Akbank 21. Caz Festivali

Tarihler: 13 Ekim 2011 Perşembe ~ 03 Kasım 2011 Perşembe

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 13, 2011 ~ Kas 3, 2011

21. Akbank Caz Festivali Programı için Tıklayın

Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği, Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank 21. Caz Festivali, 21. yılında yine dopdolu. Bu yıl 13 Ekim - 3 Kasım 2011 tarihlerinde dünyaca ünlü caz sanatçılarını ülkemizde ağırlayacak olan Akbank 21. Caz Festivali, aynı zamanda genç ve başarılı sanatçılara da performanslarını sergileme imkânı sunacak. Pozitif tarafından organizasyonu gerçekleştirilecek olan Festival’in öne çıkan isimleri; Arild Andersen, Charles Lloyd, The Ray Gelato Giants ve ZAZ.

Akbank 21. Caz Festivali’nin açılışını Avrupa caz sahnesinin son dönemde göze çarpan trio’larından biri olan Arild Andersen Trio yapacak. 30 yıldır Avrupa’nın önde gelen kontrbasçılarından biri olan ve 2008 yılında Fransa’nın Academie de Jazz ödüllerinde yılın müzisyeni seçilen Arild Andersen’e performansında İskoçyalı efsanevi saksafon ustası Tommy Smith ve İtalyan asıllı davulcu Paolo Vinaccia eşlik edecek.

60`lı yıllardaki çarpıcı çıkışından sonra yeniden doğuşlar, inziva dönemleri ve her seferinde bir üst basamaktan geri dönüşlerle dolu bir kariyer izleyen, efsane saksafoncu Charles Lloyd da Festival kapsamında Cemal Reşit Rey’de caz tutkunlarıyla buluşacak.

Akbank 21. Caz Festivali’nin bir diğer konuğu ise İngiliz Kraliyet ailesi için konser veren ve Paul Mc Cartney’in düğününde sahne alan swing müziğinin efsane maestrosu Ray Gelato. Yüksek tempolu parçaları, fırtına gibi saksafon soloları ve orkestrasıyla her zaman müzikseverleri mutlu eden, klasik caz geleneğinin son temsilcilerinden Ray Gelato, ‘Ray Gelato Salutes the Great Entertainers’ albümünün tanıtım turnesi kapsamında İstanbul’da olacak.

Festival’in bir diğer önemli ismi ise ZAZ. Fransa’nın dünyaca ünlü iki yıldızı Fréhel ve Edith Piaf’ı hatırlatan buğulu sesiyle ve bestelediği şarkılarla, 2010 yılında Avrupa’da “En Beğenilen Fransız Şarkıcı” ünvanını alan ZAZ, Akbank 21. Caz Festivali kapsamında 22 Ekim 2011, Cumartesi günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda unutulmaz bir konser verecek.

Konserler dışında çeşitli atölye çalışmalarının ve panellerin de düzenleneceği Festival’in bu yılki mekânları; Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat Merkezi, Babylon, The Seed, Ghetto ve Nardis olacak.

Festival kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek “JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması” da 30 yaşını aşmamış amatör genç yeteneklere, Festival’in bir parçası olma ve profesyonel sanatçılarla birlikte sahnede Jam Session yapma imkanı sunacak. Yarışmaya katılmak isteyen adayların hazırladıkları bir demo CD, kısa öz geçmişleri, müzik tarzını anlatan ön yazı ve bir fotoğraflarını Akbank 21. Caz Festivali/JAmZZ konu başlığı ile 05 Ekim 2011, Çarşamba gününe kadar Akbank Sanat Beyoğlu adresine ulaştırmaları gerekiyor.

Akbank 21. Caz Festivali`nin bu seneki yeniliklerinden bir diğeri de “Akbank 21. Caz Festivali T-shirt’ünü Sen Tasarla” yarışması olacak. Cazseverler, kırmızı, siyah ve beyaz renkleri kullanarak yapacakları T-shirt tasarımlarını facebook.com/akbanksanat sayfasına yükleyecekler. En çok beğeni alan 10 tasarım finale kalacak. Finale kalan 10 tasarım arasından seçilecek birinci de 9 Eylül’de duyurulacak ve Akbank 21. Caz Festivali resmi t-shirt’ü olarak kullanılacak.

Akbank 21. Caz Festivali’nin en önemli etkinliklerinden biri olan “Kampüste Caz” ise, 24 Ekim- 03 Kasım tarihleri arasında tam 9 şehirde İstanbul, Eşkişehir, Ankara, Trabzon, Erzurum, Van, Adana, Kayseri, Konya ve Bursa’da düzenlenecek etkinliklerde ünlü caz sanatçılarını üniversiteli gençlerle bir araya getirecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT