5. Uluslararası Öğrenci Trienali

Tarihler: 07 Haziran 2010 Pazartesi ~ 09 Haziran 2010 Çarşamba

Yer: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Nereden Alınır: http://mugsf-triennal.blogspot.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 7, 2010 ~ Haz 9, 2010
MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010’NUN EN ÖNEMLİ SANAT VE TASARIM BULUŞMASINI DÜZENLİYOR
5. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TRİENALİ’NE 44 ÜLKE 93 KURUM VE 500 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KATILIYOR!

Uluslararası alanda tüm dünyada kendini tanıtmayı başaran Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bu yıl 5. Uluslararası Öğrenci Trienali’ni İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde, dünyanın 4 kıtasından katılan 44 ülke, 93 kurum ve 500’ü aşkın uluslararası öğrenci ile kutlayacak.

1997, 2000, 2003 ve 2006 yıllarında düzenlenen ilk dört Uluslararası Öğrenci Trienali 7–9 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5.’siyle bu kez rekor bir sayıya ulaşmış durumda...

Türkiye’de yer alan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından sanat ve tasarım okullarının katıldığı bu etkinlik, dünyada sanat eğitiminin geleceğine ilişkin ipuçları vermekte ve uluslararası sanat ortamına hazırlanan gençlerin yoğun bir haberleşme ve etkileşim ağı kurmasına olanak tanımaktadır.

Uluslarası Öğrenci Tienali çerçevesi, katılımcı genişliği, gençlerin yeni ve alternatif üretim dillerine platform oluşturması açısından alanında bir ilk özelliği taşımaktadır. Trienal ile uluslararası sanat ve tasarım okullarından farklı eğitim modelleriyle yetişmiş öğrenciler biraraya gelirken ayrıca, bu kurumların teorisyenleri de trienale katkı sağlamaktadır.

Trienal, gençler açısından deneyimlerin paylaşıldığı gerçek bir iletişim ortamına dönüştüren, çağrımıza yanıt veren kurumların katılımı ve işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Çağımızın yoğun iletişim ortamında haberleşme olanakları çok kolaylaşmıştır. Ancak hiç bir iletişim teknolojisi, genç sanatçı ve tasarımcıların yüz yüze gelmeleri, seslerini duyurmaları ve düşüncelerini birbirlerine doğrudan aktarmaları kadar etkin olamamaktadır.

Tarih boyunca farklı kültürlere kucak açan İstanbul’da, kültürler arasında evrensel bir dil oluşumuna katkıda bulunan sanatçı ve tasarımcıları 2010’da bir kez daha aynı çatı altında biraraya getirmek önemlidir. Açılış 7 Haziran 2010 tarihinde Acıbadem Fakülte Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik Asya yakasında, Fakülte’nin Acıbadem Kampüsü ve Caddebostan Kültür Merkezi`nde izleyicilere sunulacak. İstanbul 2010 Diploma Projeleri ise Eylül - Ekim 2010 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür merkezinde açılacak.

8-9 Haziran 2010 tarihlerinde dünyanın önde gelen sanat ve tasarım kurumlarından önemli bilim ve sanat adamının katılacağı "Batının Doğusu, Doğunun Batısı : Sanat ve Tasarımda Yeni Yaklaşımlar" başlıklı sempozyum Acıbadem kampüsünde; Uluslararası öğrencilerin yapıtları olan kısa sanat filmler ise aynı tarihlerde Caddebostan Kültür Merkezi CKM`de gösterilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT