Hoşgörü Festivali

Tarihler: 20 Kasım 2004 Cumartesi ~ 05 Ocak 2005 Çarşamba 20 Kasım 2004-5 Ocak 2005 tarihleri arasında

Yer: Tepebaşı Pera Meydanı

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi için: http://www.buddybearsinistanbul.com/

Adres: Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 279 31 30-31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 20, 2004 ~ Oca 5, 2005
United Buddy Bears, Dünya Turnesindeki 3. Durak İstanbul / Beyoğlu
20 Kasım 2004-05 Ocak 2005

UNITED BUDDY BEARS in BEYOĞLU Uluslararası Organizasyonu Türkiye Cumhuriyeti ve Federal Almanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlıkları, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Berlin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıkları ve Beyoğlu Belediye Başkanı Sn. Ahmet Misbah Demircan`ın destek ve himayelerinde Buddy Bar Berlin Gmbh ve Türkiye Ajansı Haliç Uluslararası Yayıncılık ve Ticaret Ltd. Şti. Ve Proje Çözüm Ortağı Bros Tourism & Travel işbirliği ile 20 Kasım 2004-05 Ocak 2005 tarihleri arasında Türkiye`de İstanbul, Tepebaşı Pera Meydanı`nda gerçekleştirilecektir.

UNITED BUDDY BEARS projesi Almanya`nın başkenti Berlin`in simgesi olan AYI`dan ilham alarak 120 dünya ülkesinden 120 sanatçıya kendi ülkelerini ve kültürlerini yansıtmak üzere tasarlatılarak yaptırılan 2 metre boyunda ve taban betonuyla yaklaşık 230 kg gelen sanat eserlerinden çember oluşturularak; tüm dünya çocuklarına birbirlerine anlayış ile yaklaşmayı, barışı, sevgiyi, bütünleşmeyi, öğrenme ve öğretme hedefli çalışmayı aşılamak amacıyla sergilenmesi fikrine dayanmaktadır.

United Buddy Bears’in ülkemiz için bir başka önemi de; Türkiye’nin yıllardır Dünya’ya ve AB’ye sunduğu anlayış ve hoşgörünün, Avrupa Birliği ile girilen kritik dönemeç içersindeki karşılıklı beklentisidir. 120 Dünya ülkesinin halkları, sporcuları, sanatçıları, siyasetçileri bir araya gelecek ve 45 gün boyunca “Anlayış ve Hoşgörü” mesajlarını Avrupa’ya ve tüm Dünya’ya konuşmalarıyla, müzikleriyle, şarkılarıyla, sanatlarıyla, danslarıyla, resimleriyle, heykelleriyle, yazılarıyla, animasyon ve özgün mutfaklarıyla sunacaklardır.

Sergilenen Buddy Bear’lerin açık artırma ile satılması ve organizasyon içersindeki bir çok hediyelik eşyanın satışı ve bağışlarla elde edilen gelirler, UNICEF çatısı altında dünya çocuklarına, ulusal ve yerel yardım kuruluşlarına bağış olarak aktarılacaktır. Bugüne kadar United Buddy Bears sergilerinde 1 milyon Euro toplanmıştır. Bu durum hiç kuşkusuz projeye katılan bütün kurumlara büyük bir sorumluluk ve gurur vermektedir. Berlin’de doğan ve Dünya turnesine Avusturya’da başlayan United Buddy Bears organizasyonu, Hong Kong’dan sonra 20 Kasım 2004 - 05 Ocak 2005 tarihleri arasında İstanbul Beyoğlu’nda Tepebaşı Pera Meydanı`nda yapılacaktır. TRT Stüdyoları ile Pera Palas Hotel arasında kalan toplam 11.500 m2’lik 2 meydan ve altındaki kapalı alanın iki bölümü organizasyonun gerçekleşeceği yer olarak belirlenmiştir.

United Buddy Bears organizasyonun düzenleneceği Beyoğlu, öncelikle projenin doğum yeri ve ilk sergi alanı olan Berlin ile birebir benzerlikler içerisindedir. Öncelikle çok kültürlü yapısı ile tüm semavi dinlerin ibadethanelerin bulunduğu, İstanbul’un tarihsel ve kültürel dokusunu en iyi yansıtacak yerleşim bölgesidir. Sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra, gastronomi ve eğlence sektörünün dinamizmi, yabancı ve yerli turist sayısının yoğunluğunun dışında konsoloslukların ve eğitim kurumlarının da bu bölgede bulunması Beyoğlu’nun önemini arttırmaktadır. İstanbul büyükşehir ve Beyoğlu Belediyesi tarafından çok kısa sürede yeniden yapılarak İstanbul’a kazandırılacak olan Tepebaşı Pera Meydanı da bu organizasyona ev sahipliği yapacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT