Çırağan Palace Kempinski Aralık 2010 Etkinlikleri

Tarihler: 03 Aralık 2010 Cuma ~ 04 Ocak 2011 Salı

Yer: Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi

Adres: Çırağan Caddesi 32 Beşiktaş / İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 259 03 73

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 3, 2010 ~ Oca 4, 2011

Çırağan Sanat Galerisi’nde İsmail Acar Sergisi
Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi Aralık ayında Türk resim sanatının yaşayan en ünlü temsilcilerinden birini, İsmail Acar’ı ağırlıyor. Osmanlı’yı çağrıştıran sembollerin hemen hepsini eserlerine konu yapan sanatçı bu kez yepyeni bir çalışma, “Üç İstanbul” isimli sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. İslam Sanatı’ndan Sultan portrelerine, Anadolu tanrılarından Osmanlı Saraylarına uzanan geniş bir yelpazede birbirinden güzel eserler yaratan Acar ününü yurtdışında duyurmakla kalmadı, Türk Kültürünün tanıtımında da önemli rol oynadı. Eserleri Fransa’dan Japonya’ya birçok müzede sergilenen, koleksiyonlarda yer alan Acar, “Eklektik” ve “Doğu’nun İkonları” sergileriyle daha önce Çırağan’a konuk olmuştu. “Üç İstanbul” temalı bu sergi Doğu Roma, Osmanlı, Cumhuriyet ve 2023’e Geleceğe Mesajlar adı altında üçlemelerden oluşuyor. “Kentler yaşayan organizmalar gibidir, onları var eden kavramlar geçmişleridir”, diyen sanatçının 50 eserinden oluşan sergi, Saray’ın giriş katında 4 Ocak 2011’e kadar günün her saati ücretsiz olarak gezilebilir. Galerinin her sergi ile birlikte düzenlediği Çırağan Sohbetleri’nin 7 Aralık günkü konukları ise Abdullah Uçman ve Sema Uğurcan olacak. Saat 19:00’da Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek etkinlikte serginin konusu İstanbul ile özdeşleşen isimlerden biri, Ahmet Hamdi Tanpınar anılacak.

Çırağan’da Kış Arp Melodileri İle Başlayacak
Çırağan Palace Kempinski bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Arp Buluşmasının önemli bir etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Arp Sanatı Derneği tarafından “Arp ile Her Telden!” projesi çerçevesinde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı katkılarıyla düzenlenen arp konseri, iki ünlü arp sanatçısı Maire Ni Chathasaigh ve Chris Newman’ı bir araya getiriyor. 3 Aralık saat 20:00’de gerçekleşecek etkinlik, arp meraklılarına ücretsiz, rezervasyon yaptırmak için; nho@arpsanatidernegi.com

Doğan Hızlan Çırağan Okumalarında
Çırağan Palace Kempinski, Kalem Ajansla birlikte Mayıs 2009’dan beri düzenlediği “Çırağan Okumaları”nda binlerce edebiyatseverle buluşturduğu değerli yazarlara bir yenisini ekliyor, Doğan Hızlan. “Edebiyatımıza Dipnotlar” adlı kitabından bölümler okuyacak olan yazar dinleyicilere kısa bir edebiyat seyahatinde kılavuzluk ediyor. Ahmet Hamdi Tanpınar`dan Fazıl Hüsnü Dağlarca`ya, Nâzım Hikmet`ten Cahit Külebi`ye, Füruzan`dan Fethi Naci`ye, satırlar ve dizeler arasında dolaşan Hızlan, dünle bugün arasında ilginç bir bağı kuruyor. 16 Aralık 2010 Perşembe günü 19.00’da Çırağan Okumaları’na yerinizi hemen ayırtın. Ücretsiz katılım için; ciraganokumalari@gmail.com ya da 0212 245 44 06.

Çırağan Klasik Müzik Konserleri
AKM Cumartesi konserlerinin ardından çok önemli bir boşluğu dolduran ve İstanbullu klasik müzik severlerin tutkusu haline gelen “Çırağan Cumartesi Konserleri” üçüncü sezonunda da dinleyicileri büyülemeye devam ediyor. Mart 2009’dan bu yana ücretsiz olarak düzenlenmekte olan konserlerde Chopin, Mozart, Beethoven gibi klasik müzik dehalarının eserlerininin yanısıra Flamenko ve Broadway Müzikallerinden de örnekler seslendirildi. 4 ve 25 Aralık 2010 Cumartesi günleri 11.00’de başlayacak konserler öncesi leziz bir kahveyle içinizi ısıtmak, ruhunuza ziyafet çekmek için acele edin, yerinizi hemen ayırtın. (0212 327 00 12).

Çırağan’da “Boğaziçi Mehtaplarında Sultan Portreleri” Konseri
Çırağan Palace Kempinski, evsahipliği yaptığı İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin beşinci ve sonuncusu olan “Boğaziçi Mehtaplarında Sultan Portreleri” konseri ile 2010’u uğurluyor. Şefliğini Emre Aracı’nın, solistliğini Cihat Aşkın’ın yaptığı ve Aşkın Ensemble’nin sahne alacağı konserde Aracı’nın keman konçertosunun yanısıra, aralarında Sultan V. Murat’ın da bulunduğu Osmanlı Sultanlarının özgün besteleri seslendirilecek. Konserin en önemli özelliği ise etkinliğin bir zamanlar V.Murat’ın piyano odası olan Çırağan Sarayı Balo Salonu’nda gerçekleşecek olması. Tarihte kısa bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm klasik müzik hayranları 26 Aralık saat 20:00’de gerçekleşecek konseri ücretsiz izleyebilir. Rezervasyon için 0212 327 00 12.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT