Projeksiyonu, Mapping ve Canlı Akustik Müzik)
12 Haziran, Saat: 21.00-01.00, Hazzo Pulo Pasajı, İstiklal Cad. No:116
13 Haziran, Saat: 21.00-01.00, Galata Kulesi, Küçük Hendek Cad.
14 haziran, Saat: 21.00-24.00, Tarlabaşı Cad. Sakızağacı Sok.
15 Haziran, Saat: 21.00-01.00, İstiklal Cad. Sahkulu Bostanı Sok.
16 Haziran, Saat: 18.00-21.00, İstiklal Cad.

Festival Partisi (VJ-DJ set, AV Performans)
16 Haziran, Saat:22.00-04.00, Peyote, Kameriye Sok. No:4, Balıkpazarı

Atölyeler (Seminer ve Konuşmalar):
12-13-15-16 Haziran, Saat: 12.00-18.00
Koza Görsel Sanat ve Kültür Derneği: İstiklal Cad. No:116, Hazzo Pulo Pasajı

Graffiti: 12-16 Haziran, Hollanda Konsolosluğu Vize Girişi Duvarı, İstiklal Cad. Postacılar Sok.

Kısa Film Gösterim: Eye Film Institute Celluloid Remix 2009
14 Haziran 2012, Saat: 12.00-18.00, KozaVisual, İstiklal Cad. No:116, Hazzo Pulo Pasajı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT