Jurassic Land

Tarihler: 21 Mayıs 2012 Pazartesi ~ 21 Mayıs 2012 Pazartesi 21 Mayıs Saat: 10:00

Yer: Jurassic Land

Ücret: Tam 25.00 TL İndirimli 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com

Adres: Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi - Kocatepe Mah., Paşa Cad. 34045 Bayrampaşa İstanbul Bayrampaşa İstanbul

Telefon: 0212 640 80 88

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr May 21, 2012 ~ May 21, 2012

Dinozorlar Yaşıyor!

Avrupa’nın en büyük tema parkları arasında yer alan Jurassic Land, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde 10 bin metrekarelik dev bir alana kuruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı bir “edutainment” projesi olan Jurassic Land, eğlendirirken bir yandan da eğiterek okul ve aile gezilerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de İstanbul’da kaldıkları süre boyunca gezip görmek isteyecekleri, iyi vakit geçirebilecekleri bir aktivite alanı yarattı.

Çocukların hayal gücünü geliştirmek ve onları eğlendirirken eğitmek, nesli milyonlarca yıl önce tükenen dinozorlar ve tarih öncesi çağlar konusunda ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen proje Eylül 2011’de hayata geçti. Hizmete girdiği günden bu yana pek çok ziyaretçi tarafından gezilen Jurassic Land, kültür ve eğlence kategorisinde, İstanbul’a yeni ve seçkin bir soluk getirdi.

Haftanın her günü hizmet veren Jurassic Land pek çok “ilk” projeyi bünyesinde bulunduruyor. 70 dinozorun birebir replikalarının yer aldığı Jurassic Land, Milyonlarca yıl öncesine ait dinozor yumurtaları,iskeletleri, rölyefleri ve hareketli görsellerinin sergilendiği müzesi, Türkiye’nin en büyük hareketli sineması, bir senaryo eşliğinde ve rehberlerle gezilen, eğlenirken öğrenme imkanı da sunan bilim merkezi, dinozorların başrolde olduğu tiyatro gösterilerinin gerçekleştiği show alanı ve özel ürünlerin yer aldığı mağazası ile küçük büyük herkese unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Jurassic Land’in senaryosu Forum İstanbul’un inşaatının başlangıcına dayanıyor. Senaryoya göre, inşaat sırasında bulunan kemiklerin araştırılması için bölgeye davet edilen bilim adamları detaylı bir araştırma başlatırlar. Bulunan kemiklerde yapılan incelemeler doğrultusunda bu kemiklerin dinozorlara ait olduğu sonucuna ulaşılır. Çalışmalar yoğunlaşarak devam eder ve Marmara Denizi’nin altında bir iç deniz keşfedilir. Bu iç denizin ortasında bulunan adada halen yaşamakta olan dinozor türleri tespit edilir. Adada bir bilim merkezi kurulur ve dinozorlar ile ilgili bilimsel araştırmalara başlanır. Bu gizemli dünya ziyaretçilerini beklemektedir!

Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde “Özel Tesis” statüsünde olan Jurassic Land, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde yer almasına karşın bağımsız girişe sahip bir yapı olma özelliği gösteriyor.

65 Milyon Yıl Öncesinden Günümüze Bir Köprü; Kültür ve Turizm Bakanlığı Onaylı Tesis

Jurassic Land’de heyecan müze ile başlıyor. Farklı dönemlere ait dinozorların iskeletleri, rölyefleri, yumurtaları ve hareketli görsellerin sergilendiği müze bölümünde, dinozorların yaşadığı döneme ait bilgiler ziyaretçilerle paylaşılıyor.

Keşfin 4 boyutu; Türkiye’nin En Büyük Hareketli Sineması Juracopter

Macera başlıyor! Müzeden sonra artık sıra Jurassic Land’ı keşfetmeye geliyor. Jurassic Land macerası sırasında küçük, büyük bütün ziyaretçileri pek çok sürpriz bekliyor. Juracopter bu sürprizlerden yalnızca biri. Türkiye’nin en büyük dört boyutlu, altı efektli 96 koltuk kapasiteli sineması olan Juracopter, dinozorların dünyasını keşfetmek için tasarlanmış dev bir helikopter görünümünde özel bir araç.

Juracopter, zorlu hava, deniz ve kara yolculukları için tasarlandı. Bu benzersiz yolculuğa birbirinden farklı dinozor türleri eşlik ediyor. Juracopter ile yapılan tur bilim merkezinin de üzerinde bulunduğu tropik adada son buluyor.

Eşsiz Bilgi Kaynağı; Bilim Merkezi ve Laboratuvar

Juracopter sonrası tur, rehberlerin birebir anlatımıyla gezilen kuluçka ünitesi ile başlıyor. Bilim adamlarının buradaki çalışmalarını yakından gözlemleme şansının yanı sıra merak edilen tüm konulara dair detayları buradaki görevlilerden öğrenme imkanı sunuluyor.Kuluçka sürecinden itibaren sürdürülen dinozor araştırmalarının tamamı burada gerçekleştiriliyor. Kuluçka ünitesi ile başlayan gezide sonraki durak yeni doğan ve veterinerlik hizmetlerinin verildiği bölümler. Bu bölümlerde anne dinozorlar ve yavruları, tedavi görmekte olan dinozorlar ve tedavi detayları ile ilgili bilgilendirme yapılıyor. Uysal ve vahşi dinozorların yakından gözlemleneceği ünitelerde ise meraklı zihinler için ilginç görüntüler yer alıyor.

Etkinlik Alanı

İnsan milyonlarca yıl önce yok olan bu vahşi canlılara göre ne büyüklükte? Dinozorlarla insanlar aynı dönemde yaşasalardı ne olurdu? Bu soruların sıkça sorulduğu bir alan; Etkinlik Alanı. Birçok animatronik dinozorun bir arada bulunduğu bu dev alan, tüm ziyaretçiler için en etkileyici bölümlerden biri. Bu büyülü ortam, dinozorların başrolde olduğu, eğlendirirken bir yandan da çocukları eğiten özel tiyatro gösterilerine de ev sahipliği yapıyor.

Davetler ve Etkinlikler Jurassic Land’da Daha Eğlenceli ve Özel...

Avrupa’nın en büyük tema parklarından biri olan Jurassic Land her türlü özel etkinlik için de cazip olanaklar sunuyor. 380 koltuklu tribünü dahil 1200 kişiye kadar çıkabilen oturma kapasiteli, 1200 m2 alana sahip Etkinlik Alanı’nda yıl sonu davetleri, etkinlikleri ve tiyatro/dans gösterileri sergilenebileceği gibi belirlenen birbirinden farklı ve özel bölgelerde hem standart, hem de isteğe göre temalı doğum günü partileri veya farklı kutlamalar yapılıyor.Temalı etkinlik alanında gerçekleştirilebilen davet ve organizasyonlarda isteğe göre gala veya kokteyl düzeninde olmak üzere 400 ile 1000 kişi arasında gruplar ağırlanabiliyor.

Yıldızların Altında Bir Alternatif; Teras Keyfi

Özel etkinlikler için keyifli bir alternatif de Teras. 2000 m2 alana sahip olan Teras, hem davetler hem de özel şovlar için İstanbul’un gösteri merkezlerine yeni bir alternatif olarak kabul ediliyor. Açık hava konserleri, gala veya kokteyl davetleri gibi özel etkinlikler için altyapısıyla da dikkate değer bir mekan olan Teras, 900 kişiden 1600 kişiye kadar farklı büyüklükteki grupları ağırlama kapasitesine sahip. Dinozor Temalı Ürünler Jurassic Land Mağazasında Bilim merkezi gezisinin ardından tur hediyelik eşya mağazası ile sona eriyor. Ziyaretçilerin günün anısına yanlarına alabilecekleri hediyelik eşyaların yer aldığı mağazada, dinozorlar hakkında eğitici bilgileri içeren kaynak kitaplar, kazı setleri, peluş oyuncaklar gibi yüzlerce ürün satılıyor.

Atölye Çalışmalarında Çocukların Yaratıcılığı Gelişiyor

Çocukların yaratıcılıklarını artırabilecekleri, araştırma, keşfetme becerilerini geliştirebileceklerifaaliyetleri içeren atölye çalışmaları için de Jurassic Land uygun ortam sağlıyor.

Temalı Fotoğraf Çekimi

65 milyon yıl önce yok olmuş vahşi dinozorlarla aynı fotoğraf karesinde olmak imkansız değil. Jurassic Land’de özel olarak çektirilen fotoğraflarla ziyaretçiler tur bitiminde aynı karede bir dinozorla poz vermiş olarak buluyorlar kendilerini. En güzel Jurassic Land hatırası..

Lezzet Durağı; Jura Cafe

Farklı bir deneyim sunan Jurassic Land turu bitiminde ziyaretçilerin soluklanabileceği, birbirinden lezzetli alternatifleri bir arada bulabilecekleri bir nokta Jura Cafe. Her damak zevkine hitap eden geniş mönüsü, alışveriş merkezi ortamından arınan terası, kış bahçesiyle farklılaşan café, her damak zevkine hitap ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

çok güzel bir şey galiba
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT