9. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri

Tarihler: 17 Şubat 2011 Perşembe ~ 20 Şubat 2011 Pazar

Yer: Tüyap

Adres: E – 5 Karayolu, Gürpınar Kavşağı 34522 Büyükçekmece İstanbul Büyükçekmece İstanbul

Telefon: 0212 867 11 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 17, 2011 ~ Şub 20, 2011

17-20 Şubat 2011’de dünyanın lezzetleri İstanbul’da buluşuyor. Tüm Aşçılar Federasyonu(TAF) tarafından düzenlenen 9. Kıtalar Arası Gastronomi Festivali için geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl düzenlenen başarılı organizasyonun ardından Dünya Aşçılar Birliği (WACS) yarışmanın kategorisini yükselterek yarışmayı “Kıtalar Arası” olarak nitelendirdi. TAF tarafından 8 yıldır düzenlenmekte olan İstanbul Mutfak Günleri, dünyanın usta şeflerini bir araya getirerek bir kez daha Türkiye turizmine ciddi katkısı olan bir yemek kültürü paylaşımı yaratıyor.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, “Bu yıl 9.sunu düzenlediğimiz Kıtalar Arası İstanbul Mutfak Günleri ile yemek kültürünü Türkiye paralelinde globalleştiriyoruz. Türk şef aşçılarımızın dünya entegrasyonunda büyük adımlar attığı bu tür organizasyonlarla dünya ölçeğinde ki itibarı her geçen gün artıyor. Tüm Aşçılar Federasyonu olarak yıllardır uğraşılarımızın sonucunu bu yıl aldık. WACS (Dünya Aşçılar Birliği) başarılı organizasyonlarımızın ardından kategorimizi yükseltti. Tüm İstanbul halkını 17-20 Şubat tarihleri arasında Gastronomi şenliğimize Tüyap’a bekliyoruz. Bürokrasiye, sivil toplum kuruluşlarına ve konusu ile ilgili büyük ticari firmalara çok teşekkür ederim. Değerli katkı ve destekleri ile Türk şeflerinin yıldızı dünyada parlamaya devam ediyor” dedi.

Başvuruların halen devam etiği organizasyona bu yıl 25 ülkenin katılımı bekleniyor. Organizasyon çerçevesinde WACS Başkanı Gissur Gudmundsson, Güney Avrupa Kıta Direktörü Srecko Koklic, WACS’ın jüri eğitmeni Gerts Klotze ve Almanya Federasyon Başkanı Robert Oppeneeder ülkemize geliyor. Bu yıl ilk defa Türk şeflerine uluslararası yarışmalarda jüri olabilmeleri için özel bir eğitim verilecek. Festival kapsamında birçok ilginç ve farklı etkinlik yer alıyor.

79 Kategoride ödül verilecek olan organizasyona yurt dışından yaklaşık 600 yurt içindense 1000 aşçının katılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret ettiği festivale bu yıl 20 bin ziyaretçi bekleniyor. 9. Kıtalar Arası Gastronomi Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Turizm Atölyesi ve Beltur’un destekleri ile gerçekleşecek. Unilever, Metro Toptancı Marketiniz, Komili, Tupperware, Öztiryakiler Mutfak, Kütahya Porselen, TUROB festivalin kurumsal sponsorları.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT