Bu Yıl Ramazan, Feshane’de Bir Başka Güzel…

Tarihler: 21 Ağustos 2009 Cuma ~ 22 Eylül 2009 Salı

Yer: Feshane

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 21, 2009 ~ Eyl 22, 2009
Bu Yıl Ramazan, Feshane’de Bir Başka Güzel…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından 21 Ağustos - 22 Eylül 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Kandiller Yanarken 2009 Ramazan Etkinlikleri bu yıl Feshane’de bir başka güzel…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından 21 Ağustos - 22 Eylül 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Kandiller Yanarken 2009 Ramazan Etkinlikleri”, bu yıl Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde 33 gün boyunca Ramazan ruhuna uygun geniş programıyla bir başka güzel yaşanacak.

Kandiller Yanarken 2009 Ramazan Etkinlikleri’nde, Ramazan sohbetleri, konser ve tiyatrolar, Mehter Konserleri, sema gösterileri, geleneksel temaşa sanatları (Karagöz-Hacivat, Meddah, Kavuklu-Pişekar), ayrıca İp Cambazı, Davulcu, Orta Oyunu, İlisyonist-Jonklör gösterileri ve hediyeli yarışmalar da olacak.

Ramazan’ın her gecesini bir başka manevi atmosfere dönüştürecek olan etkinlikte, Ahmet Özhan, Şükriye Tutkun, Bekir Ünlüataer, Kent Orkestrası TSM, Oktay Ertuğrul, Yücel Erzan-Devrim Gönen, Mehmet Eminay-Mustafa Demirci, Taşkın Savaş, Dilek Şehzade, Kent Orkestrası THM, Sami Savni Özer, Esat Kabaklı, Uğur Işılak, Erdem Özgen, Veysel Dalsaldı, Ender Doğan, Özdemir Erdoğan, Umut Akyürek, İstanbul Gazelhanları ve sürpriz sanatçılar sahne alacak.
Dünyaya en anlamlı mesaj Özürlüler Merkezi’yle Feshane’den verilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul Özürlüler Merkezi, dünyaya en anlamlı mesajı Feshane’den verecek. Özürlüye sosyal, sağlık, istihdam, eğitim ve ihtiyaç duyulan birçok alanda çözüm üreterek hizmet sunma amacıyla kurulan Özürlüler Merkezi, Feshane’de, “Özürlüler Merkezi Mehter Takımı”, “Özürlüler Merkezi Sıra Gecesi, “Özürlüler Merkezi Halk Oyunları Gösterisi” ve “Özürlüler Merkezi Korosu Konseri” gibi birbirinden özel programlarıyla Ramazan’da ziyaretçilerle buluşacak.

Yaşayan Yapraklar Hat Sanat Sergisi
Hat sanatçısı Mehmet Yörükoğlu’nun yapraklar üzerine nakşettiği hat yazılarının yer aldığı “Yaşayan Yapraklar Hat Sanat Sergisi” 33 gün boyunca Feshane Sanat Koridorları’nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Ramazan Sohbetleri Feshane’de bir başka anlam kazanacak
Ramazan Sohbetleri kapsamında Prof.Dr.Hayrettin Karaman, Prof.Dr.Mustafa Çağrıcı, Doç.Dr.Emin Işık ve Tuğrul İnançer, Ramazan ayı maneviyatı, Oruç ve Faziletleri, Sahur ve İftar, Çocuklar ve Ramazan Sevgisi konulu geniş katılımlı sohbetler verecek. Dünya Kur’an Okuma Birincisi Hafız Bünyamin Topçuoğlu da Kur’an tilavetinde bulunacak.

Ayrıca, Feshane 2.Mahmud Salonu’nda Hüseyin Goncagül ile İstanbul Yarışıyor’da misafirler hem bilgi konusunda yarışacak, hem de farklı etkinliklerle sürpriz hediyeler kazanacak. Yine 2.Mahmud Salonu’nda Pandomim Gösterisi, Geçmiş Zaman Olur Ki Hayali Cihan Değer adlı etkinlikler de yer alacak.

30 Ağustos Özel Konseri
30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Programı, Türk Sanat Müziği’nin değerli sesi Ahmet Özhan’la anlam kazanacak. Sanatçı Türk Sanat Müziğini seçkin eserlerini o gecede özel konuklarına ve ziyaretçilere sunacak. Yine farklı anlam kazanacak bir diğer sürpriz özel program da Şükriye Tutkun konserinde yaşanacak. Gecede bir başka hatıra, özlem, şefkat ve değerler yâd edilecek.

Feshane stand alanı 33 gün boyunca açık kalacak
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Feshane bahçesinde ve Feshane-Sütlüce arasında kurulan Tarihi Galata Köprüsü üzerindeki stantlarda, Pamuk Helva, Şerbetçi, Közde Türk Kahvesi, Mısır, Elmalı Şeker, Horoz Şeker, Osmanlı Macunları ve birçok lezzet bir arada olacak.

İBB Zabıtaları Feshane’de görev yapacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bünyesindeki zabıtalar 33 gün boyunca Feshane’ye gelen vatandaşların güvenliğini ve mekan genel denetimlerini sağlayacak. Bir ay boyunca kapılarda bulunan x-ray cihazından geçecek olan 1 milyoncu ve 2 milyoncu kişiye, sürpriz hediye verilecek.Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca, Üsküdar ve Eminönü vapur iskelelerinden karşılıklı seferlerle Feshane’ye ulaşım sağlanacak.
Ramazan ayı boyunca Feshane’de yapılacak olan tüm etkinlikler ücretsiz olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT