Elektronik Sanatlar Festivali PIXELİST

Tarihler: 29 Nisan 2009 Çarşamba ~ 01 Mayıs 2009 Cuma 29 Nisan – 1 Mayıs

Yer: santralistanbul

Nereden Alınır: www.santralistanbul.org

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/6 Eyüp Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 444 0 428

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 29, 2009 ~ May 1, 2009
Pixelist
Elektronik Sanatlar ve Altkültürler Festivali

Pixelist elektronik sanatlara ve altkültürlerine adanmış bir medya festivali olarak 29 Nisan – 1 Mayıs 2009 tarihleri arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü (VCD) tarafından, uzun yıllardır uluslararası ilginin odağında Finlandiya’nın Helsinki kentinde gerçekleştirilen PixelACHE’in de işbirliği ile santralistanbul’da gerçekleştirilecek.

Atölye çalışmaları, performanslar, sunumlar ve gösterimlerden oluşan festival 3 gün boyunca yoğun bir program sunacak. 29 Nisan Çarşamba akşamı açılış gecesinde elektroakustik virtüözü Erdem Helvacıoğlu Aucourant Records tarafından ABD`de yayımlanan "Wounded Breath" albümünden eserler seslendirecek. 30 dakikalık bu performansta Helvacıoğlu albümde yer alan, uluslararası ödüllü 3 eseri canlı olarak 8 hoparlöre yönlendirecek (sound diffusion). Acousmatic ve "kulak için sinema" müziği özelliklerini barındıracak olan bu konserde, seyirciler okyanusun derinliklerinden ateşin sesine ve diğer birçok farklı ambiyansın içine çekilecek.

İkinci gecenin anateması ise gençler... Görsel İletişim Tasarımı öğrencileri Refik Anadol ve Alican Aktürk, DUE3 eşliğinde, santralistanbul’un ana galeri cephesinde “quadrature” isimli, Türkiye’de daha önce örneğini pek de göremediğimiz türden bir görsel işitsel performans sunacaklar. Gündüz programları da ağırlıklı olarak atölye çalışmaları ve sunumlardan oluşuyor. Helsinki kökenli “koelse” isimli deneysel elektronik sanatlar topluluğu, yürütecekleri atölye çalışması süresince atık elektronik cihazlardan müzikal enstrümanlar üretmeyi öğretecekler.

Elektronik medya ve teknolojiye hem deneysel hem de eleştirel yaklaşımlarla destek verecek olan festivalin programı beş farklı ülkeden yaklaşık yirmi sanatçı ve akademisyenin katkısı ile oluşturuluyor. Festival, ağırlıklı olarak Türkiye genelinde tasarım ve medya öğrencilerinin ilgisini beklerken halkın katılımına da açık.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT