Bilinmeyen Sinemalar Film Festivali

Tarihler: 12 Mayıs 2011 Perşembe ~ 17 Mayıs 2011 Salı

Yer: Çeşitli Mekanlar

Ücret: Ücretsizdir.

Nereden Alınır: www.bilsinfest.org

Telefon: 0216 544 94 54

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2011 ~ May 17, 2011

Avea, Bilinmeyen Sinemalar Film Festivali’nin kurumsal sponsoru oldu. 17 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek festivalde dünya sinemasından özel bir seçki izlenecek. Beyoğlu Sineması, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Kadıköy Moda Sineması’nda ücretsiz olarak gösterime giren filmler, yoksul ülkelerin tedirginliklerini, açmazlarını, problemlerini, hüzün ve coşkularını konu ediniyor.

Kültür sanata yaptığı yatırımla müşterilerinin hayatında renk katan Avea, Bilinmeyen Sinemalar Film Festivali’nin Kurumsal Sponsoru oldu. Dışişleri Bakanlığı’nın İstanbul’da düzenlediği 4. Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı kapsamında düzenlenen festivalde dünyanın en yoksul ülkelerinin filmleri gösteriliyor.

11-17 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde toplam 36 sinema filmi, Beyoğlu Sineması, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Kadıköy Moda Sineması’nda ücretsiz olarak izlenebiliyor.

Bu filmler, kişi başına düşen milli geliri 750 doların altında bulunan “En Az Gelişmiş Ülkeler” kategorisindeki 48 ülkeden seçildi. Bu ülkelerin 33’ü Afrika’da, 14’ü Asya’da ve 1’i de Amerika’da bulunuyor.

Avea’nın kurumsal sponsorluğunda gerçekleştirilen festival boyunca oldukça özel bir film seçkisi izleyicilerle buluşuyor. İzleyiciler, festivalde Burkina Faso’dan Nepal’e, Bengaldeş’ten Moritanya’ya, Senegal’den Bhutan’a, Mali’den Kamboçya’ya geniş bir coğrafyayı beyaz perde sayesinde ziyaret edecek.

Sinema filmlerinin öne çıkan özelliği tarihin derinliklerinden gelen yansımalarla modern hayatın getirdiği tedirginlikleri, açmazları, problemleri, hüzün ve coşkuyu seyirciye en gerçekçi biçimde yansıtması.

36 filmin gösterileceği festivalde Toplumsal Hafıza, Güncelin İzinde, Belgesel Gözü, Panorama, Derin Bakış olmak üzere beş ana bölüm yer alıyor. Filmlerle ilgili detaylı bilgilere www.bilsinfest.org adresinden ulaşılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT