Çizgili Günler Şenliği

Tarihler: 08 Mayıs 2009 Cuma ~ 10 Mayıs 2009 Pazar 8-10 Mayıs 2009

Yer: santralistanbul

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/6 Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2009 ~ May 10, 2009
6.Çizgili Günler Şenliği Mayıs’ta BİLGİ’de
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Sanat Yönetimi ve Kültür Yönetimi birinci sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Çizgili Günler Şenliği bu yıl, 8-10 Mayıs tarihleri arasında santralistanbul’da düzenlenecek.

2005 yılından bu yana her bahar düzenlenen Çizgili Günler Şenliği’nin altıncısında; çizgiroman ve çizgifilm severleri yoğun bir program bekliyor. Bu yıl Çizgili Günler Şenliği kapsamında ilk kez, Fransa Animasyon Derneği’nin AFCA* 2008-09 Kısa Canladırma Filmleri Seçkisi ile özgün gösterimler yapılacak. Türkiye çapında çeşitli üniversitelerden animasyon bölümü öğrencilerinin işlerinin gösterimler ve sergilerle izleyicileriyle buluşacağı Çizgili Günler süresince, çizgiroman yayıncıları ve sahaflarını buluşturan standlarda da sürpriz imza “anları” yaşanacak.

Türk çizgi dünyasına çeşitli yönlerden bakan çizgili söyleşilerin başlıkları ve katılımcıları bu yıl Gündelik Basında Çizgi (Kamil Masaracı, Tan Oral, Ercan Akyol), Kolleksiyon Nesnesi Olarak Çizgiroman (Aslan Eroğlu, Talat Güreli, Sinan Gürdağcık), ÇAPA Çizgiroman Grubu: Türk Çizgiromanında Bir Macera (Yıldıray Çınar, Hakan Tacal, Mahmut Asrar, Suat Efe Us) ve Türk Çizdi, İtalyan Okudu (Hakan Şaşmaz, Ersin Burak, Murat Mıhçıoğlu) olarak belirlendi. Etkinliklerde; usta çizer Yalçın Didman da albüm olarak yayınlanacak Ayılı Adam albümü üzerine konuşacak. Usta işi atölye çalışmalarında ise; Çizgiromanın Balonu Üstüne ikinci kuşak balon çizeri Şevki Sayışman hem işlerini öğretecek hem de iki kuşaklık anılarını paylaşacak. Bahar Onan ise; şablon yapımı ve uygulamasının tekniği ve felsefesini aktaracak. * Association Française du Cinéma d`Animation
Etkinlikler ilgilenen herkesin katılımına açık olacak.
6.Çizgili Günler Şenliği
8 Mayıs 2009, 17:00
9-10 Mayıs 2009, 11:00
santralistanbul
Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/6 Eyüp




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT