İstanbul Film Festivalinde Her Gece Bir Akbank Galası

Tarihler: 02 Nisan 2011 Cumartesi ~ 17 Nisan 2011 Pazar 2-17 Nisan 2011

Yer: İstanbul Film Festivali 2011

Ücret: akbank gala 15 tl

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, Festival sinemaları Gişe

Adres: Detaylı Bilgi için web: http://film.iksv.org/tr Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2011 ~ Nis 17, 2011

FESTİVALDE HER GECE BİR AKBANK GALASI

İstanbul Film Festivali’nin en çok ilgi gören bölümlerinden Akbank Galaları’nda sinemaseverler, ünlü yıldızları usta yönetmenlerle buluşturan 10 filmi herkesten önce izleme ayrıcalığını yaşayacaklar.

Kardeşler, Düğünden Sonra ve Açık Kalpler filmleriyle tanıdığımız Danimarkalı yönetmen Susanne Bier Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar kazanan son filmi Daha İyi Bir Dünyada / In a Better World’de bir kez daha senaryo yazarı Anders Thomas Jensen’le işbirliği yapıyor. Film, iki ailenin çocukları üzerinden bir intikam öyküsü anlatıyor.

Ünlü Fransız aktör Guillaume Canet’nin üçüncü yönetmenlik denemesi Küçük Beyaz Yalanlar / Les Petits Mouchoirs Fransa’da gişe rekorları kırdı. Başrollerinde, aralarında yönetmen Canet’nin eşi, Oscar’lı Marion Cotillard’ın da bulunduğu Fransız sinemasının yıldız oyuncularının yer aldığı film, talihsiz bir kazaya rağmen yıllık tatillerini deniz kıyısında geçirmeye karar veren Parisli burjuva bir arkadaş grubunun etrafında geçiyor.

Mike Leigh’nin son yapıtı Ömrümüzden Bir Sene / Another Year evli bir çiftin hayatını bir yılın dört mevsimi süresince takip ediyor. Rolling Stone, The New York Times ve Entertainment Weekly gibi yayınların “Yılın En İyi On Filmi” listelerinde yer alan filmin başrol oyuncularından Lesley Manville, bu filmdeki rolüyle 2010’da ABD Ulusal Sinema Kurulu tarafından verilen En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Usta yönetmen François Ozon’un yıldız oyuncularla dolu görkemli komedilere geri dönüş yaptığı son filmi Kadın İsterse / Potiche bir tiyatro oyunundan uyarlama. 1977 yılında Fransa’nın kuzeyindeki Sainte-Gudule kasabasında geçen film siyaset, kadın hakları ve kadının toplumdaki yeri üzerine deli dolu bir komedi. Filmin başrollerinde Fransız sinemasının usta isimleri Catherine Deneuve ve Gérard Depardieu yer alıyor.

Usta oyuncu ve yönetmen Robert Redford’un yönettiği The Conspirator, ABD Başkanı Lincoln’ün suikastıyla ilgili davayı konu alan aksiyon ve heyecan yüklü bir film. Ailesini korumak için her şeyi yapmaya hazır bir kadının ve onu korumak için her şeyi riske atan bir adamın gerçek hikâyesinin anlatıldığı film James McAvoy, Robin Wright, Kevin Kline, Evan Rachel Wood gibi ünlü isimleri bir araya getiriyor.

Japon asıllı İngiliz yazar Kazuo Ishiguro’nun Türkçe’ye aynı adla kazandırılan bol ödüllü kitabından uyarlanan Mark Romanek’in son filmi Beni Asla Bırakma / Never Let Me Go, Akbank Galaları’nın merakla beklenen filmlerinden… 28 Gün Sonra, Gün Işığı ve Halo filmlerinin senaryo yazarı Alex Garland tarafından sinemaya uyarlanan film, karanlık ve alternatif bir dünyada geçiyor. Filmin başrollerini, güzel oyuncu Keira Knightley, The Social Network’teki başarısının ardından Spiderman 4’te Örümcek Adam rolünde izleyeceğimiz Andrew Garfield ve İngiliz Bağımsız Film Ödülleri’nde bu rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen Carey Mulligan paylaşıyor.

Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı ve Shortbus filmlerinin yönetmeni John Cameron Mitchell’in aynı adlı Pulitzer ödüllü oyundan uyarladığı son filmi Mutluluğun Peşinde / Rabbit Hole Time dergisinin “Yılın en iyi on filmi” listesinde yer aldı. Başrolünü üstlenen Nicole Kidman’ın aynı zamanda ilk yapımcılık denemesi olan bu dram, Mitchell’a göre, “güzel bir melankoli, içinden mutluluk geçen bir şarkı gibi”.

Michael Winterbottom’ın Jim Thompson’ın 1952 tarihli aynı adlı “ucuz romanı”ndan uyarladığı kanlı, vahşi ve çokça tartışılan son filmi İçimdeki Katil / The Killer Inside Me, Teksas’ta küçük bir kasabada geçen “sevginin, şefkatin, mahremiyetin yok edilişi” üzerine bir film. Sundance, Berlin ve Tribeca film festivallerinde de gösterilen filmin başrollerinde Casey Affleck, Kate Hudson ve Jessica Alba yer alıyor.

FESTİVAL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT