Kadıköy Geleneksel

Tarihler: 06 Nisan 2009 Pazartesi ~ 13 Nisan 2009 Pazartesi 3-13 Nisan 2009

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Nereden Alınır: www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Adres: Bahariye Cd. Ali Suavi Sk. (Sanatkârlar Sk.) No: 07 Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 6, 2009 ~ Nis 13, 2009
3-13 Nisan tarihleri arasında kadıköyGeleneksel günlerinin dördüncüsünde buluşuyoruz!
3-13 Nisan 2009 tarihleri arasında Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde dördüncü kez KadıköyGeleneksel başlığı altında, yaşadığımız toprakların geçmişten günümüze akıp gelmiş değerlerini yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde önemli pay sahibi olan NHKM Müzisyenler Atölyesi, çalışmalarında ve tartışmalarında “Geleneksel Kültür” üzerine kafa yorup, fikir üretmeye çalışmakta, KadıköyGeleneksel günlerini de sürekli kılmak ve her sene amacına daha uygun hale getirmek niyetindedir. Bu isteğin ve inadın en temel sebebi; “Geleneksel Kültür”e yakın durabilmeyi ve onu olabildiği ölçüde içselleştirmeyi, bizlere dayatılan ‘hafızasızlığı’ reddetmenin yollarından biri olarak görmektir. Çünkü “Geleneksel Kültür” resmi tarihin anlatmadığı insanları ve hayatları anlatmaktadır. Bizim de bu hayatlardan alacak ve öğrenecek çok şeyimiz olduğu açıktır. Ayrıca bu hayatlara çok ciddi borcumuz da olduğu ortadadır.

Bu kültürün temsilcisi birçok değerli üstadı “KadıköyGeleneksel”de konuk edeceğiz... Bin türlü yabancılaştırma ve yozlaştırmayla paramparça edilen hayatlarımız için bir direnç noktası, bir direnme alanı yaratmaya çalışacağız. Bu çabaya ortak olmak isteyen herkesi etkinliklerimize davet ediyoruz...

KONSER
03 NİSAN Saat 20:30 NHKM / Ruhi Su Salonu / ERDAL ERZİNCAN
Anadolu’nun sunduğu değerleri bağlamasıyla ustalıkla icra eden Erdal Erzincan, KadıköyGeleneksel günlerimizin açılış konserini gerçekleştirecek. Bağlamayla tanışmasını usta-çırak geleneğine dayandıran Erzincan, ayrıca gençlerden oluşan 25 kişilik bir bağlama orkestrasıyla bu geleneğin sürmesi için çalışmalarına devam ediyor.

KONSER
08 NİSAN Saat 20:30
NHKM / Ruhi Su Salonu
ERKAN OĞUR ve İSMAİL HAKKI DEMİRCİOĞLU
04 NİSAN Cumartesi
Müzikli Sohbetler / Saat 15:00
NHKM / Mahmut Dikerdem Salonu
ÖZER ÖZEL
Geleneksel sazımız “tanbur” üzerine…
Halen Yıldız Teknik Üniv. Sanat ve Tasarım Fak. Öğretim Görevliliği’ne devam eden Özer Özel, zengin bir gelenekten ve birikimden beslenen icracılığı ve “tanbur” üzerine sohbetiyle konuğumuz olacak.
Konser / Saat 18:30 NHKM / Sofa MEŞK
Birlikte çalıp, söylüyoruz…
KONSER
06 NİSAN Pazartesi 20:30
NHKM / Ruhi Su Salonu “KANUN VE PİYANO”
Haçatur Avetisyan’ın eserleri Esra Berkman (Kanun), Ayca Daştan (Piyano)
Avetisyan’ın kanun için yazdığı eserlerin incelemesinde, eserlerini üç değişik tarzda oluşturduğu görülmektedir; orijinal kanun eserleri, halk müziği ve geleneksel malzemelerin kanuna transkripsiyonu şeklinde ve Ermeni ve Batılı bestecilerin eserlerinin kanun için transkripsiyonu şeklindedir. Bu konserde, Avetisyan’ın kanun ve piyano için yazdığı ve sözü edilen üç besteleme tekniğine de örnek olabilecek eserler seslendirilecektir.
KONSER
07 NİSAN Salı Saat 20:30
NHKM / Ruhi Su Salonu
WARADA
Adige -Abhaz Halk Şarkıları Orkestra ve Korosu
Şef: Ruhet Gürbüz, Yöneten: Mahinur Tuna
2005 yılında kurulan ve adını Adige- Abhaz mitolojik müzik ailesinden (musalar) alan WARADA topluluğu “Warada Genç”, Warada Mızıka” ve “Warada Çocuk” olarak çalışmalarına devam etmektedir.
KONSER
09 NİSAN Perşembe 20:30 / Ruhi Su Salonu
"AN Projesi"
Sinan Cem EROĞLU: Kaval, Oğur Sazı Cenk ERDOĞAN: Perdeli - Perdesiz Gitar
Yinon MUALLEM: Perküsyon
Cemil TATLIPINAR: Bas Gitar
10 NİSAN CUMA Saat 20:30
NHKM / Ruhi Su Salonu
TELVETEN
Şirin Pancaroğlu ve Yinon Muallem, Sinan Cem Eroğlu (kaval)
Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ile besteci ve perküsyoncu Yinon Muallem’in ortak projeleri Telveten’de, etnik ve klasik müzik sıradışı bir buluşmayla bir araya geliyor. Şirin Pancaroğlu’nun klasik Batılı tarzı ile Yinon Muallem’in Doğulu perküsyonu, yenilikçi ve büyülü bir tını oluşturuyor. İkili, barok müzikten Arjantin tangosu ve İspanyol klasik müziğine; Yinon Muallem’in orijinal bestelerinden Türk halk müziği ve Azeri müziğine kadar uzanan geniş bir yelpazedeki farklı müzik türlerinden seçilmiş zengin bir repertuar seslendiriyor. İkiliye bu konserde konuk müzisyen olarak kaval ile Sinan Cem Eroğlu eşlik ediyor.
11 NİSAN Cumartesi
Müzikli Sohbetler / Saat 15:00
NHKM / Mahmut Dikerdem Salonu
MUSTAFA HİSARLI
“Bağlama” ve “tavır” üzerine…
Geleneksel halk müziğimizin kaynak kişisi Kütahyalı Hisarlı Ahmet`in oğlu olan Mustafa Hisarlı, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü`nden mezun oldu. TRT İstanbul Radyosu`nda saz sanatçısı olarak uzun yıllar hizmet veren sanatçı, zengin bir gelenekten ve birikimden beslenen icracılığı ile konuğumuz olacak.
Konser / Saat 18:30
NHKM / Ruhi Su Salonu
MELİHAT GÜLSES
KONSER
12 NİSAN Pazar saat 16:00
NHKM / Ruhi Su Salonu
NÂZIM KUMPANYA / Compania
Koro kadrosu
Mutlu Ödemiş; şef
R. Yiğit Özatalay; piyanist
Nâzım Kumpanya, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi`nin çağrısıyla, birlikte müzik yapmak üzere 2007 yılının Ekim ayından beri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13 NİSAN Pazartesi saat 20:00
NHKM / RUHİ SU SALONU
KONSER
HAYRİ DEV VE GRUBU
“Ormanın Ardında” belgesel filminin gösterimiyle….
Yön: Jerome Cler
Jérome Cler, etnolog ve etnomüzikolog olarak Denizli Çameli’nde on yılı aşkın süren araştırmalarının sonunda “ormanın ardında” adlı belgeseli çekmiş. Belgeselin ardından “üçlü” den yörenin özgün müziğini ve oyunlarını dinleyip, izleyeceğiz.














istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT