Gitarcafe’de Yıl Sonu Etkinlikleri

Tarihler: 03 Aralık 2010 Cuma ~ 27 Aralık 2010 Pazartesi

Yer: Gitarcafe

Ücret: 20,00 TL

Nereden Alınır: Gitarcafe

Adres: Caferağa Mah. Sakızgülü Sok. Toranto Apt. No: 7/1 Kadıköy / İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 348 60 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 3, 2010 ~ Ara 27, 2010

Kadıköylü Gitarcafe’de Aralık ayının ilk konserlerinden biri, klasik gitarist Toygar Canbay ile flütist Eren Coşkuner’in kurduğu ve adını bu semtten alan Kalkeduon ikilisinden. Kalkeduon, Türkiye’nin ilk klasik gitar-flüt ikilisi olarak 2000’den bu yana yurtiçinde ve yurtdışında dikkat çeken konserler veriyor. Yılın son konseri ise, yine ilk kez Gitarcafe’de sahne alacak olan solist müzisyen ve besteci Ayser Vançin ve şarkıcı komedyen Matthieu Chardet ikilisinden “Şarkılı Mısralar, Şiirli Mısralar” (Chants du levant, chants du couchant). Nazım Hikmet’ten ve dünya şairlerinden ilhamla yola çıkan tanınmış ikili, etkinliklerini uluslararası sahnelerde ve festivallerde sürdürüyor.

Kısa süre önce ikinci albümü Hayat ile hayranlarına yenilerini katan Jehan Barbur, geçen yıl olduğu gibi yine Evrim Tüzün’ün klavyesi eşliğinde sımsıcak sesiyle içlerimizi ısıtıyor. Ülkemizde gitarın önde gelen isimlerinden Akın Eldes ile genç kuşağın öne çıkan müzisyenlerinden Sinan Cem Eroğlu’nun akustik projesi ayın öne çıkan konserlerinden.

On dört yıldır İstanbul caz sahnesinin beğeniyle izlenen seslerinden Feyza Eren, Kaan Mete ve Baran Say’dan oluşan üçlüsüyle swing ve bossa nova ağırlıklı bir program sunuyor. İmge Mıngıroğlu ise jazz-soul/accoustic ağırlıklı projesinde, bas gitarda Mustafa Savaş Coşkun eşliğinde klasikleşmiş ve güncel parçaları kendi tarzında yorumluyor.

Bağlamada yeni kuşağın önemli temsilcilerinden Erdem Şimşek’e kemençede Onur Şentürk eşlik ediyor. Aynı zamanda akademisyen olan Erdem Şimşek, önümüzdeki aydan itibaren Gitarcafe programı içindeki köşesinde halk müziğinin önemli adlarını ağırlayacak. Ayşenur Kolivar’ın Karadeniz müziğinin seçkin isimlerini ağırladığı köşesinde ise bu ay Hozan adlı ilk albümünde karakteristik vokal kullanımı ve özenli repertuvarıyla dikkat çeken Trabzonlu sanatçı Mustafa Şafak var.

Ayın ilginç başlıklarından biri de, sazı cazla buluşturan Jazz with the Saz projesi. Bağlamada 13. yüzyıl halk şairlerimize sevdalı Los Angelesli Nyofu Tyson ile gitarda Emir Altuğ Karakaya, ud, cümbüş ve lavtada Sami Dural ve basta M. Alper Kılıç’tan oluşan ekibe vurmalıların usta ismi İzzet Kızıl konuk oluyor. Çalışmalarını Ankara’da sürdüren Savaş Çağman, 40. yaş gününü Gitarcafe’de Alper İşman ve sürpriz konuklarıyla kutluyor. Ses ve kontrbasın yalın birlikteliğine dayalı repertuarları, 1900’lerin tangoları, şanoları, kantoları, operet şarkıları, valsleri, fokstrotları, Sefarad ve Rum şarkıları, Beyoğlu ve Rumeli türkülerinden oluşuyor.

Ülkemizde özgür doğaçlamanın önde gelen grubu Islak Köpek, bu sezon Gitarcafe’deki ilk konserine Yunanlı müzisyen Yiorgis Sakellariou ile geliyor. Mecha/orga adıyla çalışmalarını sürdüren Sakellariou, müziğinin temelini alan kayıtlarına ve bunların canlı işlenmesine dayandırıyor.

Nilgün Onat’ın ses-nefes, Simla Sunay’ın 6-12 yaş çocuklara yönelik öykü ve resim, yüksek ressam Nihal Okçetin’in giriş sınavlarına yönelik resim, Cem Küçümen gitar ustalık sınıfı, Sıla Gerbağa flüt, Onok Bozkurt gitar, İberya Özkan akordeon atölyeleri devam ediyor. Sumru Ağıryürüyen “Birlikte Söyleyelim” atölyesiyle bu ay Gitarcafe’de. Haftada bir gün amatör müzisyenlere açık Sahne Sizin etkinliklerimiz de ilgilenenleri bekliyor. Atölyelerle ilgili ayrıntılı bilgi için gitarcafe.atolye@gmail.com, programlardaki değişiklikler için www.gitarcafe.com ya da www.myspace.com/gitarcafe adreslerine bakabilirsiniz.

Gitarcafe Aralık 2010 Programı
3 Aralık 2010 Cuma – 21.00
JAZZ WITH THE SAZ
Nyofu Tyson (bağlama), Emir Altuğ Karakaya (klasik gitar, perdesiz gitar), Sami Dural (ud, cümbüş, lavta), M.Alper Kılıç (bas)
Konuk: İzzet Kızıl (vurmalılar)
Giriş: 20 TL
4 Aralık 2010 Cumartesi – 21.00
KALKEDUON
Toygar Canbay (gitar), Eren Coşkuner (flüt)
Giriş: 20 TL
10 Aralık 2010 Cuma- – 21.00
İMGE MINGIROĞLU ACCOUSTIC SOUND
İmge Mıngıroğlu (vokal, klasik gitar), Mustafa Savaş Coşkun (bas)
Giriş: 20 TL
11 Aralık 2010 Cumartesi – 21.00
ERDEM ŞİMŞEK (vokal, bağlama)
Konuk: Onur Şentürk (vokal, kemençe, tulum)
Giriş: 20 TL
12 Aralık 2010 Pazar – 21.00
FEYZA EREN TRİO
Feyza Eren (vokal), Kaan Mete (gitar), Baran Say (bas)
Giriş: 20 TL
17 Aralık 2010 Cuma – 21.00
MUSTAFA ŞAFAK (vokal, kemençe)
Giriş: 20 TL
18 Aralık 2010 Cumartesi – 21.00
Yiorgis Sakellirou ve ISLAK KÖPEK
Giriş: 20 TL
19 Aralık 2010 Pazar – 21.00
SAVAŞ ÇAĞMAN 40 YAŞ KONSERİ
Savaş Çağman (vokal, gitar, sampler), Alpay İşman (kontrbas) ve konuk müzisyenler
Giriş: 20 TL
22 Aralık 2010 Çarşamba– 21.00
JEHAN BARBUR
Evrim Tüzün (klavye)
Giriş: 20 TL
23 Aralık 2010 Perşembe – 21.00
AKIN ELDES – SİNAN CEM EROĞLU “AKUSTİK”
Akın Eldes (gitar), Sinan Cem Eroğlu (kaval, Oğur sazı)
Giriş: 20 TL
27 Aralık 2010 Pazartesi– 21.00
YENİ YILA DOĞRU
Şarkılı Mısralar, Şiirli Mısralar - Chants du levant, chants du couchant
Ayser Vançin (obua, piyano ve besteler), Mathieu Chardet (şarkıcı komedyen)
Giriş: 20 TL

Atölyeler:
Nilgün Onat – Ses-Nefes, Sumru Ağıryürüyen - Birlikte Söyleyelim, Cem Küçümen - Klasik Gitar Ustalık Sınıfı, Onok Bozkurt - Klasik Gitar, Sıla Gerbağa – Flüt, İberya Özkan – Akordeon, Simla Sunay – Çocuklarla Öykü ve Resim, Nihal Okçetin – Resim (Hobi ve Sınavlara Hazırlık)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT