Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali

Tarihler: 06 Mayıs 2016 Cuma ~ 15 Mayıs 2016 Pazar

Yer: Beşiktaş

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2016 ~ May 15, 2016

Kamusal Alan Özgürleşiyor

Seyir geleneğinin değiştiği günümüzde, etkinlikler için alternatif mekân arayışı artmakta, etkinlik içerikleri ve çeşitliği önem kazanmaktadır. Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali, 6-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında tüm Beşiktaş ilçesinde; parkları, meydanları ve sokakları içine alarak var olan soruna yeni yanıtlar arıyor. Festival, toplumdaki bu dönüşüme cevap aramanın yanı sıra kamusal alanı da halkla etkileşime açıp, özgürleştirmeyi hedefliyor.

Parkların insanları bir araya getirmekte önemli bir etken olduğu bilinciyle, “Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali” Beşiktaş’taki parklara yeni bakış açıları katıyor. İnsanı doğa ve toprakla etkileşim halinde olma kültürünü; uluslararası festival bahçeleri, katılımcı mimari enstalasyonları, bilim, ekoloji temalı eğitimler, atölye çalışmaları, eğitsel aktiviteleriyle yansıtıyor. Tüm ziyaretçilerine hoş geldiniz ve ne iyi ettiniz de geldiniz diyor...

Katılım ve ziyaretin ücretsiz olacağı Festival’in ilk yılında, ulusal ve uluslararası paydaşlar ve katılımcılar ile bahçe ve bitkinin odak olarak kullanıldığı; doğa, toprak, yeşil ve tasarıma projeler gerçekleşiyor. Bütün projelerin yanı sıra, kültür-sanat, bilim ve eğitim faaliyetleriyle de coşkulu bir açıkhava festivali ortamı hedefleniyor.

Bu sene “Beşiktaş’ta Barışmak” ana temasıyla, ulusal ve uluslararası farklı bahçe tasarımcısı, sanatçı, mimar, kentsel tasarımcılarının tasarladığı projeler Beşiktaş’ın çeşitli noktalarında tüm ziyaretçilerle buluşuyor. Sektörel firmalar, sivil toplum kuruluşları, uluslararası temsilcilikler ve Konsolosluklar, belediyeler ve üniversitelerle birlikte geliştirilen projelerle Beşiktaş İlçesi’ndeki kamusal alanlar rengarenk, yaşayan ve canlı kullanım alanlarına dönüşüyor.

Seyir / Özgür Alan / Barışmak / İnsan / Paylaşmak

Festival projeleri “Seyir”, “Özgür Alan”, “Barışmak”, “İnsan” ve “Paylaşmak” içerikleriyle seyirci karşısına çıkarılıyor. Sürdürülebilirlik, üretkenlik, israf yerine geridönüşüm ve yeniden-kullanılabilirlik başlıkları hedeflenerek, ana fikir olan “kamusal alan özgürleşiyor” ve “Beşiktaş’ta Barışmak” önermeleri güçlendiriliyor.

Bu önermeler aynı zamanda festivalin bundan sonraki yıllardaki yol haritasına ilişkin de ip uçları barındırıyor.

http://www.besiktasbahcevecicekfest.com/
#BeşiktaştaBarışmak

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT