iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali

Tarihler: 01 Ekim 2010 Cuma ~ 31 Ekim 2010 Pazar

Yer: garajistanbul

Ücret: 10 TL ile 40 TL arasında değişmektedir. Bazı etkinlikler ücretsizdir.

Nereden Alınır: Biletix, garajistanbul gişesi ve etkinlik öncesi gösteri mekânlarında

Adres: Ayrıntılı bilgi için: www.idans.info İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 1, 2010 ~ Eki 31, 2010

Disiplinlerarası sanat festivali iDANS’ın 2010 yılının Ekim ayı boyunca ve ek etkinliklerle yıl sonuna dek gerçekleşecek “Kozmopolitlik” teması çerçevesinde hazırlanan dördüncüsü, rekor sayıda sanatçı ve projeyi ağırlıyor.

Yaklaşık 154 sanatçı, birbirinden renkli ve iddialı 41 proje ve 50’den fazla gösterimle İstanbul sahnelerinde ve sokaklarında dalgalanmalar yaratıyor.

iDANS bu programında, kimliklerin karmaşıklığıyla heterojen doğalarına ve sanatsal pratiklerin çoklu kültürel bağlantılarına dikkat çekiyor. Disiplinlerarası sahne gösterilerinden sunumlara, kamusal alan yerleştirmeleri ve benzeri performatif projelerden atölye çalışmalarına, seminerlerden sanatçı buluşmalarına uzanan zengin ve çok yönlü festival programı, “koreografinin” kültürel, politik ve duygulanımsal bir müzakere alanı olduğunu vurgulayarak sanatsal ifadelerin demokratik bir kamusal alan için önemini araştırıyor.

Festival Programına Genel Bakış

Festival teması için geliştirilmiş 5 özel proje; 4 ortak yapım; 2’si projeye yönelik olmak üzere 8 atölye çalışması, 9 seminer ve 41 sanatsal projeden oluşan programda, çağdaş dansın ağır toplarıyla en yenileri birlikte yer alıyor. Performansları bilet fiyatları ise 10 TL ile 40 TL arasında değişmektedir.

“Kritik Çaba”

iDANS kapsamında 18-31 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek “Jardin d’Europe” etkinliklerinden biri olan “Critical Endeavor (Kritik Çaba)”, çağdaş dans ve performans sanatları yazarlığında uzmanlaşmakta olanlara yönelik bir eğitim programı. Program, dans alanındaki eleştirel pratiklerin sorun, sorumluluk ve sorgularıyla yüzleşerek nitelikli fakat erişilebilir eleştirel bir yazının gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Prix Jardin d’Europe: Avrupa’nın Çağdaş Dans Ödülü, iDANS Kapsamında İstanbul’da Veriliyor!

iDANS bu sezon çok önemli bir projeye ev sahipliği yapıyor: Kısmen Avrupa Birliği Kültür Komisyonu tarafından desteklenen 5 yıllık bir proje olan ve 10 Avrupalı ortağı─Ultima Vez (BE), CCN Montpellier (FR), Workshop Foundation (HU), Lokomotiva (MK), Station (RS), Art Link (RO), Cullberg Ballet (SE), Bimeras Culture Foundation (TR), Southbank Centre (UK), danceWEB (AT)─tarafından geliştirilen “Jardin d’Europe” projesi etkinlikleri iDANS kapsamında Bimeras Kültür Vakfı tarafından düzenleniyor. Jardin d’Europe etkinliklerinin en önemli parçasını ise Prix Jardin d’Europe (Avrupa Birliği Dans Ödülü) oluşturuyor. Festival kapsamında düzenlenen “Kritik Çaba” çalıştayının katılımcıları aynı zamanda bu ödülün jürisini oluşturacaklar. Ödül, 31 Ekim’de düzenlenecek bir törenle sahibini bulacak.

Dünya Futbol Şampiyonası’ından iDANS’a, 2009 Avrupa Kültür Başkenti Linz’den İstanbul 2010’a

Dev Kediler İstanbul’a Geliyor iKEDi: “Biz de İstanbulluyuz”

iKEDi “Biz de İstanbulluyuz”, Roger Titley ve Airan Berg tarafından iDANS için geliştirilmiş bir proje olup İstanbul’un sokaklarını ve doğasını paylaştığımız hayvanlara dikkat çekmek, hayvan hakları temelinde kentte karşılıklı sorumluluk anlayışıyla, birlikte yaşama bilincini geliştirmek amacıyla gönüllülük esasına dayalı, sivil katılımcılığı gözeten bir sosyal yaratıcılık projesidir.

Her yıl farklı bir temayla izleyici karşısına çıkan İDANS’ın bu yılki birlikte yaşama, birbirini anlama, çok kültürlülük gibi konulara vurgu yapan ve evrensel değerleri öne çıkaran “Kozmopolitizm” temalı festival programına paralel gerçekleştirilecek iKEDi “Biz de İstanbulluyuz” projesi, farklı kültürler ve inanışlara hoşgörüyle yaklaşmanın ötesinde; İstanbul’un havasını, suyunu paylaştığımız bütün canlılarıyla ve çevreyle uyumlu bir yaşama ve diğer canlıların var olma haklarına saygılı bir bakışa davet ediyor.

Televizyon, tiyatro ve sinema dünyasında yaptığı tasarımlarla tanınan, Güney Afrikalı, dünyaca ünlü kukla ve animasyon sanatçısı Roger Titley, iKEDi projesinin ana eksenini oluşturan kuklaların tasarımını gerçekleştiriyor. 2010 Dünya Futbol şampiyonasının açılış ve kapanış gösterilerinde dev boyutlardaki gübre böcegi ve fil kuklalarıyla dünyanın hayranlıkla izlediği eşsiz bir performansa imza atan Titley’in tasarımları ilk defa İstanbul’un muhteşem görselliği eşliğinde sergilenecek.

Festival Mekânları:
garajistanbul,
MSGSÜ Bomonti Kampüsü
Şebnem Selışık Aksan Sahnesi,
Cemal Reşit Rey Konser Salonu,
Pera Müzesi

FESTİVAL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT