Ekolojik Pazar 3 Yaşında

Tarihler: 27 Haziran 2009 Cumartesi ~ 27 Haziran 2009 Cumartesi 27 Haziran 2009 Saat: 10:00-14:00

Yer: Ekolojik Pazar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 27, 2009 ~ Haz 27, 2009
Ekolojik Pazar 3 Yaşında
Türkiye’nin ilk ekolojik pazarı olan Şişli %100 Ekolojik Pazar, 27 Haziran saat 10:00-14:00’te kuruluşunun üçüncü yılını konserli, danslı, bez torba dikme atölyeli bir şenlikle kutlayacak. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından, Şişli Belediyesi ortaklığıyla kurulan ve denetlenen pazarın geçtiğimiz üç yıl içinde giderek güçlenerek büyümesi, Türkiye’de ekolojik tarımın gelişmesi açısından umut vaad ediyor.

Şişli Ekolojik Ekolojik Pazar 3. yaşını, doğaya ve sağlığına özen gösteren dostlarıyla birlikte, tam bir şenlik havasında kutlayacak. 27 Haziran’da Şişli Ekolojik Pazar’da konserler verilecek, dans ve tahta oyuncak gösterileri yapılacak.
Tohum Dansı ile başlayacak olan %100 Ekolojik Pazar’ın 3. yıl kutlamalarında Grup Bulutsuzluk Özlemi’nden Nejat Yavaşoğulları bir resital verecek. Slow Food Gençlik Gıda Hareketi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden “Hayatı Poşetleme!” Grubu, doğaya zarar veren naylon torba ve kesekağıdı kullanımını azaltmak amacıyla Bez Torba Dikme Atölyesi gerçekleştirecek. Atölyeden sonra yapılacak “En Güzel Bez Torba” yarışmasında en pratik ve en yaratıcı bez torba seçilerek ekolojik pazardan bir şişe organik zeytinyağı ile ödüllendirilecek.

Kurulduğu 2006’dan bugüne ürün çeşitliliği ve kalitesini arttıran Şişli Feriköy %100 Ekolojik Pazar’da mevsimin tüm taze sebze ve meyvelerinin yanı sıra kozmetikten deterjana, etten tereyağına, diş macunundan tekstil ürünlerine, şalgam suyundan şaraba, pekmezli fındık ezmesinden hurmaya çok geniş bir ürün yelpazesi bulmak mümkün. Pazarın üçüncü yılında katılımcı sayısı 50, tazgah sayısı ise 200`ün üzerine çıkmış durumda.

Pazarda ekolojinin çeşitli dallarında uzmanlaşmış kişilerle söyleşiler yapılarak müşterilerin sadece midesi değil, ruhu ve aklı da besleniyor. Gelecek nesillere sağlıklı tohumlar, verimli tarım alanları ve temiz su kaynakları bırakma niteliği de taşıyan organik tarım ve ürünleri, ekolojik pazar sayesinde tüketiciyle buluşuyor. Buğday Derneği öncülüğü ve kontrolünde, Antalya ve Samsun’da da açılan %100 ekolojik pazarların Türkiye için birer model oluşturarak yaygınlaşması bekleniyor.

Şenlik, her cumartesi %100 Ekolojik Pazar’ın kurulduğu yerde, İstanbul Şişli Feriköy’de Bomonti caddesi, Lala Şahin Sokak’ta gerçekleşecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT