Japon Festivali

Tarihler: 25 Eylül 2010 Cumartesi ~ 26 Eylül 2010 Pazar

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Darülbedayi Caddesi No:1 Harbiye Şişli İstanbul Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 25, 2010 ~ Eyl 26, 2010

Japon Festivali

Japon Festivali, Japonya’ya özgü çeşitli kültür, sanat ve müzik gösterileriyle Japon Kültürü’nü tanıtma ve dostluk ilişkilerini geliştirme amacıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirilmektedir.

Festivalin organizasyonunu üstlenen Nippon Express son 20 yılda 50 farklı ülkede Japon Festivali’ni gerçekleştirme başarısını göstermiştir.

2010 yılı Türkiye’de Japon Yılı olarak ilan edilmiş olup yıl boyunca iki ülke arasında siyasi, ekonomik, kültürel alanlarda ilişkilerin daha da artarak gelişmesi amaçlanmıştır. Japon Festivali bu çerçevede önemli bir görevi yerine getirmekte ve Japon Yılı’nın en büyük ve en önemli faaliyetlerinden biri olmaktadır.

Japon Festivali, 25 Eylül ve 26 Eylül tarihlerinde Cumartesi-Pazar günleri Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek olup Japon sahne sanatları, spor gösterileri, atölye çalışmaları ve çeşitli kültürel alanlarda çok geniş bir yelpazede Japon kültürünün eşsiz örneklerinin sunulacaktır. Bu amaçla festival süresince Japonya’dan gelen 200’ün üzerinde sanatçı görev almaktadır.

Sahne Gösterileri
Geleneksel Japon Dansı
Japonya’nın geleneksel dansı olan Japon dansının aslında ölülerin ruhlarını huzura kavuşturmak için yapıldığı söyleniyor. Günümüzde geleneksel kıyafetler giyilip, Japonya’ya has davul ve flüt gibi müzik aletleri eşliğinde bu zarif ve güzel dans icra edilmektedir.

Koro
Festivale katılan Japon heyetleri arasındaki en büyük gruptur. Bu grup öğrenci, ev hanımı, ofis çalışanları gibi çok çeşitli bir kitleden oluşmaktadir. Bu grubun sloganı ’’Müzik dünya dilidir’’ şeklindedir. Çok çeşitli ülkelerde performanslarini sergilemişlerdir. Bu seferki performanslarında Japonya’da dört mevsimi sembolize eden parçaları karışık olarak seslendireceklerdir.

Aikido
Aikido, erken Showa döneminde oluşmuş bir Japan savaş sanatıdır. Bu sanat, Jujutsu, Kenjutsu(kılıç sanatı) gibi Japon geleneksel savaş sanatlarına dayanarak kuruldu. Diğer savaş sanatlarından daha fazla maneviyata önem verilir ve kişinin manevi yönü gelişirse yetenekleri de gelişir düşüncesi hakimdir. Kurucusunun bireysel düşüncesi ve varlığının, başka dövüş sanatlarına kıyasla öğrencilerine büyük etkisi vardır. Bunun nedeni, kurucusu Morihei’nin karizmatik bir "usta" olması ve aikido öğrencilerinin arasında efsaneleşmiş olmasıdır.

Modern Japon Dansı
Klasik baleye bir alternatif olarak ortaya çıkmış çağdaş dans sanatıdır. Grup özgün tarzıyla Japon Festivali’nde de repertuvarındaki caz, tap ve diğer orijinal versiyonlu danları sergileyecektir. Enerjik danslarıyla bu grup tüm dünyada büyük beğeni toplamaktadır.

Koto - Geleneksel Japon Telli Çalgısı
Koto orjinalinde Çin’den gelmiş olan bir müzik aletidir. 13 ipek teli vardır ve gövdesi Poulownia ağacından yapılmıştır. Parmaklara takılan mızrap fildişinden yapılmıştır. Ruhu sakinleştirici bir etkisi vardır.

Taiko-Geleneksel Davul Grubu
Japon davulu, tüm dünyada cok ilgi görmektedir ve tüm Japon festivallerinin merkezi konumundadır. Bu organizasyonda değişik davulları kullanırken güçlü ve geleneksel davul sesinin modern versiyonuna tanık olunulacaktır. Türk halkının da Japon davulunun muhteşem tınısından etkileneceğine ve memnun kalacağına şüphe yoktur.

Shamisen - Geleneksel Japon Sazı
Japonya’nın önde gelen gitara benzeyen telli müzik aletidir. 6.yüzyılda bugünkü şeklini almıştır.

Daha sonra shamisen müziği yayıldıkça, çeşitli müzik türlerine eşlik etmek için kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde, popüler müzik ve geleneksel türkülerde kullanılmakta ve gençler tarafından da çok beğenilmektedir.

Sergi ve Atölye Çalışmaları
Japon Resim Sanatı
Japonya’nın Mie İli merkez olmak üzere, Japon resim sanatı ve batı resim sanatı alanında çalışmalar sürdürülmektedir. Özellikle Japonya kültürüne has resime ağırlık verilmektedir. Resimler ezilerek toz haline getirilen madenlerden yapılan "Kaya boyası", lapis lazuri, malakit, yakut gibi değerli taşlarla yapılmaktadır. Eserlerde Japonların uzun tarihinin içinde beslenmiş olan narin güzellik ifade edilmektedir.

Origami (Japon Kağıt Katlama Sanatı)
Origami, kağıtları katlayarak hayvan bitki veya yaşam araçları gibi şekiller üretme oyunudur. Son yıllarda origaminin sanatsal yönü değerlendirilerek geçmişte olmayan karmaşık ve mükemmel eserler de üretilmeye başlanmıştır. Geleneksel origami sanatına ek olarak, yeni katlama teknikleri geliştirilmeye halen devam edilmektedir.

Kaligrafi – Hat Sanatı
Hat sanatı, İslam sanatının en seçkin ve manevi sanatlarından biri olarak tanınmaktadır. Kuran’ı Kerim’de yer alan kelimelerin derinliğini ve güzelliğini, görsel olarak ifade etme yöntemidir. Ayrıca Arap harfleri, farklı milletlerden Müslümanların kullandığı diller arasında da bir bağ olmuştur.

Geleneksel El Sanatları
Reçine sanatını uygularken çiçekler, deniz kabukları, tüyler ve resimler kullanılır. Reçineyle sertleştirilmiş olan kısım zımpara ile düzleştirilir. Elde edilen madde kristale benzer. Japonya’da çok popüler hale gelmiş bir el sanatıdır. Bu grubun 25 yıllık bir geçmişi olup tek öncü organizasyon olarak kabul edilmektedir.

Kuru Çiçek Sanatı
Kalın kitap sayfaları arasında kurutulan çiçek ve yaprakların esas görünümleri korunarak hazırlanır. Mektup sayfalarında, tebrik kartlarında teker teker kullanıldığı gibi birlikte kullanılarak büyük resim kompozisyonlarının yaratıldığı kuru çiçek çalışmaları da vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT