7. Uluslararası Barikat Film Festivali

7. Uluslararası Barikat Film Festivali

Tarihler: 01 Aralık 2016 Perşembe ~ 04 Aralık 2016 Pazar

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 1, 2016 ~ Ara 4, 2016

”BİR DÜŞ KURUYORUZ. BARİKATSIZ BİR DÜNYA İÇİN…”

Görme, işitme ve tüm engelli grupların sanatla buluştuğu festival başlıyor…

Dünya’da ve Türkiye’de bir ilk olarak 2010 yılında gerçekleşen Uluslararası Barikat Film Festivali 1-4 Aralık 2016 tarihinde Emek Sinemasında ve İstanbulun farklı semtlerinde başlayacaktır.

Engelliler ile sanatın buluştuğu, görme ve işitme engellilerin film izlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdiğimiz Uluslararası Barikat Film Festivali 1-4 Aralık 2016 tarihleri arasında 7’inci kez Siyaset,Sanat,Spor,İş Adamları,Yabancı Kültür Ataşeleri Sanatın gücüyle Engellilerle bir araya gelecektir.

7. Uluslararası Barikat Film Festivali bu yıl 1 Aralık 2016 Tarihinde saat 12:00‘da sanatçılar, siyasiler, yabancı kültür ataşeleri , ünlü kişiler, engelli ve engelsiz bireylerden oluşan bir grup ile Taksim – Tünel’den Emek Sineması’na gözler kapalı ve tekerlekli sandalyeye oturarak farkındalık oluşturmak adına karnaval havasında bir yürüyüş ile başlayacaktır.

21 İspanyol dilinin konuşulduğu Cervantes Enstitüsünden, Hollanda Kraliyet Ailesi Temsilcisinden ve UNESCO ‘ dan kolektif anlamda kültür dünyası için önemli bir katkı ve kültür mirasının tüm Dünya’ya açılabilmesi için Barikatların kaldırılması yolunda verimli bir adım olduğunu belirten resmi destek yazılarını almıştır. Proje Türkiye’de 9 Milyon aileleri ile birlikte 30 Milyon, Dünya’da 600 Milyon aileleri ile birlikte 3 Milyar nüfusu ilgilendirmektedir.

Uluslararası Barikat Film Festivali; engellilerin beklentilerini, duygularını, hayata bakışlarını, yaşama katılımlarını, hayatın içinde aktif rol alarak üretici bir düzeye erişebilmelerini amaçlamaktadır.

Çağın en etkili ve en yaygın iletişim aracı olan sinema yoluyla ortaya koyabilecek görme ve işitme engelli insanların da film izleyeceği, engellilerle sanatın buluştuğunu gösteren ilk Uluslararası Film Festivalidir. Engelli kişilerin üretme, sunma, değerlendirme (yapım-yönetim-oyunculuk-izleyici geri bildirimi) gibi faaliyetleri gerçekleştirerek yaşama nasıl ustalıkla dahil olduklarının kamuoyuna yansıması olacaktır.

Ayrıca3 Aralık Dünya Engelliler Gününde; 1000 kişilik bisiklet grubunun Kadıköy’den yola çıkarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde bekleyen içerisinde 20 pedalın var olduğu ve pedalları tüm Engelli grupların çevirdiği ve hareket ettirdiği bir otobüsün kortejin önüne geçerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsün’den geçerek Mecidiyeköy’e ;Mecidiyeköy’den Taksime ulaşarak gelen grubu Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi AVCI ,Beyoğlu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Misbah DEMİRCAN TBMM Çevre ve Şehircilik Komisyonu

Başkan Yardımcısı Sayın Nevzat CEYLAN , Kültür Bakanlığının değerli bürokratlarının ve diğer değerli siyaset ve sanatçıların karşıladığı karnaval havasında bir törenle son bulacaktır Bu etkinlik ile GUINNESS Rekorunu kırmayı da hedeflemektedir.

www.ubff.net

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT