Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali Başlıyor

Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali Başlıyor

Tarihler: 14 Ekim 2016 Cuma ~ 15 Ekim 2016 Cumartesi 14 Ekim Saat 10:00-21:30 - 15 Ekim Saat 10:30-21:00

Yer: Boğaziçi Üniversitesi

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Eki 14, 2016 ~ Eki 15, 2016

Boğaziçi Üniversitesi’nde “Duy, Dokun, Kokla, Gerçeği Çokla” sloganıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali, dopdolu ve rengârenk içeriğiyle 14 Ekim’de başlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nin engelleri kaldırmak adına bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Beyaz Baston Festivali 14 Ekim’de başlıyor. Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde 10. kuruluş yılını kutlayan Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) ve Engelsiz Erişim Derneği’nin işbirliği ile ve birçok gönüllü kurumun desteğiyle hayata geçirilecek olan festival herkesi Güney Meydan’da bekliyor.

“Dünyayı gezmek istiyorsan Bastonunu, düşünceyle arandaki tüm aracıları kaldırmak için Braille’yi ve bu davetimize burun kıvırmamak için Bilgisayarınızı eksik etmeyin” fikrinden hareketle oluşturulan 3B sloganıyla hazırlanan Beyaz Baston Festivali, eğlenip deneyimlemenin farklılıkları ve birbirini tanımayı en güzel bu yolla gerçekleştiğini ortaya koyacak.

14-15 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak olan festivalde geçmiş senelerde olduğu gibi Tarihe Dokunmak ve MTA gibi üç boyutlu şekiller üreterek gelecekteki üretim biçimlerine dair ipuçları verecek olan farklı çalışmalar da yer alacak. Stantlarda Braille ve çeşitli bilişim ürünleri ile GETEM’in ses getirecek kampanyaları da bulunacak.

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Beyaz Baston Günü olarak ilan edilen 15 Ekim’de ise Boğaziçi Üniversitesi’nin Güney Kampüs’ünde Erişilebirlik standları açılacak ve afetlerde hayat kurtaran ipuçları konusunda AKUT tarafından katılımcılara eğitimler verilecek.

Festivalde ayrıca konuşan zarlı tavla ile önyargıları mars edecek olan katılımcılar, İstanbul kaldırımlarının simule edileceği parkurda baston kullanma becerilerini de sınayacaklar. Parkuru belirli bir sayıda hata ve belirli bir zaman ölçüsünde bitirenlere Telekom’dan Beyaz Baston hediyesi verilecek.

Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali Programı 14 Ekim Cuma 10:00-10:30: Festival Açılışı, Erişilebilirlik Sözü ve Baston Şarkıları, Yer: Güney Kampüs Meydan 10:30: Güney Meydan’da Erişilebilirlik Sözünün Haykırılması 10:30-17:00: Erişilebilirlik stantları, Yer: Güney Kampüs Meydan. 19:30-21:30: Halk Türküleri Konseri: Aslı Güven, Arzu Şensoy, Orhan Yeter, Turgay Gümüş, Eyüp Sultan Aylar, Yer: Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şaheng Salonu 15 Ekim Cumartesi 10:30-17:00: Erişilebilirlik Stantları, Yer: Güney Kampüs Meydanı. 19:30-21:00: Afet ve Acil Durumlarda Hayat Kurtarabilecek İpuçları: AKUT, Yer: Kuzey Park Binası 01.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Katılım için davetıye gereklimi ve nereden temin edebılırım katılmak istiyorum
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT