ISEA 2011

Tarihler: 14 Eylül 2011 Çarşamba ~ 21 Eylül 2011 Çarşamba

Yer: Sabancı Üniversitesi

Adres: Sabancı Üniversitesi Orta Mahalle, Üniversite Caddesi No: 27 34956 Tuzla-İstanbul Tuzla İstanbul

Telefon: 0216 483 90 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 14, 2011 ~ Eyl 21, 2011

Bu yıl 17.si düzenlenen ISEA (Inter-Society for the Electronic Arts) Sabancı Üniversitesi’nin evsahipliğinde İstanbul’da gerçekleşiyor. Sabancı Üniversitesi çağdaş sanatlar, bilim ve teknoloji çevrelerini, konferans, seminer ve festival etkinliklerinde bir araya getiren dünyanın en önemli uluslararası organizasyonu “Uluslararası Elektronik Sanatlar Sempozyumu”nu, Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya’dan gelen teklifleri geride bırakarak, İstanbul’un kozmopolit atmosferine getiriyor. Bu önemli sanat ve bilim etkinliği için İstanbul’un seçilmesinde Sabancı Üniversitesi’nin disiplinlerarası yapısı etkili oldu.

Sabancı Üniversitesi, her yıl farklı bir metropolde düzenlenen ISEA (Inter-Society for the Electronic Arts) “Uluslararası Elektronik Sanatlar Sempozyumu”nun 17. buluşmasına 14-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da evsahipliği yapıyor. Etkinliğin sergi açılışı ise 17 Eylül 2011’de olacak ve sergiler iki ay kadar sürecek. ISEA2011 Sempozyumu, İstanbul Bienali ile de aynı zamanda gerçekleştiriliyor.

Dünyanın önde gelen çağdaş sanat, bilim ve teknoloji çevrelerini bir araya getiren “ISEA2011 İstanbul” ana yapısı itibariyle konferans ve sergi programından oluşuyor.

ISEA2011 İstanbul’un ana temaları: Güncel elektronik ve yeni medya, çok kültürlülük, şehirler ve denizler aracılığıyla kültürel etkileşimlerin tarihi ve dünya kültürünün hayalinde bir üretim yeri olarak canlanan İstanbul şehrinin kendisi...

Sanat ve teknoloji alanlarındaki yenilikçi akım ve yaklaşımları tartışan, elektronik sanatlar, bilim ve teknolojinin kesiştiği noktada duran yapıtları sanatseverlere sunan ISEA sempozyumu, çağdaş sanat alanında en prestijli uluslararası etkinliklerden biri olarak kabul ediliyor. Akademik konferanslar, teknolojik yeniliklere dair sunumlar, çağdaş dijital ve yeni medya sanatına dair sergiler, kamuya açık alanlarda çeşitli performanslar, atölye çalışmaları, dersler, seminerler, buluşmalar, müzik ve tiyatro etkinlikleri ile sergiler de sempozyumun programının birer parçası olacak.

İstanbul’un Her Köşesinde Sanat ve Bilim Buluşması…

ISEA2011`de yaklaşık 450 bildiri, 70 panel, 50 atölye çalışması ve 4 tane forum gerçekleşecek. Bildiri oturumları, paneller ve forumlar Levent`te Sabancı Center`da, atölyeler Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi ve Robert Kolej`de yapılacak.

ISEA2011 Istanbul’un forum programında, farklı coğrafyalardan katılan akademisyenlerin bakış açılarının anlaşılmasını sağlamayı hedefleyen Avustralya Forumu, Latin Amerika Forumu, Dijital Akdeniz`de Devrim: Güney Akdeniz Forumu’nun ve internet dünyasında son günlerde yaşananları irdeleyebilmek ve tartışabilmek adına Sanat, Sansür, Demokrasi Forumu yer alıyor.

Şehirhatları Vapurları Buluşma Noktası Oluyor

Konferans programı dahilinde ayrıca "networking" etkinliği gerçekleşecek. Kanada`dan Elektra ile ortak hazırlanan bu etkinlikte, iki ayrı günde bir şehirhatları vapuru ile Boğaz’da yapılacak gezilerle katılımcıların birbirleriyle tanışmaları ve iletişime geçmeleri hedefleniyor.

Etkinliğe dair daha detaylı bilgiye bu link aracılığı ile ulaşılabilir: http://isea2011.sabanciuniv.edu/other-event/isea2011-istanbul-art-market-and-international-networking-event

İstabullular Galerilerde ve Dev Ekranlarda Elektronik Sanatı Keşfedecek

ISEA2011 kapsamında; Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi, Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi, Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri, Zagreb Güncel Sanat Galerisi’nde sergiler düzenleniyor.

Zagreb Güncel Sanat Galerisi`nin dev ekranlarında video sanatçılarının eserleri yayınlanacak. Projenin detaylarına da bu linkten ulaşabilirsiniz: http://isea2011.sabanciuniv.edu/call-video-projects

900 civarında sanatçının başvurduğu robotik, video, performans eserlerinin ağırlıklı olduğu sergi programında, Hollanda`dan gelen sanatçılar Mondriaan Foundation tarafından, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelen sanatçılar da ülkelerinin sanat konseyleri tarafından desteklenecek.

Panellere, 2 Bine Yakın Sunum Başvurusu

ISEA2011 Istanbul’un sergiler ile paralel süren ana konferansına dünyanın dörtbir yanından bilim insanları, sanatçılar ve küratörler başvurdu. Toplamda 2000’e yakın başvuru alan etkinliğin bu hakemli konferans programında yer alacak bildirilerin başlıkları robotikten biyosanata, elektronik müzikten bilişsel bilimlere kadar uzanıyor. Başvuruları değerlendiren uluslararası komiteler alanın öncü isimlerinden oluşuyor. Değerlendirmenin ardından seçilen bildiriler, paneller ve atölye çalışmaları elektronik sanatın en son ve yenilikçi projeleri İstanbul’da sunulacak.

ISEA2011’e Nasıl Katılınır?

Özel ücretlendirilmiş etkinlikler hariç, bildiri oturumlarına, panellere, atölye çalışmalarına, kısacası tüm ISEA2011 etkinliklerine katılımı sağlayacak 18 euroluk “katılımcı” bileti bu link aracılığı ile internet üzerinden satın alınabilir: http://isea2011.sabanciuniv.edu/attendees-tickets

İstanbul’un seçilmesinde Sabancı Üniversitesi’nin Disiplinlerarası Sistemi Etkili Oldu

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lanfranco Aceti yönetimindeki ekip, nanoteknoloji, çağdaş sanat, kamusal alandaki sanatsal performanslar, şehir ekolojisi, disiplinlerarası çalışmalar ve Doğu ile Batı arasındaki kültürel ilişkiler temalarına odaklanarak hazırladıkları sunum ile Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya`dan gelen teklifleri geride bırakarak, etkinliğin İstanbul’da yapılmasını sağladı.

Belfast’taki 2009 ISEA sempozyumunda yapılan sunumda, Sabancı Üniversitesi’nin disiplinlerarası sisteminin yanı sıra, Sabancı Üniversitesi ekibinin, Avrupa ile Asya arasında bir köprü olduğu kadar çağdaş sanatlar, bilim ve teknoloji alanlarındaki güncel tartışmalar için de yaratıcı bir buluşma noktası olan İstanbul’a odaklanmasının etkisi oldu.

ISEA Hakkında

ISEA (Inter-Society for the Electronic Arts) 1990 yılında Hollanda’da kurulan, disiplinlerarası akademik çalışmaları teşvik etmeyi, sanat, bilim ve teknolojik yenilikler alanlarında çalışan, kültürel çeşitliliği bünyesinde barındıran birey ve kurumları bir araya getirmeyi hedefleyen ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon.

ISEA etkinlikleri bugüne kadar, aralarında Japonya, Avustralya, ABD ve Avrupa’nın da bulunduğu birçok coğrafi bölgede gerçekleşti. ISEA2009 Sempozyumu İrlanda’nın Belfast şehrinde düzenlendi. Daha önceden Paris’te UNESCO tarafından desteklenen sempozyum, 2010 yılında Almanya’da RUHR Avrupa Kültür Başkenti’nin ana etkinliğiydi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT