Efes Pilsen Blues Festival 19

Tarihler: 21 Kasım 2008 Cuma ~ 22 Kasım 2008 Cumartesi 21-22 Kasım Saat 18:30 2008

Yer: Refresh The Venue

Ücret: 33,50 YTL (Tam) - 22,50 YTL (Öğrenci)

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Refresh The Venue Gişe

Adres: 100. Yıl Oto Sanayi Sitesi, G 52 Çömlekçi Sok. No:30 Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 444 3337 – 444 EFES

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 21, 2008 ~ Kas 22, 2008
Efes Pilsen Blues Festival, 19. yılında blues rüzgârı estirmeye devam ediyor.
Türkiye’nin en uzun müzik festivali Efes Pilsen Blues Festival, 24 Ekim-3 Aralık 2008 tarihleri arasında 19. kez bluesseverlerle buluşluyor. Bu yıl blues müziğin dev isimlerinden John Lee Hooker Jr., Sharrie Williams ve Watermelon Slim’i konuk edecek olan Efes Pilsen Blues Festival, 21 farklı şehirde, 25 konserle blues hayranlarına bir kez daha unutulmaz bir müzik deneyimi yaşatacak.
Türkiye’nin ilk ve tek blues festivali, Efes Pilsen Blues Festival, Mersin’de başlayacak ve Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Kayseri, Rusya-Moskova, Kıbrıs-Girne, Denizli, Antalya, Konya, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Bursa, İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Kocaeli’de gerçekleşecek konserlerin ardından Edirne’de son bulacak.
Efes Pilsen Blues Festival 19, her yıl olduğu gibi bu yıl da blues müziğinin efsane isimlerini ağırlayacak.
Köklerini modern tınılarla harmanlayan, müziği geleneksel blues ve new age funk arasında bir sentez özeti olarak kabul edilen John Lee Hooker Jr., bluesu derinlerde hisseden etkileyici ses Sharrie Williams ve yaşadığı hayatın tüm renklerini müziğine taşımayı başaran Watermelon Slim, 21 şehirde gerçekleştirecekleri 25 konserle blues fırtınası estirecek.

Efes Pilsen Blues Festival’in sınırları Türkiye’yi aşıyor…
Efes Pilsen Blues Festival 19, bu sene de sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp Rusya ve Kıbrıs’a da uzanıyor. Rusya, 2-3 Kasım tarihlerinde Moskova’da, Kıbrıs ise 5 Kasım tarihinde Girne’de gerçekleşecek konserler ile blues’a doyacak.
Detaylı bilgi için: www.efeskeyfi.com, www.pozitif.info adreslerini ziyaret edebilirsiniz.
İletişim Hattı: 444 3337 – 444 EFES

FESTİVALDE BU YIL...
John Lee Hooker Jr.

Blues onun geninde var! Efsanevi John Lee Hooker’ın oğlu olan Detroit doğumlu John Lee Hooker Jr. 8 yaşında Detroit’in WJBK radyosunda çalmaya başladığı ilk günden itibaren babasının yolunda yürüyerek büyük bir sanatçı olmaya karar verdi. Babasıyla birlikte çıktığı turnelerde henüz 16 yaşındayken Jimmy Reed gibi ünlü müzisyenlerle sahne aldı ve 1972 yılında 18 yaşındayken babasıyla “Live at Soledad Prison” albümünde şarkı söyledi. Uzun yıllar bağımlılıktan kurtulmaya çalışan sanatçı “kefaret kutlaması” olarak nitelendirdiği ilk albümü “Blues With a Vengeance”la blues dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Nisan 2004’te çıkan bu albüm “En İyi Geleneksel Blues Albümü” dalında Grammy ödülüne aday olarak gösterildi ve W.C. Handy tarafından “En İyi Yeni Artist” ödülüne aday oldu. Albüm; California Music Awards tarafından “Yılın En Göze Çarpan Albümü” ödülüne, Bay Area Blues Society tarafından verilen “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı” ödülüne layık görüldü. Jr. Hooker yakın zaman önce yayınladığı üçüncü albümü “All Odds Against Me”yle blues’u yine 21. yüzyıla başarılı bir şekilde taşımaya devam ediyor.
Sharrie Williams
Blues’u derinlerde hisseden etkileyici bir ses!
Müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sharrie Williams doğumundan itibaren blues’la iç içe oldu. Sanatçının teyzesi ve büyükannesi caz şarkıcıları olmakla beraber, babası 50/60’lı yıllarda caz/gospel şarkıcısı ve annesi de gospel şarkıcısıydı. Williams, evlerinin şarkı söyleyenen, içilen, dans edilen, blues çalınan insanlarlar dolu olduğu bir ortamda büyüdü. 1997 yılında The Wiseguys ile birlikte çalışmaya başlayan Williams, Chicago’nun ünlü Blues kulüpleri olan Kingston Mines ve Buddy’s Legends’da sürekli olarak sahne almaya başladı. Hemen bir yıl sonra Avrupa’da sahne almaya başlayan Sharrie Williams ve The Wiseguys son olarak 2004 yılında Hollanda, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere, Kanada ve Afrika’yı kapsayan bir turneye çıktı. Nisan 2004’te Williams Alman Crosscut Records’dan “Hard Drivin’ Woman” adlı albümünü yayınladı ve sanatçının etkileyici performansı Amerikadaki önemli festivallerde sahne almasını sağladı.
Watermelon Slim
Hayatın içinden parıldayan bir yıldız!
Boston’da ilerici bir avukat ve eski bir özgürlük yanlısı babanın çocuğu olarak dünyaya gelen ve asıl adı Bill Homans olan Slim, Kuzey Carolina’da bakıcısının söylediği John Lee Hooker ve diğer blues sanatçılarının şarkılarını dinleyerek büyüdü. Middlebury üniversitesi’ni Vietnam’da gönüllü askerlik yapmak için bırakan sanatçı, Vietnam’dan savaş karşıtı bir eylemci olarak döndü. Döndükten sonra ilk defa sahneye kıdemli bir asker olarak çıkan Slim sonradan Country Joe McDonald tarafından seslendirilecek protesto çınlaması “Merry Airbrakes”le çıkış yaptı. Sonraki 30 yıl boyunca müzikle birlikte kamyon şoförlüğünden karpuz yetiştiriciliğine birçok iş yapan ve Watermelon Slim adını da bu nedenle alan sanatçı, aynı zamanda tarih ve gazetecilik diploması aldı. Henry “Sunflower” Vestine ile ev arkadaşı ve müzik partnerleri oldukları sırada master’ını yaptı ve Mensa grubunun bir üyesi oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT