Akbank 14. Caz Festivali

Tarihler: 06 Ekim 2004 Çarşamba ~ 16 Ekim 2004 Cumartesi 6-16 Ekim tarihleri arasında

Yer: CRR, Babylon, Akbank Kültür M.,

Ücret: Bilgi için: www.akbankcaz.com

Nereden Alınır: Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Kültür ve Sanat Merkezi, Babylon, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Akbank Kültür Sanat Merkezi (İstiklal Cad. No:14-18, Beyoğlu) Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 6, 2004 ~ Eki 16, 2004

Caz Müziğinin devleri 6-16 Ekim’de Akbank 14. Caz Festivali’nde...
The New York Voices, Miroslav Vitous, Gonzala Rubalcaba, McCoy Tyner, Misha Mengelberg Ekim’de İstanbul’da...
FESTİVAL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

İstanbul müzik ortamının en uzun ömürlü caz festivali ve caz tutkunlarının favorisi Akbank 14. Caz Festivali Ekim ayında Dünya’nın en önemli müzisyenlerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor.

Ülkemizin en önemli çağdaş caz etkinliklerinden biri olan Akbank Caz Festivali,14. yılında ünlü caz grupları ve müzisyenleri birbiri ardına izlemek isteyen caz fanatikleri için bulunmaz bir fırsat yaratıyor.

Cazın benzersiz, rengarenk dünyasını dinleyiciye yansıtmak Akbank Caz Festivali’nin temel geleneği... Festivalin mekanları Aya İrini, Babylon, Cemal Reşit Rey, Yeni Melek Performans Merkezi ve Akbank Kültür Sanat Merkezi... Konserleri, Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen film gösterimleri ve “workshop”lar destekleyecek.. “Workshop”ları gerçekleştirecek sanatçılar arasında caz müziğinin iki dev ismi Gonzalo Rubalcaba ve Miroslav Vitous var.

6 Ekim’de Aya İrini’de The New York Voices’in konseriyle başlayacak Akbank Caz Festivali 16 Ekim’de sona erecek.

Festivalin Aya İrini’deki açılış konserini gerçekleştirecek olan Grammy ödüllü The New York Voices, müthiş caz yorumları ve vokal sanatındaki üstün performanslarıyla ünlü. 1987 yılında kurulan The New York Voices, kendilerine Grammy Ödülü kazandıran Count Basie Orchestra with New York Voices projesi gibi pek çok müzikal çalışmada yer aldı. Ray Brown, Bobby McFerrin, Nancy Wilson ve Goergo Benson gibi bir çok önemli cazcıyla çalıştı. Topluluk Peter Eldrige, Darmon Meader, Kim Nazarian ve Lauren Kinhan’dan oluşuyor.

Akbank Caz Festivali’nin bu yıl önemli ağır topları Cemal Reşit Rey Konser salonunda. Son 50 yılın en etkili caz piyanisti McCoy Tyner, 70’lerin başındaki jazz-rock hareketinde kendini gösteren Miroslov Vitous , Afro-Küba cazının 90’larda öne çıkan isimlerinden Gonzala Rubalcaba, ruhunun derinliklerindeki Asian Touch’i gitardaki becerisiyle buluşturan Nguyen Le, yaşayan en büyük bandeneon ustalarından biri olan Dino Saluzzi ve 20. yüzyılın en büyük bestecilerinden Charles Mingus’un müzikal mirasını yaşatan The Mingus Big Band yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT