İstanbul Edebiyat Festivali Başlıyor

Tarihler: 06 Aralık 2010 Pazartesi ~ 11 Aralık 2010 Cumartesi

Yer: Kızlarağası Medresesi

Adres: Kızlarağası Medresesi, Divanyolu, Hoca Rüstem Sokak No:6 Sultanahmet/İstanbul Sultanahmet İstanbul

Telefon: 0212 528 23 57

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 6, 2010 ~ Ara 11, 2010
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteği ile Türk edebiyatının seçkin yazarlarını 6- 11 Aralık 2010 tarihleri arasında 2. İstanbul Edebiyat Festivali nde buluşturuyor.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteği ile Türk edebiyatının seçkin yazarlarını 6- 11 Aralık 2010 tarihleri arasında 2. İstanbul Edebiyat Festivali nde buluşturuyor.

Festivalde şiir, hikaye, roman, deneme, çocuk edebiyatı ve çizgi roman atölye çalışmaları, sergiler, şiir akşamı, sinema gösterimi, İstanbul okumaları, konser, 2010 da Türk Edebiyatı nın durumunun değerlendirileceği açıkoturum, paneller, söyleşiler ve ödül takdimi gibi bir hafta boyunca sürecek etkinlikler gerçekleştirilecek.

6 Aralık saat 10.00`da TYB İstanbul Şubesi`nde (Kızlarağası Medresesi) gerçekleşecek açılış programına TYB İstanbul Şubesi Başkanı A. Ali Ural, TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, yazar Hüseyin Su ve İstanbul 2010 AKB Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt ile ajansın Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç katılacak.

Saat 11.30`da Faruk Nafiz Çamlıbel, Attila İlhan ve Cahit Zarifoğlu anısına düzenlenen serginin açılışı yapılacak.

Saat 12.15`te `Bu Şehr- i Sitanbul ki` adlı şiir okumaları gerçekleştirilecek.

14.30`da ise `Günümüz Türk Şiiri Köklerinin Neresinde` başlıklı şiir atölyesi var.

İSTANBUL DA MEVSİM EDEBİYAT

İstanbul 2010 AKB Ajansı ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi işbirliği ile İstanbul un kültürel zenginliğini ve sanatsal verimliliğini ortaya koymak, İstanbulluyu edebiyatla buluşturmak, edebiyatımızda İstanbul un yerini yeniden keşfetmek ve edebiyatseverlerle edebiyatçıların bir süreklilik içinde etkileşim kurmalarını sağlamak amacıyla geleneksel bir edebiyat festivali düzenleniyor.

Edebiyat ile İstanbul arasındaki ilişkinin bir sosyal ve kültürel faaliyetler bütünü içinde yaşanılıp hissedilmesini ve edebiyat üzerinden bir kentlilik bilinci oluşturarak İstanbul ile edebiyat arasında birebir ilişki kurulmasını sağlayacak “Edebiyat Mevsimi `` (2. İstanbul Edebiyat Festivali) adlı festivalde, geniş katılımlı etkinliklerle İstanbul un edebiyat gündemini belirleyecek bir edebiyat platformu oluşturuluyor.

Sergi ve atölye çalışmaları, panel ve açık oturumlar, okur- yazar buluşmaları, şiir akşamı, deneme, şiir ve hikaye dalında ödüller, konser, sinema- tiyatro gösterimleri gibi kültürel ve sosyal aktivitelerle zenginleştirilmiş olan festivalde, canlı ve sıcak etkinliklerle, edebiyat ve İstanbul ilişkisini her açıdan hatırlatıp gündeme taşımak hedefleniyor.

Ayrıca festival boyunca edebiyatseverlerin, önemli edebiyatçılar ile aynı kültürel ortamda ufuk açıcı tartışmalar ve üretimler gerçekleştirmelerine olanak sağlanacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT